SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Paris'te Dehşet...

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:20:05
Paris'te Dehşet...
A- A+ PAYLAŞ

Fransa’nın başkenti Paris’te açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris saldırılarını IŞİD’in düzenlediğini söyledi. Hollande, “127 kişinin ölümüne neden olan saldırılar dışarıda planlandı ve yönetildi” dedi.

"SALDIRILAR SAVAŞ SEBEBİ"

Hollande, “IŞİD cihatçılarının Paris saldırıları ‘savaş nedenidir’” diye konuştu. “IŞİD barbarları saldırılarının karşılığını, içeride ve dışarıda, her yerde alacaklar. IŞİD barbarlarına karşı her yerde amansız olacağız” diyen Fransa Cumhurbaşkanı ülkede üç günlük yas ilan etti ve ulusal güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardı.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'teki dün düzenlenen terör saldırılarının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu

IŞİD SALDIRIYI ÜSTLENDİ

IŞİD Paris'teki kanlı saldırıyı yayınladığı bir videoyla resmen üstlendi. Yeni tehditler savurdu. İngiliz Channel 4 muhabiri Jon Snow, IŞİD'in resmi medya organı Al-Hayat Medya Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre terör örgütünün  Paris saldırılarını üstlendiğini belirtti. Örgütün Paris'te en az 128 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar için "mucize" dediği açıklandı.

ERDOĞAN KINADI..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen bir dizi terör olayının ardından basın açıklaması yaptı. Erdoğan Fransız halkına başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa'daki terör saldırılarıyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında; "Ülkem ve milletim adına mevkidaşım sayın Hollande'ye ve Fransız halkına kayıpları için taziyelerimi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Bildiğiniz gibi Fransa- Almanya dostluk maçının yapıldığı futbol stadı yanında meydana gelen patlamaların her iki halkın da huzurunu ve güvenliğini hedef aldığı açıktır. Bir konser salonunda yaşanan rehin alma hadisesinin de hiçbir insanı ve ahlaki değerle izahı mümkün değildir. Bu elim hadise terörizm konusunda uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetlerin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şekilde göstermiştir. Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğini hep ifade ettik ve terörizme karşı mücadelemizi, hassasiyetle sürdürdük, sürdürüyoruz. Ancak artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Ve artık bunun ön plana çıkmasa gereken bir dönemde olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Terör konusunda yaklaşık 30 yılı aşkın bunların mücadelesini veren bir ülkenin cumhurbaşkanı olarak bunları ifade ediyorum. Her zaman ifade ettiğimiz gibi terörün dili, dini, ırkı, vatanı yoktur. Terörizmin hepsi kötüdür. Teröristin hepsi kötüdür. Benim teröristim iyi seninki kötü mantığını artık bir kenara bırakıp ayaklar altına almamız gerekiyor. Terörü kendi iddialarının ve söylemlerinin ötesinde bizatihi varlık sebebiyle değerlendiremedikçe bu meselenin üstesinden gelemeyeceğimiz aşikardır. Türkiye olarak terörizm konsunda ilkeli tavrımızı bundan sonraki tavrımızı aynı şekilde devam ettireceğiz. Ankara'daki, Suruç'taki, Gaziantep'teki, Diyarbakır'daki, Şırnak'taki aklınıza geldiği kadarıyla ülkemin insanları bunları çok iyi bilir. Ne düşünüyorsak ne düşündüysek sunu bilmenizi istiyorum ki Paris'teki eylemler için de aynısını düşünüyor aynısını hissediyoruz. Terörün anlamını ve yol açtığı sonuçları çok iyi bilen bir ülke olarak şu anda Fransa'da yaşanan acıyı gayet iyi anlıyoruz. Ve gerek mevkidaşım Hollande'ye ve gerekse Fransız halkı ile aynı acıyı paylaştığımızı tekrar hatırlatmak istiyorum ve bir kez daha Fransız dostlarımıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU'NDAN TEPKİ..

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris’te meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklama yaptı. Davutoğlu, “#Paris'teki alçak saldırının hedefi tüm insanlıktır. Türkiye olarak bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Teröre karşı Fransa ile dayanışma içindeyiz. Kurbanların yakınlarına ve Fransız halkına başsağlığı diliyorum” ifadelerini paylaştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız