SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Park Gibi Mezarlık..

A- A+ PAYLAŞ

Toplam 2 bin 800 dönüm alanı bulunan Malatya Şehir Mezarlığı'na bugüne kadar 120 bin fidanın dikildiği ve buranın doğal bir park halini almakta olduğu belirtiliyor.

Belediye Basın Bürosu'nun konuya ilişkin yayınladığı bülten şöyle:

"Sonbahar mevsimi dolayısıyla Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Malatya genelinde fidan dikim ve yeşillendirme çalışmaları sürdürülürken, Türkiye’nin örnek mezarlıklarından birisi olan Yeşiltepe’deki Şehir Mezarlığı’nda vatandaşların da katkısıyla fidan dikim çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bugüne kadar 120 bin dolayında fidanın dikildiği Şehir Mezarlığı, gün geçtikçe doğal bir park halini alıyor.

2800 dönümlük Şehir Mezarlığı’nda, defin işlemlerinin tamamlandığı alanlar, Belediye-Vatandaş işbirliğiyle yeşillendiriliyor. Defnedilen şahsın yakınları, kendi mezarları başına veya diğer yerlere fidan dikmek isterse, Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü vatandaşla işbirliği içerisine girerek, dikilecek fidanın çukurunu kazıyor. Fidan dikildikten sonra da fidanın bakım ve sulaması Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor.

Doğal bir park olma yolunda hızla ilerleyen Şehir Mezarlığı’na Belediye-Vatandaş işbirliğiyle yılda 4-5 bin dolayında çam fidanı dikiliyor.

Ayrıca 15 dönümlük bir alana 1000 adet Güneytoros sediri dikilirken, sözkonusu bu fidan ve yeşil alanların sulanabilmesi için de sondaj çalışmalarının yürütüldüğü kaydedildi.

Mezarların başına dikilen çam fidanlarıyla oluşan yeşilliği, diğer alanların ağaçlandırılmasıyla artıran Malatya Belediyesi, gezinti ve dinlenme alanından oluşan Begüm Kartal Parkı’ndan sonra, 15 dönümlük bir alanı da koruluk olarak düzenliyor.

Malatya Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ve İşadamı İsmet Baki Özkan tarafından düzenlenen 15 dönümlük koruluk alanına 2 bin dolayında çam fidanının dikildiği belirtildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız