SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Park ve Cadde İsim Teklifine Red

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı olağan toplantısı tek oturumda tamamlandı.

Mecliste; Battalgazi Mahallesi'nde şuyulandırma ile oluşturulan Çocuk Parkı'na arsa sahiplerinden Hacı Mehmet İlbey'in, İnönü Mahallesi'nde de Kömür Tevzi ile Emniyet Müdürlüğü arasında açılan 20 metre genişliğindeki caddeye mahalle sakinlerinden Ali Gazanfer'in adlarının verilmesine ilişkin bu mahallelerin muhtarları tarafından yapılan teklifler, İmar Komisyonu kararı doğrultusunda reddedildi. Toplantıda yine, "Totem" diye adlandırılan reklam panolarının yıllık 150 YTL olan metrekare ücretinin 37 YTL'ye düşürülmesi yolundaki başvuru da kabul edilmedi.

Toplantıya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten de şöyle:

"Malatya Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nı 2 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirdi.

Belediye Meclis salonu’nda saat 14.00’de yapılan toplantıya Belediye Başkanı H.Cemal Akın başkanlık etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Meclis Toplantısı’nda Belediye’nin 2006 Mali Yılı Kesin Hesabı görüşülerek tasdik edilirken, ayrıca gündemde yer alan Kadro İptal-ihdası, Norm kadro ile yurtdışı inceleme ve görev gezilerine ilişkin maddeler de görüşülerek kabul edildi.

Toplantı sırasında bir Meclis Üyesi’nin geçtiğimiz Meclis Toplantılarında bazı hizmetler için İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunduğu, bu konu ile ilgili gelişmenin olup olmadığı konusunda Başkan Akın’a soru yöneltmesi üzerine, Belediye Başkanı H.Cemal Akın kısa bir açıklama yaptı.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak TOKİ ile protokol imzalandığını, Güney Kuşak Çevre Yolu’nun açılması için çalışmaların takip edildiğini, Yeni Belediye Hizmet Binası’nın 2. Kısım İkmal İnşaat İşi’nin ise ihalesinin yapıldığını söyledi.

Meclis Toplantısı’nda daha sonra imar maddelerinin görüşülmesine geçildi.

İmar Maddeleri arasında yer alan, Battalgazi mahallesi 1 ve 2. sokağın devamındaki çocuk parkı ile İnönü Mahallesi’nde yeni açılan yola bazı kişilerin isimlerinin verilmesi teklifleri komisyon kararı doğrultusunda reddedildi.

Belediye Meclisi, gündemde yer alan imar maddelerinin bir kısmını görüşerek karara bağlarken, bir kısmını da İmar Komisyonu’na havale etti.

Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1 Haziran 2007 Cuma günü saat 15.00’de yapılmasına karar verildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız