SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parka 'Rabia" Adını Veriyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:25:48
Parka 'Rabia
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yapılacak olan yeni bir parkın isminin “R4bia Parkı” olacağını bildirdi.

Yeşilyurt Belediyesi 14 Ağustos Rabia ve Nahda meydanlarında yaşanan katliamın yıl dönümü anısına Özalper, Şeyhbayram ve Samanlı mahallelerinin birleşme noktasına yapacağı parkın adını "R4bia Parkı" koydu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “3 Temmuz 2013’te Mısır’da halkın özgür iradesi ile seçilmiş Muhammed Mursi, darbe yönetimi tarafından devrildi. Darbe karşıtı olan Mısır halkı, Rabia ve Nahda meydanlarında toplanıp askeri darbeye karşı olduklarını gösterdiler. Hiçbir şiddete bulaşmamış darbe karşıtları, askeri cunta tarafından kıyımdan geçirildi. Bugün Mısır’daki kardeşlerimizin kendi iradesini ortaya koyarak, zulme karşı başlattıkları mücadelenin yıldönümüdür.

Türkiye her zaman Mısır, Gazze, Suriye ve Irak’taki kardeşlerimiz için yardım elini uzatmıştır. Türkiye olarak bu bölgenin örnek alacağı bir yönetim durumundayız. Tüm bölgemizin istikrara kavuşması umuduyla yine Gazze’deki, Mısır’daki kardeşlerimize dualarımızı eksik etmemeliyiz. İnşallah bizim bu tavrımız bir nebze de olsa onların yanında ve birlikte olduğumuzu ortaya koyar.

Mısır halkına karşı yapılan bu zulmü kınamak ve darbelerle halkın tercihine karşı zorla dayatılmaya çalışılan anlayışın son bulması adına yapacağımız bu parkımızın adını ilk meclis toplantımızda “R4bia Parkı” olarak gündeme taşıyacağız. Bu uygulama ile Mısır halkının yanında olduğumuzu, birlikte olduğumuzu hatırlatmak istedik” dedi.

Başkan Polat, R4bia Parkında altı dönüm alan üzerine kurulacak park içerisinde çocuk oyun alanları, açık hava spor aletleri, basketbol sahası, mini futbol sahası, bisiklet yollu, pergolalar ve gençlerin uğrak yeri olacak “gençlik merkezi” bulunacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız