SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Parka Trafo Merkezi Olur mu?!"

0
Güncellendi - 2016-01-19 21:34:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı çalışmalarını Salı günü yaptığı ikinci oturumla tamamladı. Toplantıda, şehrin muhtelif yerlerindeki bazı parseller içinde trafo alanı ayrılması konusu görüşülerek kabul edilirken, bazı trafo alanların parklar içinde kurulmasına izin verilmesi muhalefetin tepkisine neden oldu. CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu, “Çocukların oyun alanları olan parkların içine trafo kurulması ne kadar doğru?” diye sorarken, Kuşçu’ya yanıt veren Meclis İmar Komisyonu Başkanı Nevzat Aslan ise “Park alanlarına trafo alanlarının ihdas edilmesini biz de tasvip etmiyoruz.  Ancak bu konuda çıkan yeni bir yönetmelik buna izin verdiği için, biz de mecbur kalıyoruz” diye yanıtladı.

Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs Başkanlığı’ndaki meclis toplantısında gündemdeki konular görüşülerek karara bağlandı.

Geçen yılı zararla kapatan MOTAŞ’ın sermayesi arttırıldı

Sayıştay denetimi sonrasında 2014 yılını 13.5 milyon TL zararla kapattığı ortaya çıkan MOTAŞ A.Ş’nin, 42 milyon 400 bin TL olan sermayesinin 47 Milyon 400 bin TL’ye yükseltilmesi sonucunda Büyükşehir Belediyesi hisselerine denk gelen 5 milyon TL’nin MOTAŞ’a ödenmesi konusu görüşülerek kabul edildi.

Alt Yapı ve Koordinasyon Daire Başkanlığına teşekkür

Pano01eMeclis toplantısında Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığından gelen tekliflerin görüşülmesi sırasında başta ilçe belediye başkanları olmak üzere meclis üyelerinden teşekkür geldi. AKPli ve CHP’li Meclis Üyeleri yaptıkları konuşmalarda; başkanlığını Mehmet Mert’in yaptığı Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, özellikle ilçe ve kırsalda gerçekleştirilen yol açma, genişletme, asfaltlama, tamir ve bakım çalışmalarında gösterilen üstün gayret ve yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolların kısa sürede açılmasından dolayı teşekkür ettiler. Bazı meclis üyeleri ise ekiplerin ödüllendirilmesi talebinde bulundu.

Toplantıda, Tecde Mahallesi’nde,  Battalgazi İlçesi Uçbağlar Mahallesi’nde ve Hacı Abdi Mahallesi’nde bulunan bazı parklar içeresinde trafo alanı ayrılması konusu görüşülerek kabul edildi. Konu üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu (üstteki fotoğrafta), “Park alanına trafo yapılması ne kadar doğru? Arkadaşlarımız özellikle bunu izah ederlerse memnun oluruz. Çocukların oyun alanları olan park alanlarına trafo yapılması bizim açımızdan sakıncalıdır. Yeşilyurt ile ilgili meclis gündemine trafo alanları çok geliyor. Trafo alanları ile ilgili TEDAŞ veya ilgili kurumların çalışmaları yok mu?” diye sordu.

“Tasvip etmiyoruz ama mecbur kalıyoruz”

fcec44b8-a92d-480b-8206-3234ffb4362aCHP’li Kuşçu’ya yanıt ise İmar Komisyonu Başkanı Nevzat Aslan’dan (yandaki fotoğrafta)  geldi. Aslan, “Park alanlarına trafo alanlarının ihdas edilmesini biz de tasvip etmiyoruz.  Ancak bu konuda çıkan yeni bir yönetmelik buna izin verdiği için biz de park alanlarına trafo alanı ihdas etmek zorunda kalıyoruz.  Trafo alanları eskisi gibi çok büyük bir alan işgal etmiyor.  TEDAŞ, gerçekten nerde nasıl ihtiyaç olduğunu önceden planlamadığı ve bize bilgi vermediği için biz de sıkıntılıyız” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayının ilk toplantısını 10 Şubat Çarşamba günü saat 14.00’te kararlaştırdıktan sonra toplantıyı sona erdirdi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız