SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Parkın 50 Dönümlük Bölümü Tahrip Edilmiş Durumdaydı"

0
Güncellendi - 2020-06-14 05:24:07
A- A+ PAYLAŞ

YENİDEN DÜZENLENEN SÜMERPARK'TA PROGRAM.. Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonrasında yeni bir çehreye kavuşan Sümerpark'ta; Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile park çevresinde oturan vatandaşların katıldığı bir sohbet programı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Parka gelişi sırasında kurban kesilerek karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, program yerine geçene kadar, parkta bulunan vatandaşlarla ve çocuklarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi.

Malatya’nın yeşil dokusunun artırılması noktasında birçok çalışmalarının olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘Abdullah Gül (Sümerpark) yaklaşık 85 dönümlük bir alan bunun 50 dönümlük alanı tahrip edilmiş durumdaydı. Park Bahçeler Daire Başkanlığımıza vermiş olduğumuz görevlerle, parkın yaşanabilir toplumla bütünleşen ihtiyaçlarına uygun bir yapı formatına bürünmesi noktasında, yapılan proje çalışmalarıyla toplumun her kesiminin rahatlıkla erişebileceği ve her kesimin ihtiyaç duyduğu açık hava sportif alanları, yürüyüş alanları, kafeteryaları, anfi tiyatrolar gibi sosyal alanların tümü yenilendi.

Malatya genelinde yapmış olduğumuz çalışmalarla Malatya’nın yeşil dokusunu artırmayı hedeflemekteyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’yı yeniden yeşil Malatya ismine layık olması adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlamak için bütün paydaşlarımızla birlikte el ele vererek çalışacağız. Parklarımızı hep birlikte temiz tutalım. Çalışmalarda emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.” dedi.

BtcTurk Yeni Malatya Spora da başarılar dileyen Başkan Gürkan, “Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve bugün yeniden başlayacak olan Süperlig maçlarında BtcTurk Yeni Malatya Sporumuza kalan maçlarında başarılar diliyorum” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Böyle bir ortamda böyle güzel bir gün ve böyle bir organizasyon sonrası Malatyalı hemşerilerimizle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Özellikle bu parkın bu şekil yenilenmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Park Bahçeler Daire Başkanlığına teşekkür ediyorum. Geçen yıl yine Başkanımızla birlikte bu parkı gezerken eleştirdik, parkın her tarafının kapandığını ve vatandaşların sıkıntı çektiğini söyledik. Başkanımız da bir yıl içinde burayı yeniden düzenleyeceklerini söylediler. Pandemi süreci olmasına rağmen burayı bitirdiler. Başkanımızın iyi yaptığı şeyleri takdir edeceğiz. Yanlış olduğu zaman da bunu da dile getireceğiz ” ifadelerine yer verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mesut Samanlı, “Korona virüs süreci ile Sümerpark ve bu tür yerlerin kıymetini çok iyi anladık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın ve sağlık çalışanlarının yoğun mesaileri ile kontrol altına alındı.

Selahattin Gürkan Başkanımızın bugüne kadar Malatya’ya kattıklarını anlatsak sabaha kadar programda kalırız. Burada çok kısa bir sürede aksamalara neden olmadan ciddi emekler çalışmalar oldu. Malatyalının Selahattin Başkan’dan beklentisi yüksek, inanıyorum hepsini karşılayacak. Bizlerde Milliyetçi Hareket Partisi olarak yapılan çalışmalara her zaman destek vermeye gayret göstereceğiz. Yapılan çalışmalar dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.

AKP İl Başkanı İhsan Koca ise, “Başarı, hizmet her zaman alkışı hak ediyor. Yapılan çalışmalar ve hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibinin emekleri ve hizmetleri daim olsun. Yenilenen Parkımız tüm hemşerilerimize hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan Millet Bahçesine de nasip olursa Kasım ayında kavuşacağız” dedi.

Pandemi sürecinde bütün dünyaya birlik ve beraberlik noktasında örnek olduklarını belirten Koca, “Türkiye olarak korona virüs salgınına karşı el ele büyük bir başarı sergiledik. Tüm dünyaya maske üretimi ve yardımı gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, parkta toplanan vatandaşlarla karşılıklı hasbihal ederek, parkla ilgili anılarını anlattı. Vatandaşların talep ve önerilerini de dinleyen Gürkan, bu öneri ve talepleri dikkate aldıklarını belirterek çalışmalarını buna göre şekillendireceklerini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM) müzik öğretmenleri de program süresince birbirinden güzel Malatya türküleri seslendirdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • malatyalı (3 yıl önce)
    vatandaşın gazını almak için siyasiler bu tip toplantılar yapar. değişen olmaz .kurban kesme işi ise ben buraya geldim şovudur. milletin içinde bu hayvanı niye kestiniz. hayvan pazarında kesin dağıtın.hangi devirde yaşıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    suriyeliler sevinsin bize ne
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (3 yıl önce)
    Kurban ne alaka
    0
    0
    Yanıtla
  • Bizde anlamadık :) son 1 aydır başkanın her gittiği yerde kurban kesiliyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    park yapıldı vatandaşın hizmetine sunuldu ancak belediye görevini savsaklayarak sahip çıkmamış, bakımını yapmayıp güvenliğini sağlamadığı için tekrar eski vaziyetine döndü ve bu milletin başka ihtiyaçlarına harcanması gereken paralar bu bozulmalara neden olan sorumlulardan hesap sorulmadan yine buraya harcandı, eskiyi yık geri yap, ama yeni birşeyler yapma, bu tasra kurnazı belediyeci taktiklerinden vaz geçin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    elazığ şehir hastanesi bitti, elazığ millet bahçesi bitti, elazığ çevre yolu bitti, malatya sümer parka yama yapıldı!
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    malatya uzaya çıkmış !!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Malatya iki papatya bir kilitli taş yenileyerek bunu sanki bir altgecit,yeni bir tesis gibi acilisini yapmak Malatya halkına bir büyük hizmetmis gibi lanse etmek yakışmıyor... Kuşak yoluna odaklan..depremde hasar gören evlerden mağdur olmuş insanların yaralarını daha çabuk saracak icraatlerle uğraş teknolojinin safhalarindan yararlanarak Malatyayi aklın ve bilimin çağdaş uygarlıklar seviyesinde ilerlemesine odaklanın...geçmişte yapılan idarecilik hatalarının onarilmasina yogunlas... Memleketim ve insanları bunları haketmiyor alay etmeyin Lütfen....
    0
    0
    Yanıtla
  • Adı tekrar sümer park olsun vefadan yoksun bir ismi var hatta Ahmet Kaya parkı olsun çünkü tamda orada yaşadı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Naz (3 yıl önce)
    Yahu mensucat evleri yıkılıp Sümeroaek yapıldığında bile böylesi şatafatlı (ama içi boş tabi) bir tören yapılmamıştı. Kardeşim bir köy muhtarlığı değil yönettiğiniz Büyükşeher Büyükşeher. Başkan sanırım hala kendisini 20 yıl önceki Eskimalatya belediye reisi sanıyor. Şu yeşil kuşak projesini bitir deve kes, hakkındır. Ama 10-15 yıllık bir parktaki ufak tefek değişiklikler içşn kurban kesmek mevcut yönetimin kapasitesini gösteriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gercek Bilgi (3 yıl önce)Naz isimli kullanıcı yorumuna
    Kıymetli Hemşehrimiz.. Kurbanın parkın açılışı için Belediye tarafından kesildiğini iddia etmişsiniz. Ama gerçek dışı bir bilgi vermişsiniz. Neresini düzelteyim bilmiyorum ama... Kurban Belediye tarafından değil oradaki yeni iş yeri açan bir esnaf tarafından kesildi... Bu kurban parkın açılışı için değil esnafın işyerinin faaliyete başlamasından ötürü kesildi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Bilgili kiş bu esnaf kim acaba??? Allahım sen bize yardım et....
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    Başkan kimseyi suçlamadan ve abartmadan bir iş yapamıyor. Tahrip etmişler pahalı yapmışlar ben ucuza yaptım. Türkiye'nin en iyi parkı. Dünyaya örnek.
    0
    0
    Yanıtla
  • çevre yolu (3 yıl önce)
    bu şov corona yı yaymaktan başka işe yaramamış
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (3 yıl önce)
    eğer böyle sıradan hizmetleri bu kadar büyüterek reklamı yapılıyosa vay halimize o kadar büyük sorunlar duruyoken şu yapılanlara bakın nerdesin sayın Ahmet çakır hacı uğur polat yemin ediyorum sizi mumla arıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (3 yıl önce)
    adı varsa koskocaman büyükşehiriz zamanında yapılmış parka ufak tefek tadilat yapıyosun çok büyük yatırım gibiymiş gibi abarttıkça abartıyosun senin yeni yeni projen yokmu büyük yatırımların yokmu ne bu rezalet
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    şehrin ortasındaki bu parkın nasıl yüzde ellisi tahrip edilmiş özel güvenlik var sabaha kadar gece bekçileri var polis merkezi dibinde mobeseler her saniye kayıtta bari tahrip demeyin değişen bir şeyde yok çok diğer parklar ne yapsın o zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    kurban kesmek abartı olmamış mı başkan? eski parkları revize etmek büyük bir hizmetmiş gibi sunulmasın lütfen. bu arada dilinden düşürmediğiniz hürriyet parkından eski stada kadar uzanan yeşil kuşak projesi ne oldu sayın başkan?
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (3 yıl önce)
    Hemen hergün o parkın yanından geçiyorum bu kadar abartılacak kadar çehresi değişmemiş başkan abartmada tam gaz devam ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşiyurtlu (3 yıl önce)Fırat isimli kullanıcı yorumuna
    Selahattin Gürkan 19 Mayıs'ta bisiklet sürüp İnönü caddesinde onlarca insanla kendince kutlama yaptı... Şimdi de bu kadar insanı toplayıp bir de konser dinletisi vermiş... Yahu 3 aydan fazladır sağlık bakanlığı bangır bangır neyi anlatıp duruyordu??!!... Yani belediye başkanını Malatyayı dünyadan ayrı başka bir gezegende apayrı bir şehir mi sanıyor??!!!... Ha bu arada göreve geldiğinde belediye otoparkına çektiği ve gereksiz yere kullanıldığını söylediği ilgili müdürlerin makam araçları vardı... Şovunu yaptı, altlarından aldım dedi... E peki sonra??!!... Gidin bakın yine hepsinin altında makam araçları var... Anlayacağımız gelen gideni aratıyor maalesef!!!!
    0
    0
    Yanıtla