SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Parklar İçin Şikayet Alıyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:09:51
'Parklar İçin Şikayet Alıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

AKP tarafından düzenlenen mahalle toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Hacı Abdi Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, mahallenin sorunlarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçim süreci konuşuldu. 

Toplantıya,  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP il Başkanı Bülent Tüfenkci, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve parti yöneticileri katıldı.

Tüfenkci, İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırılara tepki göstererek, “Ramazan’ın sonuna geliyoruz. Gözyaşlarının dinmediği bir Ramazan yaşıyoruz. Gazze'de yine gözyaşı sel olmuş akıyor. İftarlarını açıp sahura kavuşamayacakları endişelerini yaşayanlar var. İslam coğrafyası da bu üzüntülü olayı seyrediyor. Bu coğrafyada tek ses çıkartan Türkiye. Biz Türkiye'de huzur içerisinde, birlik beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Bunun için Cumhurbaşkanlığı seçimleri çok önemli. Türkiye’nin geleceğini temsil eden bölgede, diğer devletlere ve tehlikelere karşı duruşumuzun birlik ve beraberliğini korumamız lazım” dedi. 

“Türkiye'nin sorunlarını bilen bir cumhurbaşkanı istiyoruz” diyen Tüfenkci, “ Önümüzdeki seçim Türkiye ve bölge coğrafyası açısından çok önemli bir seçimdir. İstikrarımız, huzurumuz ve güvenimiz için çok önemli bir seçim. Türkiye 10 Ağustos'ta tarihinin en önemli günlerine doğru adımını atmaktadır. 11 Ağustos bizim için yeni Türkiye'nin kapılarının ardına kadar açıldığı bir gün olacaktır. 11 Ağustos bizim için bu ülkede 785 bin kilometrekarede refah toplumunun en üst seviyeye taşıyacağımız günlerin en önemli başlangıçlarından birisi olacak. Çankaya milletin makamı olacak” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu ile Haydar Baş’ı yan yana getiren iradenin ne olduğunu iyi analiz etmek gerektiğini ifade eden İl Başkanı Tüfenkci, ‘’ Ortadoğu'nun bütün mazlum milletlerin umut bağladığı, bu milletlerin Türkiye'nin lideri dediği Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden korkuyor, onun için bir araya geliyorlar ama yine yenilecekler. Kime yenilecekler, millete yenilecekler. Çünkü kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz’’ dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da, İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırıları kınayarak, “Gazze’deki Müslümanlara Allah yardım etsin. Buradaki zulmün bir an evvel sona erdirilmesini diliyorum” dedi. Cumhurbaşkanlığı secim sürecine de değinen Başkan Çakır, “Türkiye’deki istikrar 10 Ağustos'ta yapılacak seçimlerden geçmektedir. Halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı olacak. Bu süreçte halkımızın bilinciyle yine sandıktan büyük bir teveccühle başbakanımız cumhurbaşkanı seçilir. Ülkemiz için, birliğimiz dirliğimiz için halk olarak birbirimize sımsıkı sarılmamız gerekir” ifadelerini kullandı. Battalgazi, Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte Malatya’yı iyi yerlere taşıyacağını belirten Başkan Çakır, “Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyemizle birlikte Malatya'yı daha iyi yerlere taşıyacağız. Sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Bu büyümeyle birlikte bu süreçte, hem ilçelerimiz hem de kapanan beldelerimiz olsun, nasıl bir çalışma yapacağımıza dair bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Merkezdeki kalkınma büyümenin kırsala yansıtmada çok önemli. Belediye olarak tüm birimlerimizde başarılı olmamız gerekiyor. Çalışmalarımız bu yöndedir” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, 30 Mart 2014 yerel seçimleri ile birlikte belediyeler olarak yeniden yapılanma süreci kapsamında kurumsal yapıyı tamamlamaya yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Her şeyden önce geçiş süreci içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyemizle birlikte uyum içindeyiz. Battalgazi Belediyesi olarak 3 aylık kısa bir dönemde iyi başladığımıza eminim. 102 mahallemiz mevcut. 350 bin nüfusa hizmet eden bir belediyeyiz. Her türlü sorunları halletmeye çalışıyoruz. Ve bu kısa süreçte her şey kontrolümüz altındadır. 3 aylık süreç içerisinde, sistem kurmaya çalışıyoruz. Yeni kurulan belediyelerde sistem kurmak kolay değil. Şu anda Battalgazi Belediyesi gündüz nüfusu 450 bin olan bir nüfus. Problemlere acil çözümler bulmak adına bir yönetim yapısı oluşturmak hedefindeyiz. En kısa zamanda sıkıntıya düşmeden bu oluşumun hızlı bir şekilde geçiştirme çabasındayız. Birim müdürlerimiz çalışmalarına başladı. Şu anda müdürlüklerimizde sorunlara acil çözümler bulmak adına varını yoğunu koymaya başladı. Bu geçiş döneminin daha hızlı bir şekilde geçerek daha büyük projelere geçme adına çaba sarfediyoruz. Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediye başkanlarımızın gayretleriyle el ele Malatyamızı ve Battalgazimizi  mazisine layık olma adına sizlerden aldığımız oyların vebalı ile birlikte sorunlara kısa zamanda çözme ve layıkıyla bir şehir meydana getirmek adına çalışıyoruz” diye konuştu. Başkan Gürkan, Battalgazi ilçe sınırları içerisinde yer alan parklarla ilgili madde bağımlısı kişiler konusunda sıkça şikayet aldıklarını belirterek, “Parklarımız, mahalle sakinleri tarafından sık sık şikayet aldığımız bir konu. Bu konu hakkında gerekli çalışmalarımız başladı. En kısa zamanda parklarımızdaki bu sorunları halletme yoluna gideceğiz” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek isteyen Başkan Gürkan, “AK Parti’ye gösterilen büyük teveccühün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de süreceğine inanmaktayım” diye konuştu.

AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ise, "Sizlerle her Ramazan ayı yaptığımız gibi bu Ramazan’da da sizlerle hasbihal yapmak üzere burayız. Bu vesile ile Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. AK Parti olarak 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gideceğiz. Bu seçimlerde Malatya, AK Parti’ye bugüne kadar göstermiş olduğu büyük teveccühü bu seçimde de başbakanımıza vereceğinden eminim” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız