SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parklara Geri Dönüşüm Kutusu

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:29:35
Parklara Geri Dönüşüm Kutusu
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi’nin sürdürdüğü uygulama ile “Çevreci Parklar” oluşturuluyor. Bu kapsamda insan yoğunluğunun olduğu parklar öncelikli olmak üzere ilçe genelindeki parklara Geri Dönüşüm Kutuları yerleştiriliyor.

Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün "Temiz Parklar Projesi "  kapsamında uygulamaya koyduğu ve ilk aşamada ilçe genelinde 12 parkta montajları gerçekleştirilen "Geri Dönüşüm Kutuları" ile yeni bir farkındalık oluşturuldu. Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü - Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile birlikte yürütülen proje kapsamında, daha önce ana arterler ve farklı noktalara yerleştirilen Geri Dönüşüm Kutuları, insan yoğunluğunun fazla olduğu park alanlarına da yerleştiriliyor. Atatürk'ün "Biz Doğayı Korursak, Doğada Bizi Korur" sözünden yola çıkarak gerçekleştirilen uygulama, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Battalgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ortak çalışması ile alt yapısı ve sosyal donatıları tamamlanmış, ilçemiz sınırlarında bulunan parklarımızda, ambalaj atıklarının çöpe atılmaması için Geri Dönüşüm Kutuları yerleştirilmeye başlanmıştır. Ülkemizde ambalaj atıklarının önemi, farkındalığın arttırılması, ekonomiye katkı sağlaması ve en önemlisi de yeni devreye giren Malatya Düzenli Katı Atık Sahası’nın (Çöp Deposu) uzun yıllar hizmet vererek kısa sürede ömrünü tamamlamaması için yerinde ayrıştırma mantığıyla Geri Dönüşüm Kutuları parklarımıza konulmaktadır.  Bu geri dönüşüm kutularına, halkımızın kullandığı plastik su şişesi, cam, kağıt-karton ve metal kutuların atılması için bilinçlendirme çalışmalarımızda tüm hızıyla devam etmektedir” denildi. 

Kadıçayır Mahalle Muhtarı Alaattin Eren, parklara konulan geri dönüşüm kutularının önemine dikkat çekerek, “Geri dönüşüm kutuları, hem Türk ekonomisine hemde çevre temizliğine büyük katkı sağlamıştır. Bundan dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ederiz” dedi.

Karahan Mahalle Muhtarı Remzi Ongen ise, “Geri dönüşüm kutularından dolayı başkana teşekkür ederiz. Birçok hizmetlere imza atan başkanımızın daha iyi hizmetlere imza atacağına inanıyoruz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız