SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parkmetre Uygulaması 1 Ocak'ta Başlıyor

0
Güncellendi - 2019-12-15 04:26:08
Parkmetre Uygulaması 1 Ocak'ta Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, parkmetre uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren yeniden başlatılması ve 4 yıllığına belediye şirketi Kültür A.Ş. tarafından yapılması kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlık etti. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında yer alan; il genelinde bulunan bazı cadde ve sokaklarda parkmetre uygulanmasına geçilmesi ile ilgili madde görüşülerek 01.01.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere dört yıllığına Kültür AŞ’ye kiraya verilmesi kabul edildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda Parkmetre uygulamasının yapılacağı cadde ve sokak isimleri şöyle:

Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda ilk 15 dakikası ücretsiz olacak olan parkmetre uygulamasında uygulanacak olan ücret tarifesi:

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısının 8 Ocak 2020 Çarşamba günü saat 14.00’de yapılması kararlaştırıldı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Tabi yakıt çok ucuz vergi çok az birde kamu alanından ücret alın resmi deynekçilikten başka bir şey değil selahattin başkan biz tam tanıyamamışız
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıllı (4 yıl önce)
    kalıcı otoparklar yapıp fiyatlarda ekonomik ayarlanırsa otopark sıkıntısı biter...binalar yapılırken cok kata izin verenler ...mütahit bodrumu bile ev yapmıs ...sizce doğrumu...arsası kucuk olana az daire izni ver... yolları pazarlara kiralanmış...otoparkcılara kiralanmış ...yıllarca vatandaşı kandırıldı ...otoparka ve trafiğe çözüm bulunacak diye ....ey malatya sevdalısıyım diyenler işinizi hakkı ile yapın ...bu dunyanın bir de ahireti var ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)
    Fiyatlar yüksek olmuş 7 tl ye istediğin otoparka koy akşama kadar kalsın. 3 saat üstü 10 tl nedir ya?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Özlemişiz(!) niye bu kadar geç kalmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • apricot (4 yıl önce)
    Malatya' nın tüm sorunları başka bahara.verin yüzde yetmiş oyu alın sonucunu,ne yazıkki belediyede yuvalanmış,yuvalanmaya çalışan,üç beş liyakatsiz bürokratın yıllardır çözümü,kaç kez dedik bu sitede,katlı,otomatik belediye otoparkları yapılmalı diye.Battalgazi'yi kurtaran siyasi irade ,Malatya'yı kurtaracak,tamamen görsel şowla ayakta duran bir zihniyet,kapağı milletvekilliğine atacak,yerine yine emireri bir iramazan bulunacak,brezilya dizisi,tamamen memur aklı,24 saatlik çözümler,ne çektin be malatyam şu idarecilerinden.Polislik,zabıtalık,kent trafik,ulaşım yan gelip yatma yeri değil helal yiyen müslüman çalışanlar!!! ,,
    0
    0
    Yanıtla
  • Mltyalı (4 yıl önce)
    Herşeyi anladıkta Turgut Özal Tıp Merkezi otoparkı neden ücretli dünyada ilk örneği herşey ranta dönüşmüş yazık belediye zabıtaları işini yapsa bunlara gerek olmaz zabıta malatyada sıfır boşuna maaş vermeyin bari esnafların yolun kenarına bi beton dökmedikleri kaldı az kaldı yakında onuda yaparlarsa şasmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Tatar 44 (4 yıl önce)
    Olduki işiniz uzadı 10 lira 15 lira bi ödeyin ey su basjana yaranmaya çalışanlar o zaman görürün sizi fiyatlar uçuk insaf Allah tan korkmak lazım merkezde 10 liralık malzeme alan 15 lira da parkmetre ödesin bijaç kez görecem o zama sizi yazık be yaranmak için iyi denilmez bu parayı veremeyecek ve aracın onca uzakta bırakmak isteyecek fakir fukara işini göremeyecek bu arada bu uygulamanın neden kapandığını kimse yazmamamışş
    0
    0
    Yanıtla
  • Sağolun (4 yıl önce)
    Allah razı olsun arabayı kapımın önü diyip 3/4 gün park edip esnafı iş yapamaz hale getirdiler di kısa süreli park ile herkes park edebilip işini görecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    İsabet olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eren (4 yıl önce)
    Hayırlı uğurlu olsun parkmetre.1 ocak ta bismillah deyip başla sayın baskanım.Seni yıpratan isimlerle çalışma büyük baskanm
    0
    0
    Yanıtla
  • Memduh (4 yıl önce)
    Belediyenin yapmasına memnun oldum. Özellikle Milli Egemenli Caddesi Diş hastanesinden geçilmiyor, kargocuların arabalarından geçilmiyor. Tecdeden çevreyoluna 45dk 1 saat arası inebiliyoruz keşke fiyatları daha da artırsalar. Allahtan sağlık sıhhat dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    15-30 dk arası 2 TL yuh çok para yani
    0
    0
    Yanıtla
  • Besce (4 yıl önce)
    esnafla tartışmaktan kurtulduk iyi olmuş böyle
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    güzel bir uygulama ,esnaf içinde iyi bir şey şehir merkezinde alışverişe imkan doğar.otoparklarda amacına uygun kullanılır.kısa süreli duraklamalar için yer açılır.fiyat konusuda iyi olmuş 15dk ücretsiz ne güzel 15dk 3tl olması her zaman için yer var demek olur. ısrar edilerek uygulanmalı toplumun çok az kısmı bu uygulamayı yadırgayabilir.onlarda bu bölgelerde oturan araç sahipleri olur.buda merkezde konut sahibi olmanın dezavantajıdır.esnaf açısından da aynı durum söz konusu ,araçların olmadığı veya çok az olduğu dönemler geri gelmez çözüm anca bu olur. bir dönem iyi alışılmıştı .önemli olan taviz vermeden uygulama devam etmeli belediye olunca biraz tedirginim .özelleşse idi daha iyi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli Halil İbo (4 yıl önce)
    Havaalanı otoparkı ile aynı fiyat yazık günah.
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali (4 yıl önce)
    uzun aradan sonra yeniden uygulamaya konulması isabetli olmuştur. Esnaf adam, 15- 20 m2 yeri var sanki kaldırımın, yolun sahibiymiş gibi her tarafı akşama kadar işgal ediyor.Buralar kamunun ortak malı ise parasını veren istifade eder. Belediyenin de şuna dikkat etmesi gerekir; Park metre hangi yönde uygulanacaksa diğer yönünün işgaline müsaade etmeyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hikmet (4 yıl önce)
    Bakıyoruz yorumların çoğunda esnaftan şikayet ediliyor bunun çözümü parkmetre ile vatandaştan para almak değil vatandaşın vergisi ile maaş alan zabıtanın çalışması. İyi zabıta çalışmasın parkmetre yapalım yolda yapmayın herkes evinin önünü kendi yapsın suda vermeyin millet kuyu açsın böyle belediyecilik mi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has malatya (4 yıl önce)
    Zabıtalar esnafı uyarması yanlış, 25 30 zabıta bidon kasa ne varsa toplayıp götürmeli, kanun dediğin uygulanabilir olmalı, aksi halde kağıtta yazan cümleden ibarettir. Kul hakkını da beraberinde getirir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Okan (4 yıl önce)
    Bu uygulamayı AHMET ÇAKIR çıkardığında da malatya olarak dimdik karşı çıktık!! Şimdi SELAHATTİN GÜRKAN çıkarınca da dimdik karşısında duracağız.!!!! Bu işin sonu halk tarafından verilen o rahat koltuklarınızı altınızdan almaya kadar gider !
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbet (4 yıl önce)
    Bence doğru uygulama esnaf ların bidonlarından kurtuluruz hiç olmazsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Belediyemiz geleğe yönelik çözümler üreteceği yerde hala günü kurtarmalık çalışmalar yapmaya devam ediyor Türkiyede kişi başına düşen araç sayısında en ön sıralarda yer alan Malatyamızda hali hazırda otopark problemi var iken bunu çözüp memleketin belirli noktlarına katlı otoparklar yapmak yerine hala tabiri caizse (değnekcilik) yapmaya devam ediyor ne yazıkki seçim öncesi halk kahramanı Malatyamızın sorunlarına çözüm bulacak bir belediye başkanı olarak tabir edilen bay başkan çözümler yerine günü kurtarmaya bakıyor yazık üzüldüm memleketim adına bakalım geçen dönemde bu parkmetre konusunda belediye başkanı ahmet çakırı eleştiri yağmuruna tutanlar bu alınan karar hakkında neler diyecekler nasıl bir tepki verecekler merak içerisindeyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Enesss (4 yıl önce)
    Kesinlikle iyi oldu otoparkcilar 4 5 saat duracak deyince otopark dolu deyip aracı almıyorlardı eb azından otoparkcilarin nazından kurtulduk
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz şaka mısınız ya ??? Bunun neresi doğru bi karar ? Arabanız yoo sanırım mevcud belediye başkanına yaranmak için mi yazıyorsunuz ? Vatandaşın aklıyla alay etmeyin GELDİĞİNİZ GİBİ GİDERSİNİZ BAŞKANLIK MAKAMINDAN !!
    0
    0
    Yanıtla
  • Arabam var akp ye hiç oy vermedim otoparkçi nazi çekmekten biktim adam 3 4 saat üzerini almıyor otoparka yer yok deyip seni gönderiyor 2 3 otopark gezdiğimi bilirim şimdi en azından aracı koyacağımız bir yer var mevcut belediye başkanını da tanımam etmem okan efendi
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğandemir (4 yıl önce)
    Parkmetre iyi hoş ama adam parkmetre olan yere kavun karpuz koyuyor denetim yok belediye sahaya çıksın uyumasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevdet (4 yıl önce)
    Ahmet çakır daha insaflı çıktı, bu fiyatlar ne selahattin gürkan? Yazık günah millete!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Malatya için yüksek ücret yazık bu vatandaşa
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (4 yıl önce)
    Şu esnaf adı altında yolları kaldırımları bidon saksı duba lastik odun ne bulursa onunla İŞGAL eden şahısları sayın Büyükşehir Belediye Başkanımiz görmeli ve gerekeni yapmalı Artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    park metre istemiyoruz insanların huzuru kaçıyor başkanım yapmayın lütfen geçen birini öldürdüler emeksizde
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 malatya (4 yıl önce)
    O kadar dedik tamam tamam... olmadı devam devam diyenler ödesin!
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (4 yıl önce)
    Mihlidut caddesi yazılmamış, özellikle f.kayahan girişi otopark haline geldi yolun ortası
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Sömürmeye devam anlaşılann
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyale (4 yıl önce)
    Yıllarca para toplandı bu paralar ne oldu yeni otopark mı yapıldı trafik sorunumu çözüldü , yine de gerekli bir uygulama esnaf işgali var her yerde çaycısı - kuaföre kadar yolu işgal etmiş durumda herkes ...
    0
    0
    Yanıtla