SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parkometre Alanı Genişletiliyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisinin Aralık ayı olağan toplantısı meclis salonunda Belediye başkanı Ahmet Çakır başkanlığında yapıldı. Meclis gündemdeki konuları görüştü ve oylayarak karara bağladı.

Gündemin ilk maddesi olan bir önceki oturuma ait toplantı tutanakları karar özetinin oylanmasından sonra Trafik İhtisas Komisyonu’ndan gelen ve uygulanmakta olan parkmetre güzergahlarına ek yapılması, ilçe, belde ve köyler ile merkezdeki M plakalı minibüslerin güzergah ihlalleri ile güzergah değişikliklerini konu edinen üç ayrı önergesi komisyonun teklifi doğrultusunda oylanarak kabul edildikten sonra gündemin imar maddelerine geçildi.

PARKMETRE UYGULAMA ALANI GENİŞLETİLİYOR..
Fuzuli, Milli Egemenlik, Turgut Temelli, Sivas, Hastane, Aslantepe, Mehmet Buyruk, Barbaros, Tevfik Temelli, Niyazi Mısri, Sinema, Cezmi Kartay, Halep, Mimar Sinan, Zapçıoğlu, Boztepe Caddeleri ile Akpınar Meydanı, Atmalı Sokak, Eski Belediye Arkası, Eski Şire Pazarı Civarı, Halfettin Sokak cadde ve sokakları civarlarında parkmetre uygulamasına ilave olarak, Niyazi Mısri Mahallesi İsmetiye Sokakları, İpek Caddesi, Aslantepe Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Halep Caddesi devamı Çetinkaya Mağazası arkası – Aslanbey Camii arasında kalan bölüm, Mücelli Caddesi, İsmet Paşa Caddesi, Hamikoğlu Sokak, Ferhadiye Sokak, Cumhuriyet Caddesi üzerinde de parkmetre uygulamasına geçilmesi kararı alındı.

İMAR KONULARI..
İmar konulu maddeler arasında yer alan ve 01.01.2010- 01.01.2015 yıllarını kapsayacak olan 5 yıllık İmar planı programı dairenin teklifi doğrultusunda oylanarak kabul edildi.

Çilesiz Mahallesi 4447 Ada 6 no’lu parselle ilgili yoğunluk sabit kalma koşulu ile yükseklik artışı İmar komisyonun görüşü doğrultusunda oylanarak kabul edildi.

Bu maddenin oylanmasından önce CHP Meclis üyesi Doğan Ağdaş söz alarak “Daha dün açılan yerlere neden imar değişikliğine gerek duyuyorsunuz? Buranın açılması 3- 4 yıl bile olmadı,. Kendinize mi benzetmek istiyorsunuz?. Ayrıca bölgede DSİ’ye ait su kanalları var. Bu kanalların içi doldurulmuş durumda. Bu kanallar kime ait?” sorularını sorunca AKP’li İmar komisyonu ve meclis üyeleri “Bölge imara açıldı, tarım arazisi de yok. Kanalların mülkiyeti DSİ’ye ait ama kullanım hakkı bizde” diye araya girdiler. CHP’li Ağdaş’ın “İmar planı değişikliğine neden gerek görüyorsunuz?” sorusuna ise herhangi bir yanıt gelmedi

Konut ve yol alanlarında kalan mezarlık ve mera alanları ile ilgili Karagöz mevkii (TOKİ bölgesi), Şehit Fevzi Mahallesinde “Semt konağı” yapılması, Cemal Gürsel Mahallesinde bulunan ve konut alanında kalan ana su şebekesinin bulunduğu arsanın Belediye Hizmet Alanı olarak ayrılması, Hacı Haliloğlu Çiftliği Köyü 115 No’lu parselle ilgili mevzii imar planı yapılması, Turgut Özal Tıp Merkezi, İnönü Üniversitesi ve yakın çevresindeki yerleşim alanlarının belediye sınırlarına dahil edilmesi kararları İmar komisyonunun görüşü doğrultusunda oylanarak kabul edildi,

Daha önceki toplantılarda da gündeme getirilen fakat reddedilen Saray Mahallesi 192 ada 3 no’lu parsel ( Hacettepe Çocuk hastanesi) alanının hastane alanı olarak tescillenmesi ve mevcut ihlallerin giderilmesi gibi konuları içeren talebi, Şifa Mahallesi 151 ada 1 no’lu parselle ilgili çekme mesafesinin düşürülmesi talepleri İmar komisyonunun görüşü doğrultusunda reddedildi.
Gündemin bazı maddeleri ertelenirken diğer maddeleri ilgili komisyonlara havale edilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Meclisi 2010 yılının Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nın 8 Ocak 2010 Cuma günü saat 13.30’da yapılmasını kararlaştırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız