SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parkta 2. Projeyle İşbaşı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:32:30
Parkta 2. Projeyle İşbaşı!
A- A+ PAYLAŞ

Vilayet Parkı geçtiğimiz yıl eski Vali Ulvi Saran’ın talimatıyla polis zoruyla boşaltıldıktan sonra Malatya Belediyesi tarafından çizilen ve Sivas Koruma Kurulu tarafından onaylanan proje kapsamında başlatılan çalışmaların Malatya İdare Mahkemesi’nce iptal etmesinin ardından Valilik talimatıyla Malatya Belediyesi tarafından alelacele ikinci bir proje hazırlandı ve parkta çalışmalar başladı. İlk olarak Valiliğin arka bahçesiyle park arasındaki demir korkuluklar sökülmeye başlandı. 

Hatırlanacağı üzere parkın boşaltılmasının ardından Malatya Belediyesi, bir oldubitti ile yaklaşık 30-35 ağacın kesildiği Peyzaj Projesini çizmiş ve proje Sivas Koruma Kurulu’nun onayı ile uygulamaya sokulmuştu. Ancak park müstecirinin yargıya başvurması üzerine Malatya İdare Mahkemesi gerek peyzaj projesini gerekse projeye onay veren Sivas Koruma Kurulu’nun bu kararını koruma ilke ve prensiplerine, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na, imar mevzuatına aykırı ve kamu yararına uygun olmadığı gerekçesiyle iptal etmişti.

Kamuoyundan Neden Gizleniyor?

Malatya Belediyesi, mahkeme kararının ardından yeni bir proje çizdi ve parkta çalışmalara başladı. Mahkemenin iptal ettiği bir önceki projeye yönelik kamuoyundaki eleştiri ve tepkileri dikkate almayan Malatya Belediyesi, ikinci projeyi de sessiz sedasız hazırladı ve Pazartesi gününden itibaren uygulamaya başladı.

Ayrıntıları henüz öğrenilmeyen Vilayet Park’taki yeni proje kapsamında Valiliğin arka cephesiyle park arasında bulunan demir korkuluklar sökülmeye başlandı.

‘Projeyle İlgili Bilgiyi Valilikten Öğrenin’

Kamuoyundan gizlenen projenin ayrıntılarına ilişkin bilgi istenen Malatya Belediyesi yetkilileri ise topu Valiliğe attı. Malatya Belediyesi Başkan Danışmanı ve Proje Birimi Başkanı Zeki Sarılar, projeye ilişkin sorulara karşılık "Mahkeme kararının ardından yeni bir proje hazırladık ve Sivas Koruma Kurulu bu projeyi onayladı. Biz de bu proje kapsamında bugünden (Pazartesi) itibaren parkta çalışma başlattık. Projeye ilişkin ayrıntıları benim basına açıklamam yanlış. Gidin, valilikten öğrenin." demekle yetindi.

Fen İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay ise "Bizim Vilayet Park ile ilgili tasarrufumuz yok. Valilik bizden rica etti ve bizde düzenlenmesi için yeni bir proje çizdik. Projeye Sivas Koruma Kurulu onay verdi. Parkı mevcut halinden kurtarmak için projeyi uygulamaya başladık. Projeye ilişkin bilgileri Valilikten alın" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız