SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parkta Düzenleme Yapılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:57:53
Parkta Düzenleme Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın merkezdeki önemli yeşil alanlarından birisi olan İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenleniyor.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, geçmiş dönemlerde yap-işlet-devret modeliyle düzenlenen park, müstecirlerle anlaşma süresinin bitmesi nedeniyle söz konusu parkta bakım ve düzenleme çalışması başladı.

Düzenleme çalışmaları kapsamında öncelikle ağaçlarda budama çalışmalarının yapıldığı belirtilerek, park içerisinde yüzeysel görüşü engelleyen çalı grubu bitkilerin yerinden sökülerek saksıya alındığı ve başka alanlarda kullanılmak üzere fidanlık sahasında depolandığı bildirildi. 

Çalışmalar sırasında park içerisine sonradan yapılan bazı işletmelere ait yapıların ise kaldırılmasına başlandığı, söz konusu sert zemin alanlarının daha sonra yeşil alana ilave edileceği, özellikle sabah sporlarına uygun yürüyüş ve koşu parkurlarının yapılacağı ifade edildi. 

Düzenleme çalışmaları ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, park içerisinde yer alan aydınlatma elemanları yenilenerek, enerji verimliliğine uygun dekoratif aydınlatma yapılacak ve günün her saatinde insanların rahatlıkla kullanabileceği aydınlık alanlar oluşturulacak. 

İsmet Paşa parkının, yan tarafta bulunan Yumurcak Çocuk Parkı ile entegre edileceği ve çocuk parkı oyun alanının daha da büyütüleceği, ayrıca yeni oyun gruplarının monte edileceği bilgisine de yer verildi. 

Düzenleme çalışmaları doğrultusunda, park etrafındaki çevre duvarının kaldırılarak, park alanının her noktadan vatandaşlar tarafından kullanılmasının sağlanacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız