SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parktaki Kafe Belediye Şirketine

0
Güncellendi - 2016-06-08 18:45:09
Parktaki Kafe Belediye Şirketine
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, MASKİ’nin Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerindeki çeşitli mahallelerde Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) yapımı, yağmur suyu drenaj hattı ve MASKİ hizmet binasının bilgi işlem alt yapı kurulumu için gerekli kredinin temininde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesini onayladı. Kapalı çarşı içinde bulunan dükkanların, dükkanda faaliyet gösteren esnaflara satılması için de meclis kararı alındı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayının ilk toplantısını, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında yaptı.

Teröre kınama

Gündem maddelerinin konuşulmasından önce konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ramazan ayının barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu, terör saldırılarını ve Alman parlamentosunun soykırım tasarısını kabul etmesini kınadı.

Terörle bir yere varılamayacağını kaydeden Çakır “Önceki gün İstanbul’da, bugün de Mardin’in Midyat ilçesinde terör saldırıları yaşandı. Terörle hiçbir yere varılamayacağının bilinmesi gerekmektedir. Ülkemizin birlik, bütünlüğü, istikrarı ve düzeni için kenetlenmemiz lazım. Allah böyle bir acıyı bir daha milletimize yaşatmasın. Şehit olmuş bütün güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Alman parlamentosunun soykırım tasarısını kabul etmemesine de kınayan Çakır, “Bugün bütün dünyanın gıpta ile izlediği bir olay var ülkemizde. Şu anda mazlumlara, yetimlere, göçe ve soykırıma tabi tutulmuş halklara sahip çıkan bir tek Türkiye var. 3,5 milyon insana kucak açmışız ve onların bütün ihtiyaçları ile ilgilenen bir ülkeyi soykırım ile suçlamak gerçekten akıllara ziyan” şeklinde konuştu.

Başkan Çakır’ın konuşmasından sonra gündem dışı verilen teklifler gündeme alındı ve maddelerin görüşülmesine geçildi.

Spor salonuna Muhammet Ali Clay ismi verildi

Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak hizmet vermekte olan Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan Spor Salonuna, geçtiğimiz gün hayatını kaybeden ünlü boksör Muhammet Ali Clay isminin verilmesi teklifi kabul edildi.

S Plaka ücretleri taksitlendirildi

Gündemde yer alan S Plaka ücretlerinin taksitlendirilmesine ilişkin madde de görüşülerek karara bağlandı. Buna göre, nüfusu 20 binin üzerinde olan yerlerde 9 bin TL, nüfusu 20 binin altında olan yerlerde 5 bin 500 TL olan S Plaka ücretlerinin, biri peşin 4 taksit halinde ödenmesi kabul edildi.

Kafe 5 Yıllığına Esenlik LTD. ŞTİ’ye kiralandı

Mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olan Hürriyet Parkı içerisinde bulunan kafenin 5 yıllığına KDV Hariç 10 bin TL’ye Esenlik Şirketine kiraya verilmesine ilişkin gündem maddesi de onaylandı.

Çakır’a borçlanma yetkisi

Battalgazi ilçesi muhtelif mahallerde yağmur suyu hattı yapımı, Başharık ve Hasan Varol Mahallerinde Ölçülebilir Alt Bölge yapımı, MASKİ yeni hizmet binasına bilgi işlem alt yapısı kurulumu ve Yeşilyurt’un muhtelif mahallerinde 2. Etap yağmur suyu kanal hattı yapımı işinde kredi kullanımı için Ahmet Çakır’a yetki verilmesi kabul edildi.

Tohma’ya yeni HES mi?

Toplantıda ayrıca Tohma Çayı üzerine kurulması planlanan Hidroelektrik Santrali kurulması için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına ilişkin rapor ise ertelendi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran Ayı toplantısının ikinci oturumunu 13 Haziran Pazartesi günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a8

a7

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • tengiz (7 yıl önce)
    belediye ye ait Abdullah Gül parkındaki işletmelerin %90 sanı işletme ruhsatı yok ve bir kısmı gecekondu kimden ne şekilde kiralanmış belli değil halı saha ve iki basket sahası kayıp ?? bu Malatya bukadarmı sahipsiz olacaktı sayın Ahmet başkan yeşil alanlarımızın istila edilmesine kim dur diyecek merak ediyoruz
    0
    0
    Yanıtla