SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parktan Gidecek, Otopark Kalacak!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin, geçtiğimiz Çarşamba günkü oturumunda, Valilik yanında tek yönlü trafiğe açık Atmalı Sokak ile arkasındaki Ferhadiye Sokakta (Özel İdare Önü)yaşanan trafik sıkışıklığını çözmek üzere, 65 yıllık ağaçların da bulunduğu Vilayet Parkı'ndan ikinci bir yol açıp, Atmalı Sokağı'nı Fuzuli Caddesi'ne bağlama kararından, kentin trafiği konusunda önemli bir sorumluluğu bulunan Emniyet Müdürlüğü'nün haberdar olmadığı belirlendi. Belediye Meclisi'nde, AKP'li üyelerin "oy çokluğu" ile kabul ettiği, avukat olan AKP'li İmar Komisyonu Başkanının savunduğu, mimar olan AKP'li eski İmar komisyon Başkanının "cinayet bu" dediği, yine AKP'li Çevre Mühendisi üyenin de "red" oyu verdiği "parktan yol açma" önerisini belediyenin aklına getiren de ilginç bir isim çıktı. Belediye Başkanı Cemal Akın'ın bir sivil toplum örgütünden de bu konuda istek geldiğini söylerken kastettiği sivil toplum örgütü mensubunun, aynı zamanda Ağaç Sanatkarları Derneği Başkanı olan Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren olduğu öğrenildi. Evren, Atmalı sokakta bulunan kooperatif binasından baktığında gördüğü trafik sıkışıklığına karşı, parktan yol açılmasını belediye başkanına söylemiş ve bunu çözüm olarak savunmayı sürdürüyor. Bu arada, belediyenin Malatya kent merkezindeki halka açık yegane yeşil alan olan Vilayet Parkı'ndan yol geçirerek trafik sorununa çözüm bulmak istediği "tek yönlü" Atmalı ve Ferhadiye sokaklardaki sıkıntı, bu sokakların araç parkları ve duraklar nedeniyle "daraltılmasından" kaynaklanıyor. Üstteki fotoğraf, Ferhadiye Sokağı görüntüsü.. Bu yol ulaşım için yetersiz kaldığından, parktan paralel yol yapılacak.. Oysa, 3 minibüs durağının da bulunduğu söz konusu sokaktaki durum fotoğrafta görüldüğü şekilde. Yani otoparklara izin verilmezse, yolun trafiğe yetersiz bir hali kalmayacak. Ancak, belediye meclisi, bunun yerine parktan yol açmayı uygun görüyor. Ayrıca, bu sokağın başında, Atmalı Sokak ile kesiştiği yerde de Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, mülkiyeti kendisinin olan ve avukatlık bürosunun da yeraldığı bina bulunuyor.

AVUKAT SAVUNMUŞ, MİMAR "CİNAYET" DEMİŞTİ..
Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz Çarşamba günkü oturumunda, parktan yol açılması ile ilgili teklif, İmar Komisyonu'ndan meclise getirilmişti.

Belediye Meclisi’ne konu ile ilgili bilgiler veren İmar Komisyonu’nun Avukat olan AKP'li başkanı Enes Tuncay Yarlıoğlueş, sözkonusu yerde mevcut kaldırımların yola katılması, ağaçların refüj olarak düzenlenmesi, kaldırımların ise parkın iç tarafına doğru düzenlenerek, bölünmüş, iki şeritli, tek yön şeklinde yolun genişletilebileceğini belirtmişti. Yarlıoğlueş, ayrıca sözkonusu yolun genişletilmesi için gerekli ve ilgili yerlerin olurlarının alındığını, hizmet binası bulunan ESOB’un da yolun genişletilmesi doğrultusunda talebi bulunduğunu söylemişti. Yarlıoğlueş, yolun ikiye bölünerek, Ferhadiye mahallesinden gelen araçların bir şeritten, Ziraat Bankası önünden sağa dönen araçların da ikinci şeritten Fuzuli Caddesi’ne çıkacaklarını bildirmişti.

Birçok kesimden tepki gören bu projeyle ilgili oylamaya geçilmeden önce AKP Meclis üyesi ve geçtiğimiz dönemin İmar Komisyonu başkanı olan Mimar Tevfik Arpacı söz alarak “ Bu proje cinayettir.” demişti. Arpacı “ Nasıl bir proje çizdiniz? Tek yönlü mü, çift yönlü mü? Proje müellifinden izin aldınız mı? Ayrıca böyle bir proje uzun vadede çözümsüzlük getirir ve kent merkezindeki tek yeşil dokunun da yok olmasına neden olur. Yani cinayettir” diye konuşmuştu.

Bu eleştiriye karşın, "mimar-mühendis" olmayan İmar Komisyonu'ndan gelen teklif, çoğunluğu oluşturan AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edilirken, AKP'den Mimar Tevfik Arpacı, Çevre Mühendisi Vahap Ergün ile esnaf üyelerden Murat Gümüş, "red" oyu vermişlerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız