SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parktan Gitti, Oto Park Oldu!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:14:09
Parktan Gitti, Oto Park Oldu!
A- A+ PAYLAŞ

Vilayet Parkı'nın, mahkemece iptal edilmesine rağmen sürdürülen düzenleme çalışmaları sırasında Ferhadiye Sokak trafiğinin rahatlatılması amacıyla parktan yola katılan bölüm, daha ilk günde otopark görevi görmeye başladı.

Malatya Valilik binasının restorasyonu ve çevre düzenlemesi kapsamında hazırlanan bir proje ile, Valilik binasının "halk girişi"nin arka kapıya alınması kararı ile birlikte binanın bahçesi olarak düzenlenmesine ilişkin belediye tarafından hazırlanıp, uygulanmaya başlanan projenin durdurulması ve Sivas Koruma Kurulu'nun projeye verdiği onayın iptali yolunda İdare Mahkemesi'nce verilen ve muhatabı belediyeye tebliğ edilen İdare Mahkemesi kararlarına rağmen, belediye çalışmaları gece gündüz sürdürmüştü. Geçtiğimiz Cuma gününden itibaren Ferhadiye Sokak tarafındaki duvarları yıkılan parktan yola katılacak bölümde düzenleme çalışmaları yapıldı ve yol genişletildi.

Malatya Valiliği'nin ve Malatya Belediyesi'nin, bölgedeki trafik akışını rahatlamaya yönelik olarak, burada trafiği sıkıştıran minibüs durakları ve otoparklarla ilgili düzenleme yapmak yerine, parktan ağaç kesip parkın bir bölümünü yola katmayı tercih etmesiyle ilgili çalışması da bu yönüyle eleştiri konusu oldu. Sokağın Fuzuli Caddesi'ne bağlanan bölümünün hemen ağzında belediye otobüs duraklarının olması ve Fuzuli Caddesi'nde sokaktaki araç trafiğini çekecek herhangi bir düzenleme yapılmamasının yanı sıra, minibüslerin yol ağzında yolcu beklemelerinin engellenememesi nedeniyle, bu yoldaki trafik rahatlatacak yeni bir durum olmadığını savunanlar, olanın daraltılan park alanına ve kesilen ağaçlara olduğunu, yetkililerin parktan yola alan kazandırarak "en kolayı" tercih ettiklerini söylediler.

FOTOĞRAF: Tek tarafındaki minibüs durakları ve oto parkları nedeniyle daralan yolda bu durumu önleme yerine Vilayet Parkı'ndan yola katılan alanla genişletilen Ferhadiye Sokak'ta Pazar günkü durum. Trafik yoğunluğunun az olduğu Pazar günü, daha önce tek taraflı olan yoldaki oto parkları iki yönlü hale geldi. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız