SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Parlak, Gurur Kaynağımız.."

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi’nde yapılan seçimlerde en yüksek oyu aldıktan sonra Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer tarafından bu üniversiteye rektör olarak atanan hemşehrimiz Prof.Dr. Mesut Parlak Malatya Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkan Vekili Muharrem Çamurlu ile bir süre görüştü..

29 Nisan Cuma günü gerçekleşen ziyarette Belediye Başkan Vekili Muharrem Çamurlu, Malatyalı bir bilim adamı olarak Prof.Dr. Mesut Parlak’ın Türkiye’nin en köklü ve en büyük üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi’nde rektör olarak görev yapmasının kendileri ve tüm Malatyalılar için heyecan ve gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Biz inanıyoruz ki kıymetli bilim adamı, değerli hocamız burada çok güzel çalışmalar yaparak, İstanbul Üniversitesi’ni dünyanın en önde gelen üniversiteleri arasına koyacaktır” dedi.

Malatyalıların Türkiye’nin siyaset, devlet bürokrasisi ve sanatsal alanlarında büyük hizmet ve başarılara imza attığını belirten Belediye Başkan Vekili Çamurlu, “Şimdi de bilim dünyasında Sayın Hocamız Mesut Parlak Malatyalı bir bilim adamı olarak Türkiye’ye önemli hizmetler sunmaya başlamıştır. Sayın hocamızın İstanbul Üniversitesi’ndeki çalışmaları Türkiye’nin bilimsel zenginliğine katkıda bulunacaktır. Malatya Belediyesi olarak Sayın Parlak’a her konuda yardım ve desteklerimizi sunmaktan mutluluk duyacağız. Onun başarısı bizim başarımızdır” dedi.

Çamurlu, Prof. Dr. Mesut Parlak’ın ziyaretinden dolayı da teşekkür etti.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak ise, İstanbul Üniversitesi’nin 552 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve 85 bin akademik ve idari çalışanıyla Türkiye’nin en büyük kurumu olduğunu belirterek İstanbul Üniversitesi’nin Türkiye’nin en büyük, dünyanın da sayılı Üniversiteleri arasında yer aldığını söyledi.

İstanbul Üniversitesi’nin bugüne kadar gerek bilimde, gerek eğitimde ve gerekse de diğer konularda hep önde olduğunu kaydeden Prof. Dr. Parlak “ Bundan sonra da hep önde olacağız. İnanıyorum ki 4 yıllık görev süremiz içerisinde çok güzel şeylere imza atacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Prof. Dr. Mesut Parlak, Malatyalı olmanın bir onur olduğunu da vurgulayarak, “ Ben Malatya’ya yılda en az 5 kez geliyorum. Malatya’yı ve Malatyalı hemşehrilerimi seviyorum. Şunu onurla ve gururla söylemeliyim ki, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü gibi onurlu bir görevi, onurla-gururla taşıyacağım. 4 yıl sonunda benimle ilgili bir konu olduğunda hiçbir hemşehrimin yüzü kızarmayacak. Ben bütün yaşamım boyunca aile onuruna, Malatyalılık onuruna layık olmaya çalıştım” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Belediye Başkan Vekili Muharrem Çamurlu, Prof. Dr. Mesut Parlak’a kayısı fotoğrafının yer aldığı bir tablo, kayısı ve Malatya Belediyesi yayınlarından “Fotoğraflarla Geçmişte Malatya” isimli kitabı hediye etti.

Ziyarette Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk da Prof. Dr. Mesut parlak’a eşlik etti.

Bu arada, Prof.Dr. Parlak, Vali Osman Derya Kadıoğlu ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık'ı da makamlarında ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız