SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parlak Liste Dengesi mi Olacak?

A- A+ PAYLAŞ

CHP'de 12 Haziran seçimlerine yönelik olarak aday belirleme süreci devam ederken, milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun bu dönem için İstanbul'u tercih etmesinin ardından Malatya'da "liste dengesi" olarak Prof.Dr. Mesut Parlak'ın konuşulmaya başlandı.

Partinin tek milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun 3. dönem adaylık için İstanbul'u tercih etmesinden sonra CHP Malatya listesinde ilk sıralarda gösterilecek isimler konusunda örgütün nabzını yoklamak üzere Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, PM Üyeleri Nihat Matkap ve Ali İhsan Göktürk Malatya'ya gelirken, bu toplantıda partinin belirlediği tarihe kadar aday adaylığı için başvuruda bulunmayan İstanbul Üniversitesi 2005-2009 dönemi Rektörü ve Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak'ın isminin de gözden uzak tutulmayacağı belirtiliyor.

CHP'de mevcut 22 aday adayı arasında özellikle ilk 2 sırada aday gösterilecek isimler konusunda bir denge ve uzlaşma olmaması durumunda Prof. Dr. Mesut Parlak'ın isminin gündeme gelebileceği, bu durumda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yakın diyalogu olan Prof. Parlak'ın aday adaylığı için başvuruda bulunmasa bile partiye davet edilebileceği ifade ediliyor.

Bu arada İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin değişik kentlerindeki Malatyalı hemşehri dernekleri, Malatyalıların yönettiği sivil toplum örgütleri ve Malatya'daki bazı kanaat önderlerinin CHP Genel Merkezi nezdinde girişimde bulunarak Prof. Dr. Mesut Parlak'ın Malatya'dan aday gösterilmesi konusunda çeşitli düzeylerde yoğun temasta bulunduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hemşehrimiz merhum Cumhurbaşkanı ve Başbakanlardan İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetmesine, Malatya sivil toplum örgütlerinden Malatya Eğitim Vakfı'nın başında bulunan Prof.Dr. Mesut Parlak ile o dönemki Malatya SMMMO Başkanı Mustafa Bahadır Altaş tepki göstermişlerdi. Parlak'ın bu çıkışı, "Malatya adına faaliyet gösteren" MASTÖB vb. gibi kuruluşları rahatsız etmişti ve bu süreçte polemikler yaşanmıştı.

Tıp Fakültesi öğrencisi olarak girdiği İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyeliği, Tıp Fakültesi Dekanlığı ve son olarak da 2005-2009 yılları arasında Rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Mesut Parlak, halen İstanbul'da binlerce öğrenciye burs veren ve Malatyalıların İstanbul'daki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Malatya Eğitim Vakfı Başkanlığı görevini yürütüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız