SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parlak'tan Valiye Sert Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran’ın öncülüğünde ihtiyacı olan tüm öğrencilere burs verme iddiasıyla oluşturulmaya çalışılan Malatya Eğitim Platformu’yla ilgili çabalara, Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak’tan sert tepki geldi. Turgut Özal’ın destek ve girişimleriyle 1985’de kurulan MEV’in yok edilmek istendiğini savunan Parlak, Vali Ulvi Saran'ın bu girişimlerinin, birliğe ihtiyaç olduğu bu dönemde ayrışmaya yol açacağını söyledi.

1985 yılında dönemin Başbakanı merhum hemşehrimiz Turgut Özal’ın destekleriyle kurulan MEV’in bugüne kadar hiçbir ayrım gözetmeden Malatyalı binlerce üniversite öğrencisine burs verdiğini belirten Prof.Dr. Parlak, Malatya Valisi Ulvi Saran’ın gündeme getirdiği, belediye ve Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)’nin de desteğini aldığı oluşumla ilgili net değerlendirmeler yaptı.

Parlak, “Kendisini şükran ve rahmetle andığımız Turgut Özal’ın destekleriyle kurulan Malatya Eğitim Vakfı bugüne kadar hiçbir ayrım yapmadan burs verdi. Bursta tek kriter, üniversite öğrencisi sıfatını taşımak ve başarılı olmak. Üniversite öğrencisi sıfatını kazanan bir öğrencinin başı açık kapalı olması bizi ilgilendirmiyor. Yeterki üniversiteli olsun, başarılı olsun.

1985 yılında kurulan Malatya Eğitim Vakfı, kurulduğundan bugüne burs hizmetini gayet güzel yerine getirmiştir. Vakfın en önemli özelliği tıpkı Kızılay gibi muafiyet ayrıcalıklarıdır.

Türkiye’nin şimdi en çok ihtiyaç duyduğu birlikteliktir, ayrışma değil. Ama Malatya Valisi, MEV dururken, kendisi, MİAD şu-bu ile ayrışmaya neden oluyor. Buna gerek yoktu. Biz hiçbir siyasi eğilimin yandaşı olmadık. Kurulduğumuz günden beri mensuplarımız hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, siyasi şapkalarımızı portmantoya bırakarak toplantıya girdik. Bu vakfa hayırseverler Allah rızası için bağışta bulunuyorlar, bunlarla da öğrencilere burs veriyoruz.

1985’de Özal’ın oluşturduğu, destek ve katkı verdiği, yine değerli hemşehrimiz Metin Emiroğlu'nun da büyük emeği bulunan vakfı yok etmeye çalışırken, Özal’dan nasıl helallik isteyecekler, nasıl alacaklar?”dedi.

Oluşturulmaya çalışılan platformun niteliği ile ilgili de değerlendirme yapan Parlak, Türklerde Vakıf geleneğinin yüzyıllardır olduğunu, ancak dernek vs. gibi statüdeki oluşumun ömrünün uzun olmayacağını bildirdi. Parlak, “Biz bursları demin de belirttiğim kriterlere göre veriyoruz. Ama oluşturulmak istenen platform herkese verecekmiş.” diyerek buradaki belirsizliğe dikkat çekti.

Parlak, “Herkes kendi işini yapsın. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın görevi neyse onu yapsın. Sayın vali, sosyal güvenlik ihtiyacı olan insanlara bu vakıf imkanlarıyla yardım etsin. Bu işleri siyasi ideolojilerine peşkeş çekmek doğru değildir. Siz kimsiniz? Bir yere zıplamak, bir yere gelmek için bu tür oluşumlara neden olmanın kimseye yararı olmaz. Bu girişim, siyasi bir oluşumun tabanıdır diye düşünüyorum. Malatya Turgut Özal’ın emaneti olan Malatya Eğitim Vakfı’nın değerini çok iyi bilir.” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız