SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parmaklarıyla Kur'an Okumayı Öğrendiler

0
Güncellendi - 2016-09-05 16:07:24
Parmaklarıyla Kur'an Okumayı Öğrendiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Engelliler Grubu ve Malatya İl Müftülüğü işbirliğiyle açılan ‘Görme Engelliler Kur'an Kursu’ tamamlanırken, kurs gören 7 görme engelli çocuğa sertifikaları verilerek, Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Malatya Kent Konseyi’nde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, görme engelliler Kur'an kursundan 7 öğrenciyi mezun ettiklerini belirtti.

Pektaş, Malatya Kent Konseyi’nin yıllardır bu tür proje ve kurslara yer verdiğini de sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Ümit Çimen, imtihanın sadece mahrumiyet ya da yokluklarla değil, varlığında imtihanı olduğunu ifade etti.

Çimen, varlığın imtihanın yokluklardan ve mahrumiyetlerden daha büyük olduğunu belirterek, Kur'an ve imanın hiçbir engel tanımadığını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, kursu düzenleyenleri, görme engelli öğrencileri ve velilerini tebrik etti.

Görme engelli çocukların Kur'an öğrenmesinin toplumun bir göstergesi olduğunu dile getiren Çakır, “Ne kadar gurur duysak az. Bunun geliştirilmesi de tabi ki çok önemli. Bu anlamda engellilerimize yönelik faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Engelli öğrencileri sınava hazırladık ve 50’si kazanmış, bunun devamı da gelecek” diye konuştu.

Vali Mustafa Toprak ise, kiminin varlıkla, kiminin yoklukla, kiminin eksiklikleriyle, kiminin makam ve mevkii ile sınava tabi tutulduğunu kaydederek, “Önemli olan bizlerin dünyada nasıl yaşadığıdır. İnsanlarımıza neyi, nasıl iyi bir şekilde tavsiye edip, yönlendirebildiğimizdir. Bu anlamda Malatya Büyükşehir Belediye’mize teşekkür ediyorum, önemli programlar düzenliyorlar. Önemli olan toplumumuzu güzelliklerle buluşturabilmek” ifadelerini kullandı.

Kabartma özel harflerle yazılmış Kur'an-ı Kerim'i, parmaklarıyla dokunarak okumayı öğrenen görme engelli çocuklar, sertifika töreninde,  Kur'an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra ilahiler okudu.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından, kurstan mezun olan 7 görme engelli çocuğa sertifika, Kur'an-ı Kerim ve saat hediye edildi.

Bülten

kurs1

kurs2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız