SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parmaklarıyla Okuyorlar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftülüğü tarafından görme engelliler için açılan Kur'an-ı Kerim Kursu'na ilginin her geçen gün arttığı bildirildi.

Malatya Merkez Saray Camii'nde hafta içi ve Merkez Dilek kasabasında ise hafta sonları verilen kabartma yazı ile Kur'an-ı Kerim Öğretme Kursu'nu denetleyen Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, kursla ilgili bilgi aldı.

Şinasi Birişik isimli din görevlisinin Dilek kasabasında verdiği kursa katılan Malatya Görbir Spor Kulübü Başkanı görme engelli olan Zeki Erdem, "Görme engellilerin de Kur'an öğrenmelerini sağlamak için spor kulübü olarak Valilik ve müftülüğe başvurduk. Bunun sonucu olarak kurs başladı. Bunun için kabartma Kur'an-ı Kerim istediğimizi müftülüğe bildirdik. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan istendi" dedi.

Erdem, "Engelli arkadaşlarımız engellerinin kendileri için bir engel olmayıp sadece Allah'ın onlar için bir lütfu olduğunu bütün insanlara kanıtlayacaklardır" ifadelerini kullandı.

Müftü Mehmet Sönmezoğlu de yaptığı açıklamada, "Görme engellilerden talep gelince, birkaç hocamıza Antalya'da eğitim aldırttık. Merkez Saray Camii'nde hafta içi ve Merkez Dilek kasabasında ise hafta sonları verilen kabartma yazı ile Kur'an-ı Kerim Öğretme Kursu veriliyor. Görme engellileri bu kursa bekliyoruz" şeklinde konuştu.
"Allahü Teala, bu insanlara özel önem vermektedir. Zira dünyada iki gözünü emanet olarak alan Cenab-ı Allah, bunun karşılığında kendilerine cenneti vereceğini müjdelemektedir. Burada bize düşen görev, kardeşlerimize emanet gözüyle bakmaktır, onların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında elimizden gelen bütün gayreti göstermektir" diyen Müftü Sönmezoğlu, talep edilen kabartma yazılı Kur'an-ı Kerim'i de Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan talep ettiklerini bildirdi.

GÖRME ENGELLİ KADININ ŞİİRİ DUYGULANDIRDI
Bu arada, kursiyerlerden Remziye Demirhan isimli kadın da, "Görmemek" isimli şiirini okudu ve kursiyerleri duygulandırdı.

Demirhan'ın şiiri:

"Kabartma yazıyla okur yazarken, ellerimle pek çok iş yaparken, görmemek işime engel olamaz. Gözlerimle hiçbir rengi görmedim, bastonu kendime rehber eyledim, akıl mantığıma güvendim, görmemek işime engel olamaz. Bizi, görmez diye üzülmeyiniz, karanlık dünyamıza ışık veriniz, bizi de engelsiz insan gibi görünüz, görmemek işime engel olamaz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız