SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parmaklıklar Ardında..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne getirilen çocuklar nezarethanede kaldıkları süre boyunca akvaryumdaki balıkları izleyip, müzik dinliyorlar.

Malatya'daki Çocuk Şubesi, suç işleyen çocukları balık ve müzik ile rehabilite etmeye çalışıyor. Balıkların çocuklar üzerindeki rehabilite etme etkisinden yola çıkan Çocuk Şubesi, nezarethanenin önüne büyük bir akvaryum yerleştirdi. Çocukların rehabilitesine yönelik uygulamalar bununla bitmiyor. Şubede ayrıca kurulan ses sistemi sadece çocuklarını rehabilitisine yönelik müzik yayını yaparken nezarethanenin açık renkli kumaş döşemesi de dikkat çekiyor.

Çocuk Şubesi Adli Büro Amiri Komiser Ömer Altan yaptığı açıklamada, "Çocuk Şube Müdürlüğü olarak Ocak ayında yeni binamıza taşındık. Yeni binamızı dizayn ederken uzmanların görüşünü alarak düzenleme yaptık. Çocuklar burada 24 saatten fazla kalmıyor. Ancak nezarethanemizin önüne akvaryum koyduk. Ayrıca belli noktalarda ses düzeneği koyarak, çocukların rehabilitesini sağlayacak müzikler dinletiyoruz. Müzik ve akvaryumla çocuklarımızın rehabilitasyonunu sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Altan, "Balıkların çocuklar üzerinde rehabilite ettiği etkisi olduğu ve tarihte de kullanılan bir yöntem olduğu gerekçesiyle akvaryumu nezarethanenin önüne koyduk.

Çocuklar nezarethaneden bakınca direkt akvaryumu görüyor. Akvaryumu da kırılmaz özel camdan yaptırdık" şeklinde bilgi verdi.

Çocuk Şubesi'ndeki ses düzeneğinden çocukların rehabilite edilmesinde kullanılan müziklerin dinletildiğini belirten Altan, müziğin nöbetçi memur tarafından alındığını ve seçilen tüm parçaların uzman görüşü alınarak kullanıldığını kaydetti.

Nezarethanenin iç dizaynının açık renklerden seçilmesine karşın kullanılan boya ve kumaşların leke ve kir tutmadığını belirten Çocuk Şubesi Adli Büro Amiri Komiser Ömer Altan, "Nezarethanenin iç dizaynını da uzmanların görüşünü olarak yaptık. Nezarethanede açık renk seçmemize karşın, leke tutmayan kumaşlar aldık. Çocukların kirden ve lekeden etkilenmemesi için kumaş döşemelerini leke ve kir tutmayan kumaşlardan seçtik" şeklinde bilgi verdi.
Bu arada, Malatya Çocuk Şubesi, kentin en büyük parkı olan Sümer Park'da faaliyet gösteriyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız