SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Parsel Sorunu Çözülürse.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:24:27
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Türkiye’nin madencilik sektöründeki en önemli aktörü olan Erdemir A.Ş tarafından Hasançelebi’de kurulması planlanan Peletleme tesisleri ile ilgili olarak, 26 parselde kamulaştırma sorununun çözülüp şirkete teslim edilmesi halinde proje ihalesinin yapılacağını söyledi.  Millioğulları “Peletleme tesisiyle ilgili 27 bin dönüm arazi gerekiyordu. 25 bin dönümün arazi çözümlendi, 2 bin dönüm arazide de kamulaştırma yapıldı. Bunların arasında 26 parselde sorun var. Bu 26 parsel çözülürse proje ihalesine gidilecek” dedi. 

“Konsolidasyon fabrikası bir ay içinde açılacak”

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, konuya ilişkin Yeni Malatya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada,  Türkiye’nin en zengin demir cevherinin bulunduğu yerlerden birinin de Hasançelebi Mahallesi olduğunu hatırlatarak, söz konusu yatırımların Hekimhan halkının 50-60 yıllık özlemi olduğunu söyledi.  Kolin firmasının genel müdürü ile yaptığı görüşmeye göre, şirketin Konsolidasyon fabrikasını bir ay içinde açacağını belirten Aliseydi Millioğulları, “Bunun akabinde başka yatırımlar da gelecektir.  Türkiye’nin bu alanda ithal ettiği ürünlerin üretileceği yatırımlar olacaktır” dedi. 

“26 Ocak’ta halkla toplantı yapılacak”

Türkiye’nin madencilik sektöründe önde gelen kuruluşlarından olan Erdemir’e bağlı Er Maden tarafından kurulacak peletleme tesisleriyle ilgili bilgiler de veren Başkan Aliseydi Millioğulları şunları söyledi: “Hasançelebi’de kurulması planlanan Erdemir’e bağlı Er Maden’in peletleme tesisiyle ilgili 27 bin dönüm arazi gerekiyordu. 25 bin dönümün arazi çözümlendi, 2 bin dönüm arazide de kamulaştırma yapıldı. Bunların arasında 26 parselde sorun var. Ocak ayının 26’sında Hasançelebi’de halkın, avukatların ve konuyla ilgili uzmanların katılımıyla bir toplantı yapılacak. Bu 26 parsel çözülürse proje ihalesine gidilecek. Umarım ki 2015 yılında Türkiye’nin en büyük yatırımı olacak.”

“Yaklaşık 2 bin kişiye istihdam imkanı”

Erdemir’in peletleme tesisinin 750 milyon dolarlık bir yatırım olduğunun belirtildiğini ifade eden Aliseydi Millioğulları, ileride bu yatırımın 1.5 milyar dolara çıkacağı, bunun da yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak bir yatırım olduğunu kaydetti. Hekimhan’ın yanı sıra Türkiye ekonomisi için önemli bir yatırım olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Millioğulları “Sadece bu 26 parseldeki sorunlar nedeniyle bugüne kadar hayata geçirilmedi.  Toplantıda, bu 26 parseldeki sorunun çözümü için istişare yapılacak. Hasançelebi halkı bu 26 parselin kamulaştırma bedelinin verilmesi halinde parselleri vermeye hazır” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Zafer Demir (7 yıl önce)
    HASANÇELEBİ Beldesine DEMİR-ÇELİK TESİSLERİ yapılacağı söyleniyordu ama bu yatırım bir türlü yapılamıyor? Bu yatırım acilen yapılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla