SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Parti Festivaline Döndürdüler!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:47:00
A- A+ PAYLAŞ
Girmana 3. Kültür ve Dayanışma Festivali renkli görüntülere sahne olurken, gecenin finalinde sahne alan ünlü sanatçı Yudum, vatandaşlara coşkulu dakikalar yaşattı. 
 
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Girmana Kültür ve Dayanışma Festivali’nin 3’sü büyük bir coşkuya sahne oldu. Girmana Belediyesi alanında düzenlenen festivale Yazıhan İlçe Kaymakamı Ünal Koç,  Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Girmana Belediye Başkanı Kaya Akgül ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Festivalde bir konuşma yapan Hekimhan İlçe Kaymakamlığı görevini vekaleten yürüten Yazıhan İlçe Kaymakamı Ünal Koç, “Şenlikler, insanlarımızın kültür ve sanat yoluyla ortak duygu ile güzellikleri paylaştığı; barışın, kardeşliğin, birilik ve beraberliğin egemen olduğu etkinliklerdir. Bu güzel etkinlikle, sizlerde birlik ve beraberliği sağladınız. Ülkemizde son dönemde yaşanan olumsuzluklara karşı inadına kardeşlik diyoruz, inadına birlik ve beraberlik diyoruz. Girmana bu festivalle bunu gerçekleştirmiştir” dedi.
 
Milletvekili Öznur Çalık ise, Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali’nin bir siyasi partinin festivali haline dönüştürüldüğünü ileri sürdü. Çalık, Hekimhan ile Girmana’nın birlikte festival düzenlemesini beklediklerini kaydederek, “Gönül arzu ediyordu ki, bugün Hekimhan’daki bütün kardeşlerimizde burada olsun. Hekimhan ilçemiz ve Girmana beldemiz festival yapıyorsa, beraber bu festivali yapsın. Maalesef bugün görüyoruz ki, bu büyük ve güzel organizasyon bir siyasi partinin şov aracı olarak kullanılıyor. Kaymakamlık devre dışı bırakılıyor, oranın atanmış yetkilileri devre dışı bırakılıyor ve bir siyasi partinin festivaline dönüştürülüyor” dedi. Hekimhan ve Girmana’ya çok önemli hizmetler getirdiklerine dikkat çeken Çalık, şunları söyledi: 
 
“Girmana’yı “Saklı Cennet” olarak adlandırıyorum. Girmana Kanyonu ile buraya gelecek olan turistlerimizi bekleyeceğiz. Ve bu kanyonunu oluşturulmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz Ulvi Saran’a ve dönemin kaymakamlarına, belediye başkanımıza ve il genel meclisi üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü bu saklı cennet, bu insanlar sayesinde Girmana ve Malatya’ya kazandırıldı. Bu cennet vatan hepimizin. Ve inşallah yollarımızı yaparak, suyumuzu yaparak beraber ilerlemeye devam edeceğiz.”
 
Milletvekili Mustafa Şahin de, festivallerin vatandaşların kaynaşarak bir arada olmasına büyük katkı sağladığını ifade etti. Şahin, son dönemlerde yaşanan terör olaylarını kınayarak, “Ülkemiz, 10 yıldır güzel şeylere şahit oldu. Ever çağ atlattık. Ülkemizin demokratikleşmesinden insan haklarına kadar hizmetlerin tamamını bir bir sıralayacak olsak, buradan Hekimhan’a yol olur. Ama biz bunlara girmeyeceğiz. Bunları engellemeye çalışan bazı bedbahtlar var. Biz bunlarla mücadele içerisindeyiz. Son günlerde kanlı terör örgütünün taşeron olarak kullanıldığı bu olaylarda masum insanlarımızın kanının akmaması için, analarımızın gözyaşlarının dinmesi için Cumhurbaşkanımızın dan en alt kademeye kadar çalışıyoruz. Geçen yine o hain saldırı içerisinde hayatını kaybeden insanlarımızın cenaze törenlerine gittik. Devletin bütün zirvesi oradaydı. Muhalefetiyle iktidarıyla, bütün sivil toplum örgütleri oradaydı. Amacımız herkesi kucaklamak. Ama bunlar maalesef kandan besleniyorlar. Bu vampirler, kan olmadığı sürece hayatiyet bulamıyorlar. Bunlar, Kürt halkının hakkını savunduklarını iddia ediyorlar. Eğer siz Kürt halkının hakkını savunduğunuzu iddia ediyorsanız, oraya yapılan hizmetler noktasında, bugüne kadar hiç gitmeyen hizmetleri götüren iktidarın önüne engel koyamazsınız, koymamalısınız. 30 sene evvel oradaki masum Kürt halkının önde gelen insanlarını bir bir ortadan kaldırdınız. Masum bebelere kurşun sıktınız. Giden hizmetleri engellemek için iş makinelerini yaktınız. Bugünde ülkenin diğer coğrafyasında yaşayan insanlara dönüyorsunuz. Bu onların aciziyetini gösteriyor. Allah’ın izniyle bizim birlik ve beraberliğimiz Kurtuluş Savaşı’nda vermiş olduğumuz dayanışma, direniş bugünde aynı şekilde tesis edilmiş, bunların hepsinin çabasının boşa olduğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz” şeklinde konuştu. Girmana Belediye Başkanı Kaya Akgül ise, “Geleneksel olarak vatandaşlarımızın bir araya gelmesi için festivalimizi düzenliyoruz. Vatandaşlarımızın birlik ve beraberliklerini sağlayarak, kültür değerlerine sahip çıkması adına festivalimizi önemsiyoruz. Ancak son günlerde yaşadığımız tatsız olaylardan dolayı üzüldük ancak sizlere söz verdiğimiz için bu programı düzenlemek zorunda kaldık” ifadelerine yer verdi.
 
Yapılan konuşmaların ardından mahalli sanatçılar sahne aldı. Gecenin finalinde sahneye çıkan ünlü sanatçı Yudum, vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Festival kapsamında, şenliklerin düzenlenmesine katkı sağlayan kurum ve şahıslara plaket takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız