SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Parti İçi Değil, Parti İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:26:53
A- A+ PAYLAŞ

CHP İl başkanı Enver Kiraz, partide süren delege seçimlerinde liste savaşı olduğu yolundaki iddiaların doğru olmadığını öne sürdü.

Kiraz yaptığı yazılı açıklamada delege seçimlerine ilişkin iddialar konusunda şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partisinde bir Delege Liste savaşı yoktur böyle bir savaşa Cumhuriyet Halk Partililer asla izin vermezler.
 
Kongre sürecine girdiğimiz şu günlerde bazı yayın kuruluşlarının partimiz hakkında yapmış oldukları açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.
 
Cumhuriyet Halk Partisinde denildiği gibi bir delege savaşı yaşanmamaktadır. Böyle bir savaşa Cumhuriyet Halk Partililer asla izin vermezler. Partimizde delege tespit süreci devam etmektedir. Bu süreç partimize yakışır şekilde, parti içi demokrasinin bütün kurallarının işletildiği şekilde işlemektedir. 
 
Bütün İlçe Başkanlarımız bizzat mahallelerine ve köylerine giderek, bütün üyelerimizin katılımıyla delege seçimlerini gerçekleştirmektedir.
 
Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde basına ve kamuoyuna yansıtıldığı gibi bir delege tartışması ya da delege savaşı söz konusu değildir. Böyle bir tartışma  da Cumhuriyet Halk Partisinde yaşanmaz. 
 
Cumhuriyet Halk Partisinde demokrasiyi özümsemiş , üyesinden Genel Başkanına kadar , partimizin her kademesindeki her ferdi bu delege seçimlerini de , kongreleri de en demokratik şekilde gerçekleştirme olgunluğuna sahiptir. Hangi mahallede, hangi köyde hangi delege seçilirse seçilsin bizim partilimizdir. Bu anlamda kaybeden veya kazanan yoktur. Kazanan sadece Cumhuriyet Halk Partisidir. Hepimizin ortak amacı da budur.
 
Uzun yıllardan sonra partimiz bütün ilçelerimizde, demokratik bir yöntemle delege seçimlerini gerçekleştirmektedir. 
 
Unutulmamalıdır ki bu demokratik sürecin yaşanmasında başta bütün halkımızın sevdası haline gelen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve   yeni CHP Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi olmak üzere , Malatya Milletvekilimiz Sayın Veli Ağbaba ile yaklaşık bir ay önce Malatya’da görevi devralan İl Yönetiminin katkısı sınırsızdır.
 
Ben  İl Başkanı olarak birkaç defa ifade ettim. Cumhuriyet Halk Partisinin Gençlik Kollarında yani siyaset okulunda yetişen biriyim ve bu okulu başarıyla bitirdiğime inanmaktayım. Çünkü parti kültürünü, ahlakını ve terbiyesini iyi bildiğime inanıyorum. 
 
Daha önce 2004 yılında son yapılan Gençlik Kolları Kurultayında, Kurultayın onayı ile Gençlik Kolları MYK Üyesi oldum., 2001 yılında yapılan İl Kongresinde Çarşaf Liste ile yapılan seçimde İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2003 yılında yapılan İl Kongresinde yine Çarşaf Liste ile yapılan seçimde Kurultay Delegesi seçildim.
 
Bu demokratik süreçlerin hepsini yaşayan ve parti üyelerine sonuna kadar güvenen birisi olarak da , İl Yönetiminde birlikte çalıştığım bütün arkadaşlarımın da bu bilinçte olduğunu ifade ediyorum. 
 
Biz CHP Malatya İl Yönetimi olarak parti içi mücadelenin değil, PARTİ İÇİN MÜCADELENİN yanında olacağımızı ve sonuna kadar savunacağımızı  basına ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."
 
BÜYÜK ŞEHİR KONUSU..
Bu arada Kiraz, Malatya'nın büyükşehir olmak için nüfusa değil, iyi bir vizyona ihtiyacı olduğunu bildirdi. 
 
Yamaç Mahallesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, büyükşehir konusunu sadece nüfusa endeksli olarak görmediklerini belirterek, "Yıllardır Malatya gerçekten hak etmiş olduğu büyükşehir hakkını bir şekilde alamamıştır. Dolayısıyla AKP  tarafından birkez daha Malatya ihmal edildiğini görüyoruz. Yamaç Mahallesi, Doğanyol yada Kuluncak ilçesinin bir yolu değil. Burası merkezde bir mahalle. Hem yoları ve hemde yerleşimdeki alt yapı ve rahat bir yaşam hakkı insanlara tanınmamış durumda. Büyükşehir olmak, büyük vizyonla gerçekleşir. Böyle bir vizyona ihtiyaç var" dedi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız