SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Parti Kapatılmayacak'

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt ilçesinde düzenlenen Kiraz Şenlikleri'ne katılan ve burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, "CHP ile ilgili ortaya çıkan ve devam etmekte olan olayları biliyoruz. CHP'nin asıl yolsuzluğu halk nezdindedir. CHP hiçbir zaman halkın nezdinde itibar kazanmamıştır. Yaptıkları sadece bir kaç milyon dolarlık yolsuzluktur. Biz bunları daha önceden gördük. İSKİ'de gördük. Bunları daha önce Edirne'de Çorlu 'da ve
değişik belediye başkanlarında gördük. Ancak halk nezdindeki itibarları hepimizin takibindedir" şeklinde konuştu.

Kiraz Festivali'nin açılış törenine katılan, protokolda yanında oturan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak'la uzun süre sohbet eden Ayalan, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ayalan, CHP'nin hesaplarında usulsüzlük çıktığı ve kapatılma iddialarının bulunduğu, yorumunun ne olduğu yolundaki soru üzerine, "Biz her hangi partinin kapatılmasını asla arzu etmeyiz. CHP ile ilgili çıkan ve devam eden olayları biliyoruz. Ama CHP’nin asıl yolsuzluğu halk nezdindedir. Halkın gönüldeki yolsuzluğudur. CHP hiç bir zaman halkın nezdinde itibar kazanmamıştır. Bunu zaten 1950’li yıllardan itibaren çok partili sisteme geçtiğimiz günden itibaren yakından hepimiz takip ediyoruz. Bu nedenle bu konuyla ilgili çok fazla yorum yapmaya gerek yok. Yaptıkları bir kaç milyon dolarlık yolsuzluktur. Biz bunları daha önce İSKİ’de gördük. Bunları daha önce değişik belediye başkanlarında gördük. Edirne’de gördük Çorlu’da gördük. Pek çok yerde zaten ekonomik olarak paraya dayanamazlar yolsuzluk yaparlar. Çok önemli bir şey değildir. Ama halk nezdinde zaten yaptıkları yolsuzluk ve itibarlarını yitirmelerini yakından takip ediyoruz, hepimiz yakından biliyoruz. O nedenle, ama bu anlamda yargılamak ve CHP’yle ilgili düşünce beyan etmek doğrusu çokta önemli değil.

Ama şunu iyi bilmek lazım. Türkiye tam demokratik hayata geçmek zorunda. Demokrasimiz yıkılmaz bir kale olarak bina edilmek zorunda. Bu anlamda her hangi bir siyasi partinin kapatılmasını biz veya diğerleri. Bu anlamdaki girişimlerin hiç bir tanesini tasvip etmemiz mümkün değildir Ama CHP ile ilgili yargının bağımsızlığına denk düşecek ve uygun bir şekilde vaziyet alması gerektiğini düşünüyorum."dedi.

Ortak Akıl Hareketi adında düzenlenen ve merkezlerinden biri de Malatya olan mitinglere parti kurumsal kimliği olarak desteklemediklerini, partilerine gönül veren insanların bu organizasyonlar içerisinde yeralabileceğini belirten Ayalan, AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili bir soruyu "Parti kapatılmayacak" diye yanıtladı.

Siyasi istikrarın ekonomik istikrara göre olmazsa olmazları olduğunu söyleyen Ayalan, daha sonra şunları belirtti:

"Ülkede siyasi istikrar istiyorsak, ülkemizin kalkınmasını istiyorsak demokrasinin tesisi ve siyasi istikrarın temin edilmesi gerekiyor . Aman ülkenin istikrarı zarar görmesin diye birçok şeye ses çıkarmıyoruz. Siyasi ve ekonomi istikrarını bozanlara insanımızın huzurunu kaçıranlara elbet hesabı sorulacaktır. Bunların içinde en büyük pay da CHP'ye düşüyor".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız