SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şimdi Biraz Yaralıyız"

0
Güncellendi - 2019-08-23 05:01:28
A- A+ PAYLAŞ

"PARTİ KURANLAR ÇOK BÜYÜK HATA YAPARLAR".. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Adalet ve Kalkınma Partisi'den geçmiş dönemde ayrılarAdalet ve Kalkınma Partisi kuranlarla ilgili, "Bu arkadaşlar, parti kuracaklarmış' dendiği zaman şahıslarını seviyorum ama çok büyük hata yaparlar. Partiden ayrılan Erkan Mumcu, İdris Naim Şahin, Abdüllatif Şener gitti parti kurdu. Şu gitti, bu gitti, hiç birisine millet selam bile vermedi. Partilerini kapattılar." dedi.

Çeşitli ziyaretler ve toplantılara katılmak üzere kente gelen Arınç, Malatya Valisi Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti. Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Selahattin Gürkan'ı tebrik etti. Gürkan tarafından Arınç'a kılıç ve Malatya kayısısı hediye edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığını ziyaret eden ve burada gazetecilere açıklamada bulunan Arınç, partisinin 9 milyon üyesi olduğunu ve böyle bir partinin hiçbir şeyden çekinmeyeceğini ve hiçbir seçimden korkmayacağını belirtti.

Arınç, partideki ayrılıklara müsaade etmeyeceklerini, liderlerinin Recep Tayyip Erdoğan, partilerinin ise Adalet ve Kalkınma Partisi olacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bunun içerisinde muhalif sesler olabilir mi, olur ama bu ayrılığa dönüşmemeli. Muhalif seslere de hayat imkanı vereceksin kardeşim, eleştiri olacak. Eleştiri bir şeyin olmazsa olmazıdır, yemeğin tuzu ve lezzetidir. Ben parti grubunda konuşurken, Bakanlar Kurulunda (eleştiri) yaparım ama dışarıda yapmam, yapmamaya çalışırım. Dışarıda yapıcı eleştiri yaparım, tavsiyede bulunurum. Dışarıda kesinlikle Adalet ve Kalkınma Partilisi olamaz. Yani 'bu arkadaşlar parti kuracaklarmış' dendiği zaman şahıslarını seviyorum ama çok büyük hata yaparlar. Partiden ayrılan Erkan Mumcu, İdris Naim Şahin, Abdüllatif Şener gitti parti kurdu. Şu gitti, bu gitti, hiç birisine millet selam bile vermedi. Partilerini kapattılar. O zaman bizim çok güçlü zamanımızdı. Bizim gövdemiz tek başına yüzde 50'iydi. Yel kayadan ne koparacak, üfürük gibi gittiler. Şimdi biraz yaralıyız, biraz sıkıntılar var. Kendi içinde çözülmeler var. Bunları tekrar toplamamız lazım. Birilerinin yol göstermesiyle, onların sözlerine bakarak, karşımıza çıkıp parti kurarlarsa millet onları affetmez. Hiçbir şey bize zarar vermez. Bu partiler kurulursa tek zararı Adalet ve Kalkınma Partisi'ye olur. Bizden 3-5 alsalar maalesef sistem o hale geldi, bizden yarım da alsalar."

Adalet ve Kalkınma Partisi'de herkesin yeri olduğunu ve herkesi kucaklayan bir parti olduklarını vurgulayan Arınç, bu sayede yüzde 50 oy alınabileceğini belirtti.

Doğal seçmene dönülmesi gerektiğini ve herkesi temsil hakkına kavuşturacak bir modele geçilmesi gerektiğine değinen Bülent Arınç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yeni ittifaklar bulmamız lazım dedim. Ben Alevi kardeşlerimizin oylarını önemsiyorum. Alevi kardeşlerimiz, bu ülkenin bir varlığıdır. Bizim onlarla iftihar etmemiz lazım. Samimiyetle itiraf edeyim, onlara çok uzak kaldık. Onları başka siyasetçilerin eline terk ettik. Oysa bizim onlarla çok ilgili olmamız lazım. Araştırmalar şunu gösteriyor ki Selahattin Gürkan arkadaşımız azdır, çoktur bilmiyorum ama Alevi yurttaşlarımızın beğenisini kazanmış ve oylarını almış. Kendisini kutluyorum. Ben azlığında çokluğunda değilim, bir Alevi'nin bize oy vermesi çok önemli çünkü önümüzdeki seçimlerde bizim Alevi yurttaşlarımızın oylarına ihtiyacımız var. Biz Alevileri kendimizden görüyoruz."

VALİLİK ZİYARETİ..

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi, TBMM eski Başkanlarından Bülent Arınç, Vali Aydın Baruş’u ziyaret etti.

Bülent Arınç Malatya programı kapsamında Malatya Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik önünde Vali Aydın Baruş tarafından karşılanan Bülent Arınç, daha sonra Valilik makamına geçerek şeref defterini imzaladı.

Ziyarette Bülent Arınç ve beraberindekiler Vali Aydın Baruş ile bir süre görüştüler.

Valilik ziyaret programına Malatya AKP Milletvekilleri Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Eski Milletvekili Cemal Akın katıldılar.

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDE..

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olan, partimizin kurucularından olan, milletin, Malatya’mızın ve Battalgazi’mizin gönlümde taht kurmuş olan başkanımızın Battalgazi Belediye’mizde ağırlamaktan onur duyduğumu belirtmek istiyorum. 17-18 yıldır AK Partili olmaktan, AK Parti’nin kurucuları arasında olmaktan şeref duyduğumu tekrar belirtmek istiyorum. Malatya’mızda, Battalgazi’mizde yüzde 70,26 oranında oy aldık. İnşallah bizler sayın reisimizin ifadesiyle ‘millete layık olmak adına, millete hizmetkâr olmak adına, 7 gün 24 saat, önce Rabbimin, sonra milletimizin emrinde hizmet etmeye çalışacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ise, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in vatandaşın yüksek teveccühü ile başkan seçildiğini belirterek, “Malatya ziyaretimizde çok önemli bir merkez olan Battalgazi, Malatya’mızın kalbi sayılabilir. Battalgazi Belediyemizi ve yeni başkanımızı ziyaret ediyorum. Beraberimizde Büyükşehir belediye başkanımız, milletvekillerimiz, il başkanımız ve değerli dostlarımız var. Öncelikle Osman Güder arkadaşımızı son seçimlerde kazandığı büyük başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Gerçekten Battalgazi 300 binin üzerindeki nüfusuyla, yüzde 70’in üzerindeki oy oranı ile değerli arkadaşımızı seçti. Bu başarılarından dolayı kendilerine tebriklerimi iletiyorum. Bu Türkiye genelindeki seçim sonuçlarına bakıldığında, ilk sıralarda yer alan bir başarıdır. Bu başarıda sayın Osman Güder’in şahsı kadar teşkilatlarımızın, öncesinde Battalgazi Belediye Başkanlığı yapan şimdi Büyükşehir Belediye Başkanımızın Battalgazi’ye yapılan çok değerli hizmetleri ve şüphesiz seçmen olarak Malatya halkının çok büyük katkısı var. Hiçbir zaman yanılmayacaklar. Osman Güder arkadaşımızda, önceki hizmetleri katlayarak inşallah devam ettirecek. Şu an içinde bulunduğumuz belediye binası da, Türkiye’de ender görülen belediye binalarından biridir. Kendi imkânlarıyla bir akıllı bina olarak tasarlanmış. Hakikaten örnek alınacak eserlerden birisi olmuş” diye konuştu.

Battalgazi ilçesinde çok sayıda tarihi mekânların bulunduğuna dikkat çeken Arınç, “Battalgazi’de çok tarihi mekânlar var, sosyal mekânlar var. Yüzlerce yıl öncesinin kültürünü yaşatan, hala Anadolu insanının temizliğini, sadeliğini, nezaketini gösteren çok büyük eserlere sahip. Battalgazi Belediyesi’ne tüm belediyelerimiz kadar tabi değer veriyoruz. Ama yaşattığı değerlerinde, tüm Türkiye tarafından bilinmesini arzu ediyoruz. Türkiye’de herkes Battalgazi’yi gezmeli, görmeli ve oradaki değerlere sahip çıkmalı. Bunun için de örnek projeler hazırlamalıyız. Artık ulaşım imkânlarımız eskisi gibi değil. Türkiye’nin batısında yaşayan insanlarda Malatya’ya gelmeli. Bu güzellikleri görmeli. Tabi Türkiye’nin her tarafı bir hazinedir. Bu hazineden haberdar olmalı. Ben imkânlarıyla yaptıkları eserlerle Battalgazi’nin örnek olduğun düşünüyorum. Tüm belediye meclis üyelerine de, Büyükşehir’e katkı sağlayan meclis üyelerine de başarılar diliyorum. Bu kadar yüksek oy oranıyla seçilince, zaten belediye meclis üyeleri de büyük bir ekseriyetle AK Partili üyelerden oluşmuş durumdadır. Tüm belediye meclis üyelerini kucaklıyorum. Çünkü onlarda bu tercihi yaparken çok güzel ve isabetli tercih yaptıklarının farkındalardır. Malatya’dan çok güzel intibalarla ayrılacağım. Önümüzdeki süreç içerisinde de, daha büyük hizmetlerle Malatyalılar 2023 hedeflerini daha yüksek oy oranlarıyla karşılayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • murat (4 yıl önce)
    Belediye başkanı dışın da orda oturanların yerlerine başkaları gelsin artık değişim iyidir
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    En rahat Gürkan.. diğerlerine dikkat edin vücut dillerinin anlattığı diken üstünde gibiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bir ata sözü var körler sağırlar birbirini ağırlar misali uzatmalar oynanıyor sonları geldi
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Çırpındıkça batıyorlar. Gemi su almaya başladı. Bir daha yüzmez.Bizim anlı şanlı AKP mize bak. Bugün seçim olsa acaba barajı aşarmıyız diya soru işaretleri var???? Ya Reis yeni bir AKP kuracak yada finiş. Ama eskilerin özellikle Malatya da olmaması şartıyla yeniden bir doğuş olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatylı (4 yıl önce)
    vayyyy beee adam iki yıl öce geldi cemal akından başka kimse adamla ilgilenmedi fotocu dediler bitti dediler adam çağsız cumhur başkanı yüksek istişare kuruluna girdi diye busefer tekrar övmeye dalkavukluk etmeye kaldıkları yerden devam ediliyor ye kürküm mm yeeee misali.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Sayın Arınç en azından başkan ve vekilleri bir araya getirmiş oldunuz sayın Gürkan para yok borç batağında bir belediye olan size olacak hizmet yapamadığıniz için yipranacaksiniz borç batağında belediye bırakanlar ise hiç bir şey olmamış gibi davranacaklar hatta sizi suclayacaklar konusacagina hizmet yap diyecekler sayın Gürkan belgelerinle bir an önce sayın cumhurbaskanimiza ve sayın Bahçeli ye durumu arzediniz .
    0
    0
    Yanıtla
  • brnckr (4 yıl önce)
    Haber 13.03.2014 Tarihinde Yayınlanmış Düzeltme Tarihi Aralık 2018 Dikkat Edelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (4 yıl önce)
    Zora düştüklerinde akıllarına ya kürt kardeşleri gelir yada alevi kardeşlerim diye ortaya düşerler halk sizin ne olduğunuzu çok iyi biliyor artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (4 yıl önce)
    https://www.cnnturk.com/video/turkiye/bulent-arinctan-cok-tartisilacak-fethullah-gulen-aciklamasi videosunu izlemeyene izlemesi tavsiye olunur hemde 2018 aralik ayinda yaptığı açıklama.
    0
    0
    Yanıtla