SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Parti Meselesi Görmüyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir takım temaslarda bulunan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı makamında ziyaret ederek, MAKİAD'ın verdiği iftar yemeğine katıldı.

Bakan Yılmaz, ilk olarak Malatya Valisi Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti. Burada Bir konuşma yapan Yılmaz, "Referandumu parti meselesi olarak görmüyoruz. Maalesef bazı muhalefet partileri bilinçli bir şekilde partilerin yarıştığı bir seçimmiş gibi vatandaşa sunmaya çalışıyorlar. Bu kesinlikle yanlış. Biz Anayasa'yı oylayacağız. Bir halk oylaması yapacağız. Halk oylamalarına alışmamız lazım. Biz bundan yanayız. İşte buda bir fırsat. Halkımızın referandum alışkanlığı kazanması adına da bir fırsat. Referandumda bir konuyu halka getiriyorsunuz, bir partiyi sormuyorsunuz. Bu konu üzerinde mecliste uzlaşma yoksa doğrudan iradenin sahibi halkımıza dönüyoruz. Orada vereceği karar da neyse ona herkesin saygı göstermesi lazım. Burada konulara bakmak lazım" dedi.

Vali Ulvi Saran ise, Devlet Bakan'ı Cevdet Yılmaz'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın Bakanımız uzun süren bürokrasi tecrübesinden sonra şuan Türkiye'de ekonomik kaynakların kullanımı, bunların planlanması, gerek bölgesel gerek merkezi bazda Tür halkının istifadesine sunulmasıyla ilgili çok önemli sorumlulukları üstlenmiş bulunuyor" diye konuştu.
Ziyaret Vali Ulvi Saran'ın Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'a kayısı takdiminin ardından sona erdi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz daha sonra Malatya Aktif İş Adamları Derneği'nin (MAKİAD) verdiği iftar yemeği davetine katıldı. Burada bir konuşma yapan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Türkiye'de güven ve istikrarın devam edip, hukuk devletinin tam anlamıyla yerleşmesi lazım. Yepyeni bir Anayasa yapamadık ama Anayasa'da bugüne kadar yapılmış olan en kapsamlı değişim paketini meclise getirdik. Meclisimiz gece gündüz çalıştı. Şimdi top millette. Bu bir halk oylaması. Bizim halk oylamasına alışmamız lazım" dedi.

Bakan Yılmaz, muhalefeti de eleştirerek, "Bu bir genel seçim değil. Konuyla ilgili bir seçim. Halkımızın kararını alacağız. Maalesef bazı muhalefet partilerin liderleri tabanlarıyla beraber uyumlu olmayacak bir şekilde bunu adeta bir seçim havasına soktular. Bunun bir referandum değil de bir genel seçim havasına sokmaya çalışıyorlar. Neden böyle yapıyorlar? Çünkü halkın önüne gelen konunun içeriğine baktığınız zaman itiraz edebilecekleri bir husus yok. Tabiri caizse halkın gözünden esas konuları kaçırıp,
bu arada muhalefet yapıyorlar. Halbuki bu muhalefet anlayışı çağ dışı bir muhalefet anlayışıdır. Bizim iktidar anlayışının değiştiği gibi muhalefet anlayışının da değişmesi lazım. Başkasına bir şey yaptırmayayım da bana bir fırsat oluşsun. Aman ekonomik kriz ülkeyi çok etkilesin de bana fırsat oluşsun. Terör çok artsın da hükümet yıpransın, tenzih ediyorum buradan yanlış anlaşılmasın bu zihniye etkili ve verimli bir muhalefet anlayışı değil" görüşünü savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız