SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Parti Şapkasını Çıkarın'

A- A+ PAYLAŞ

29 Martta yapılan yerel seçim sonrası ilk İl Genel Meclisi toplantısı Özel İdare toplantı salonunda gerçekleşti. 40 üyesinden 32'si AKP'li, 6 CHP'li, 1 SP ve 1 BTP'li üyesi bulunan meclisin toplantısının son bölümüne katılan Vali Halil İbrahim Daşöz, üyelerden parti şapkasını bir tarafa bırakmalarını ve ilin önceliklerine göre kararlar vermelerini istedi.

Yönetmelik gereği meclisin en yaşlı üyesi olan AKP’li Abdurrahman Doğan başkan ve en genç iki üyenin de kâtipliğinde, Doğanyol AKP üyesi Hilmi Saltıkalp’ın dışında 39 üyeyle başlayan toplantı Meclis Başkanın seçilmesi ile devam etti.

BAŞKAN ŞAVATA
Meclis başkanlığına tek aday olarak gösterilen AKP’li Mehmet Naci Şavata yapılan gizli oy açık tasnif sonucu oybirliği ile 2 yıllığına İl Genel Meclisi başkanlığına seçildi. Başkanlık kürsüsüne oturan Şavata konuşmasında, "Parti yarışı geçti, hizmet yarışı başladı. Millet bizden hizmet bekliyor. Değerli meclis üyelerimizin de bu inançta olduklarını biliyorum. El ve gönül birliği ile Malatya'mıza hizmet edeceğimize inanıyorum" dedi.

Kâtip üyeliklere ise AKP’li Ali Aydoğan ve Nebi Yiğit asil, yine AKP’li İbrahim Kılıç ve Cercis Taşdemir ise yedek üyeliğe gizli oy açık tasnif sonucu çoğunlukla seçildiler.

1. Başkanvekilliğine AKP’li Hasan Göğüş, 2. başkanvekilliğine ise yine aynı partiden Burhan Ayhan çoğunluk oyları ile seçildiler.

Encümen üyeliklerine ise AKP’li Ramazan Çetin, Ömer Altıntaş, Mustafa Demirtaş, Battal Paşahan ve Kamil İnbaşı gizli oy açık tasnif yöntemi ile çoğunlukla seçildiler.

Vilayetler Hizmet Birliğine İGM temsilcisi olarak asil üyeliğe AKP’li M.Ali Doğan oy çokluğu ile seçilirken AKP’li Hasan Göğüş yedek üyeliğe seçildiler.

DOKAP’ temsilciliklerine ise yine AKP’li Rıza Sinanoğlu, Mehmet Şireci, Hüseyin Şahin ve Mehmet İnci asil üyeliğe,A.İhsan Topal ve Yusuf Bayrak’da yedek üyeliğe seçildiler.

Toplantıya katılan Vali Daşöz “İGM’ye seçilen ve yeniden seçilen arkadaşları kutlamak ve başarılar dilemek için toplantınıza katıldım. Hepinize başarılar diliyorum” diye başladığı konuşmasını “ Son yapılan yasal değişiklikler sonucu İl Özel İdareleri çok çok önem taşıyor. Bir çok insan bunun farkında değil. İl Özel İdareleri, İlin tümüne hizmet veriyor yani çok yönlü görevleri olan bir organ. Onun için bu sistem daha da güçlendirilmeli.” diye sürdürdü.

Vali, “İlin tamamına hizmet vermesine rağmen bütçeleri Merkez belediyelerden 10 kat daha düşük. Onun için bütçesini çok iyi kullanmak gerek. Üyeler görev yaparken doğal olarak kendi yörelerine hizmet götürmeye çalışırlar. Ama İlin öncelikleri çoğunlukla o bölgenin önceliklerinden çok çok önemli oluyor. Onun için sizlerden istirhamım meclis çalışmaları sırasında ilin önceliklerini göz önünde bulundurmanız ve parti şapkanızı çıkarmanızdır. İl Özel İdaremizin bürokratik yapısı da çok çok önemli. Bünyemizde ağırlıklı teknik olmak üzere çeşitli birimler var. Bu birimlerle tam bir saygı-özgüven ve güvenirlilik sağlandığı takdirde işler daha randımanlı hale gelecektir. Yine ilin yararına olacak projelerde belediyeler, Özel İdare, Meslek örgütleri ile karşılıklı güvene dayalı işbirliği içerisinde olmamız gerekir” dedi.

NOTLAR..
* Meclis başkanlığına tek aday olacağı önceden bilinmesine rağmen son ana kadar üyeler arasında kararsızlık gözlerden kaçmadı. Potansiyel başkan adaylarının lobi faaliyetleri gözden kaçmadı. Üyeler küçük gruplar halinde toplanarak birbirlerine “ne yapacağız” diye soruyorlardı

* İlk toplantıda yapılan tüm seçimlere AKP’li dışında hiç kimsenin alınmaması da önümüzde dönemin olumlu-olumsuz tüm çalışmaların kamuya yansımayacağını ve bu durumunda Malatya için kayıp olarak bazı meclis üyeleri tarafından dillendirildi

* DOKAP temsilcilerinin seçilmesinden sonra söz alan bir AKP’li üye “2. Başkanvekilliğine seçilen arkadaşımız Hizmet Birliğine de seçildi. Onun yerine bir başka arkadaşı seçersek daha iyi olur” dedi. Başkan Naci Şavata; “Neden olmasın, bu sizin elinizde. Meclisimiz ne derse o olur” diye sözlü öneriyi kabul edince araya divan üyesi olan İGM Encümen Müdürü araya girdi “ Sayın başkanım, oylama yapıldı, geri dönüş olmaz, bu öneriyi oylamadan önce verseydi olurdu” deyince önerge işleme konulmadı.

* AKP’li bir başka üye de söz alarak “Sayın başkanım, DOKAP temsilcileri adayları hangi bölgelerden?” diye sordu, Başkan da “Merkez, Yeşilyurt, Battalgazi, yani değişik yörelerden deyince aynı üye “Doğanşehir-Akçadağ- Darende’de bölgesinden de bir üye alsak daha iyi olmaz mı?” dedi. Başkan Şavata “Olur” yanıtını verince ilk asil üyelikler listesinde yer alan Abdurrahman Kızıl çıkarak Mehmet İnci DOKAP Asil üyeliğine seçildi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız