SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Parti veya Grupla Bağlantımız Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da çeşitli mesleki alanlarda faaliyet gösteren bir grup tarafından kurulan Malatya Divan Bilim, Kültür ve Sanat Derneği, faaliyetlerine başladı.

Divan Bilim, Kültür ve Sanat Derneği'nin Fuzuli caddesindeki merkezinde, derneğin çalışmalarıyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenlendi. Dernek kurucularının üniversite mezunu olup, çeşitli meslek dallarında hizmet verdiğini anlatan Avukat Ali Yıldırım, dernek merkezinde her hafta cumartesi akşamları düzenlenen 'Beyin Fırtınası' toplantılarında güncel konuların tartışıldığını belirtti.

Yıldırım, "Bu ülkeye 2 tane Cumhurbaşkanı yetiştirmiş olan bir kentin; bilim, kültür ve sanat alanında daha hareketli olması gerekirdi. Biz sadece bu alanlarda faaliyet göstererek bu eksikliği az da olsa kapatmaya çalışacağız.Yani karanlığa küfretmeyeceğiz, mum yakacağız. Bizim hiçbir siyasi parti ve grupla bağlantımız yoktur, olmayacaktır da. Tek amacımız ilimizin kültürel ve sanatsal anlamda da kalkınmasına katkı sağlamaktır" dedi.

Çanakkale şehitlerini anmak amacıyla 17 Mart 2007 günü Sabancı Kültür Merkezi'nde bir anma gecesi düzenleyeceklerini belirten Yıldırım, dernek olarak "Hızlı Okuma" ve "Osmanlıca Öğrenme" kursu açtıklarını ve kayıtların devam ettiğini sözlerine ekledi.

YÖNETİM VE KURUCULAR..
Derneğin genel başkanlığını Av.Ali Yıldırım yaparken, Genel Başkan Yardımcılıkları görevini Hüseyin Özhan ve Reha Hotar, Genel Sekreterliği Erhan Soylu, Genel Muhasipliği Hasan Atlı, yönetim kurulu üyeliğini Necdet Balki ve Hakan Bilbay üstlendiler.

Diğer kurucuların ise Abdullah Pektaş, Abdullah Çamurlu, İsmail Güney, Murat Beyazıt, Mehmet Tunç, Oktay Özevren, Ömer Derin, Sinan Çeçen, Zekeriya Tav, Enver Aydın Acar, Ferat Dalaman, Abdullah Çelik, Muammer Zafer, Osman Karadağ ve Saim Dursun oldukları öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız