SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parti Ziyaretçisi Kaymakam!..

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Darende Kaymakamı Vural Karagöl'ün AKP Genel Merkezi'ne yaptığı ve ellerinde görüntü bulunduğunu belirttiği ziyarete ve ayrıca MAŞTİ Otobüs Terminali'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle donatıldığı haberleri nedeniyle de belediyeye tepki gösterdi.

Parti il merkezinde basın toplantısı düzenleyen Ekici, özetle şöyle konuştu:

"Dünyadaki tüm ülkelerin yönetiminde 1.derecede önemli öncelikli olan güç,siyasal güçtür.Yukarda belirtmiş olduğum gerçekler ışığında ihtiyacımız olan en önemli unsur,ilkeli bir siyasi anlayış, duruş ve uygulamadır. Siyasal gücü elinde bulunduranların amaçlarına ulaşabilmek için her yolu mübah kılan çıkarcı bir anlayıştan uzak olmaları durumunda kazanan birileri değil,milleti olacaktır.

Ne yazık ki bugün AKP tarafından sanal doğrulara dayanan yalanlar,popilizm, işime geldiği gibi uygulaması,mağdur ve mazluma oynama siyaseti devam ettirilmektedir.İyi devlet adamlığı ve mükemmel yöneticilik kişilerin ahlaki ve hukuki ilkelere olan bağımlılığı ile ölçülmektedir, ve ölçülmelidir.

Milliyetçi Hareket Partisinin önemli bir Misyonuda ilkeli siyasetin tesis edilmesi mücadelesidir.

Sıcak seçim atmosferine girilen şu günlerde herkesin siyasi etiğe dikkat etmesini önemli görmekteyiz.Hiç bir kurum ve kuruluş yetki ve sorumluluğunu unutmamalıdır.

Bu anlamda bir iki hususu da siz sayın basın mensupları ve Malatya ‘lı hemşerilerime açıklamayı uygun görmekteyim.

İlki; ilimiz medyasında görüntülerinin de yer aldığı “Belediye, Maştiyi Posterlerle Donattı”konusudur.

Yasalara ve teamüllere göre başta Sayın Belediye Başkanı ve Belediye yetkilileri’nin göreve geldikten sonra siyasi kimlikleri bir kenara bırakmaları gerekmektedir.

MAŞTİ’nin R.Tayyib Erdoğan’ın afişleri ile donatılması Sayın Başkan’ın bilgisi dışında olmuşsa derhal soruşturma başlatması eğer bilgisi dahilinde yapılmışsa bir hukuk adamının yasaları yok sayması kendini inkar etmesi anlamını taşıdığı gibi,aynı zamanda YSK’nın da görevini yapması gerekmektedir.

Diğer bir husus ise; Darende kaymakamı Vural Karagöl'ün Kanal D televizyonundaki görüntüsüdür.Adı geçen sayın kaymakamın devlet memuru olarak mülki amir hüviyetini hiçe sayarak, AKP kimlikli bir görüntü içinde olması esef verici bir olaydır.

Köylere hizmet götürme birliğinin başkanı olarak,birlik yönetimince 1 ay önceden alınan bir kararla 10 mayıs 2007 saat 10:00 da yapılacak toplantıya başkanlık etmesi gerekirken, toplantıyı iptal ettirmeden ya da ertelemeden,ilçede bulunmayışı ve aynı tarihte AKP Genel merkezinden çıkarak resmi makam aracına gittiğinin Kanal D televizyonunda görüntülenmesi nasıl açıklanabilir. Bu görüntüler elimizde mevcuttur. Unutmayalım ki, sorumluluğu olan herkesin yasalara uyması bir zorunluluktur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız