SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Partilerde 'Aday Adayı' Hareketliliği

0
Güncellendi - 2018-04-28 17:22:36
Partilerde 'Aday Adayı' Hareketliliği
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP VE MHP'DE BAŞVURULAR, CHP'DE İSTİFALAR.. TÜFENKCİ VE ÇALIK NE YAPACAK?..

24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte yapılacak milletvekili genel seçimleri için Gümrük ve Ticaret Bakanı, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin de Pazar gününe kadar partisine aday adaylığı başvurusunu yapacağı, 3 dönem milletvekilliği yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın durumunun ise ayrı değerlendirileceği öğrenildi. Bu arada, AKP'ye Perşembe akşamına kadar resmen adaylık başvurusunda bulunanların sayısının 7'ye ulaştığı bildirildi. CHP'de 2 kadın yöneticinin aday adayı olmak üzere görevlerinden istifa ettikleri belirtilirken, MHP'de de Malatya Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden istifa eden Berkan Samanlıoğlu'nun başvurusunu yaptığı haber alındı.

BAKAN TÜFENKCİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURACAK..

Aday adaylığı başvurularının 29 Nisan Pazar günü sona ereceği AKP'de, 24 Nisan Salı günü başlayan başvuru süresinde Perşembe akşamına kadar başvuran isimlerin Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, Mehmet Hanifi Yılmaz, Nail Tuna, Sabri Unat, Yusuf Özdemir ve Dr. Ali Yıldırım oldukları bildirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin de milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunacağı öğrenildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın, 3 dönem kuralı gereği yeniden aday olmamasının gerektiği, ancak partide bu durumda bakan ve genel merkez yöneticisi 22 ismin bulunduğu, 3 dönem kuralının Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın değerlendirmesi doğrultusunda esnetilmesine ilişkin eğilim nedeniyle, Çalık'ın durumunun buna göre netleşeceği haber alındı.

AKP'nin diğer Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Taha Özhan ve Nurettin Yaşar'ın aday adaylığı başvurusu yapmaları bekleniyor.

CHP'DE 2 KADIN YÖNETİCİ ADAYLIK İÇİN İSTİFA ETTİ..

CHP'de 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvurular 30 Nisan- 7 Mayıs tarihleri arasında kabul edilecek.

Milletvekili aday adayı olmak isteyenlerden başvuru ücreti olarak kadın, genç ve engellilerden 5 bin, diğer aday adaylarından ise 10 bin lira alınacak. Bunun dışında başvuru sırasında, ayrıca bin lira dosya ücreti ödenecek.

CHP Malatya'da 2 partili kadın yönetici görevlerinden istifa ederken, İl Başkanı Enver Kiraz’ın ise Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın durumuna göre hareket edeceği öğrenildi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer ile CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Berna Karataş milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa ettiler.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz’ın, Kayseri’de 28 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan İl Başkanları Toplantısına katılacağı ve bu toplantıda çıkacak karara göre hareket edeceği konuşuluyor. Yine, Kiraz'ın aday olup olmama konusunun CHP Genel Başkanı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın adaylığına ilişkin Malatya kararına bağlı olduğu belirtiliyor.

MHP'DE..

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Şube Müdürü Harita Mühendisi Berkan Samanlıoğlu, MHP'den aday adayı olmak üzere memuriyetten istifa etti. Aday adaylığı başvurusunu MHP Genel Merkezine yapan Samanlıoğlu, "Aday adayı olarak çıktığım yolda her şeyin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Allah, Malatya'mıza ve ülkemize hayırlı etsin"dedi.

Malatya Ülkü Ocakları'nın eski başkanlarından Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Burhan Coşkun'un da, Malatya'dan MHP aday adayı olmak üzere üniversitedeki görevinden istifa ettiği haber alındı.

MHP'de Malatya'dan aday adaylığı için eski il başkanlarından Ömer Ekici, Fahri Yüksel, Dr. Ömer Faruk Kalı'nın yanı sıra Avukat Mehmet Nuri Koşar, Ziraat Mühendisi Hakan Yılmaz, Eczacı Güzin Koçak, İş İnsanı Saime Palancıoğlu, Erol Gül, Aydın Pektaş ve Süleyman Eski'nin de isimleri konuşuluyor.

MHP'de 26 Nisan günü başlayan aday adaylığı başvurularının 3 Mayıs'a kadar devam edeceği, aday adaylarından 2 bin 500 TL başvuru aidatı alınacağı açıklandı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Anıl (5 yıl önce)
    Mazot 1 TL olacak kayısı çiftçiden 20 tl ye alınacak oylar bana sakın Malatyalıra kayısı ağaçlarını kestirenlere oy vermeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdası (5 yıl önce)
    Kesinlikle belediye seçimlerinde mevcut partiye oy vermeyecegim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdası (5 yıl önce)
    Burada bahse konu isimleri geçen siyasilerin hiçbirinin malatya ya zerre kadar faydası olmamıştır, malatya nin ekonomik kalkınması noktasında adımlar atılmamıştır. Kayısı yerlerde sürünüyor, kafeleri dolduran gençlere hicbir istihdam alanı açılmamıştır.trafik sorunu çözülmemiş, çarşı esnafı kan ağlıyor, eski yeşilyurt merkezinde 2 yıl oldu hergün kazı, şu patlaması,vs
    0
    0
    Yanıtla
  • cebrail (5 yıl önce)
    şelaleciler reisi yıkmak için her tarafa el atıyor oylar reise mustafa şahin nurettin yaşar girerse oylar başka partiye yeter şelaleden milletin çektiği reis davutoğluna yol verdiği için şelale intikam alma peşinde selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed celik (5 yıl önce)
    Mhp eski tüfeklerle bu işe soyunursa iyi bir çalışmayla 2 milletvekilide çıkarır fahri yüksel.Ömer Ekici bu işi halleder en iyi seçim bu bence
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi Cemal (5 yıl önce)
    AK PARTİ SEVDAMIZ HİÇ BİTMEZ BU BELEDİYE OLSUN MİLLETVEKİLLERİ OLSUN SEÇİMLERDE OYUMU AHMET'DE MEHMET'DE OY VERMİYORUM RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A OYUMU VERİYORUM ÜLKEMİZİN VATANIMIZIN GELİŞMESİ İÇİN BÜYÜK TÜRKİYE OLMASI İÇİN DIŞ GÜÇLERE BOYUN EĞMEMEK İÇİN OYUMU AK PARTİYE VERECEĞİM BÜYÜK DÜŞÜNEN REİS İÇİN OYUM AK PARTİYE
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi Cemal (5 yıl önce)
    AK PARTİ SEVDAMIZ HİÇ BİTMEZ BU BELEDİYE OLSUN VEKİLLER OLSUN AHMEDE MEHMEDE OY VERMİYORUM RECEP TAYYİP ERDOĞANA OYUMU VERİYORUM ÜLKEMİZİN VATANIMIZIN GELİŞMESİ İÇİN BÜYÜK TÜRKİYE OLMASI İÇİN DIŞ GÜÇLERE BOYUN EĞMEMEK İÇİN OYUMU AK PARTİYE VERİCEĞİM BÜYÜK DÜŞÜNEN REİS İÇİN
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Akkayali (5 yıl önce)
    Akp Cemal Akını milletvekili adayı yapmalı , Öznur hanımin ve onun ekibinin hiçbir sözüne itibar edilmeyerek listeler oluşmalı,aksi halde Akp Malatya'da çok büyük bir yenilgi alır.Belediye başkanlığına Selahattin Gürkan%100 doğru tercih olur yoksa hezimeti Malatya'da Akp yaşar. MHP Arif yıldızı kesinlikle Malatya'da milletvekili adayı yapmalı,aksi halde MHP her zamanki gibi yine Malatya'da 0 ceker
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Akkayali (5 yıl önce)
    MHP belediye başkanlığına cerciyi aday gösterirse %100 Malatya'yi kazanır,
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (5 yıl önce)
    Akp yonetimi malatyada istifa etmeli ve daha girmemeliler değişim lazim malatyamiza bu şehirde dogduk büyüdük eski haline bakıyorumda nerde diyorum eski haliyle malatyam nefes aliyoduk en azindan bir faliyeti olan sehirdi her yer pırıl pırıldı ama simdi eser yok herkese bu secim hayirli olur akpye son olur insallah ah le malatya vahh le malatya şenolasın şenol le malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Bir çevre yolumuz yok ne milletvekili şehir sahipsiz on beş yıldır yapamadınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Sizi gidi Aktroller sizi kimi kandırıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasevdalısı (5 yıl önce)
    Eger öznür varsa eger taha varsa eger nurettın varsa bu iş olmaz , bende reis den şaşmam ama malatya milletvekıllerinde köklü degişiklik olmalı.öznür çalık ı kesinlikle istemıyoruz hiçbir faydası olmadı malatyaya varsa ortaya koyun ispat edin ,taha yı 1 kere malatyada gören varmı? Nurettini bir kere gören varmı? Bakanımız baş tacımız sadece bülent tüfekci olabılır gerisi boş malatyalıılar zaten bilir kıme ne verecegını,
    0
    0
    Yanıtla
  • Carmuzulu (5 yıl önce)
    Ömer Faruk öz yeniden aday olmalı Mehmet Yaşar çerçi belediye veya vekil adayı olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • DİRİJANLI (5 yıl önce)
    AKP ile MHP'nin birleşmesinden bu sefer MHP meclise girecek ama aday adayını iyi seçmeli bu dönem son şans olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Kutalmış (5 yıl önce)
    Arkadaşlar Cumhurbaşkanlıgında reise oy veren versin Fakat kaç senelik akp ye oy vermiş bir vatandaşım malatyanın anasını ağlattı akp. Malatyaya restorasyon yapmaktan kaldırım yapmaktan başka düzenli şehri düzensiz hale getirmekten başka birşey yapmadı akp belediyeleri malatyaya... Ben Oyumu Akp ye vermyeceğim... Chp belediyeleri daha vizyonlu daha planlı şehri geliştiriyor. Bunun en büyük örneği Eskişehirdir.... Eskişehir Yılmaz Büyükerşenden önce akp nin de Anasını ağlattılar eskişehirin ama adam geldi 1 dönemde eskişehiri yenişehir yaptı dünya çapında bir şehir yaptı... Bundan ötürü ya chp belediyesi ya da reşat erdoğanlı iyi parti.... Esenlikler...
    0
    0
    Yanıtla
  • kesin sen chplisin kardeş yanlış siyaset yapıyorsun reisi güçsüz bırakmak sizin tekelinizde degil
    0
    0
    Yanıtla
  • faruk kemal (5 yıl önce)
    15 yıldır senin izinden ayrılmadım reis andolsun, ama sen bu isimleri tekrar çalık hanımefendi de dahil aday yaparsan vallahi de billahi de ne sana ne de sevdam bu paryiye oy vermeyecem.
    0
    0
    Yanıtla
  • Boşuna bari yeminler etmeee
    0
    0
    Yanıtla
  • Niye kardeşim? Malatyaya birçok projeyi kazandıran ahmet çakır olduğu için mi? O projelerin altyapisinin hazırlanmasındaki en büyük emek sahibi öznur çalık oldugu için mi? Malatya için hayırlısı neyse o.olsun. Ama yıllardır malatya için kosturan bu insanlara da hakkını teslim et.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kimin. Kim olduğunu herkes biliyor zafer bey o saydığın kişilerin en uzaktan akrabasina kadar en iyi yerlere getirildi garibim universite mezunlari issiz cmc gibi kurumlarda ter döküyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hürosmanoğlu (5 yıl önce)zafercantc isimli kullanıcı yorumuna
    Senin diğer şehirlerden haberin yok heralde koşturma nasıl olurmuş git diger ak belediyeleri gez ezikliğimizi görürsün.liyakatın sıfır oldugu personel seçimiyle bu belediyeden birşey olmaz.kadro beyinle kurulmamışki.malesef büyükşehircilik malatyada sakat doğmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle büyük şehirin yüzde 80 çalışanı vasıfsız hiç bir işe yaramayan hatta yüzde 50 si iddaa ediyorum işe gitmeden maaş alan kişilerle dolu akşama kadar belediye binasında hiçbir iş yapmadan oturan insanlar la doluu
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah rızası için o projeleri bi sayarmisin çok merak ettim farklı illerde yaşıyoruz sanırım
    0
    0
    Yanıtla
  • Koca tırlar, kamyonlar şehir merkezinde geziyor, hangi projeden bahsediyorsunuz anlamadım.Yoksa mahalle aralarına yapılan 100 metrelik parklara mı büyük proje diyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • zafercantc sen herhalde bu yönetimden nemalanmışsındır ya da kısacası hizmet nedir bilmiyorsun. Ahmet çakırın bir tane eserini yazda dostum öğrenelim. hani yol köprü geçit kaldırım deme bana çünkü onları sen de yaparsın çünkü şehir büyüyor zaten. hadi eser söyle dostum bekliyorum?
    0
    0
    Yanıtla
  • Oznur ayni tayyip gibi. Seveni cok seviyo, sevmeyeni hic sevmiyo. 7 yildir malatyadayim carsida calisiyom diger vekiller oznurun verdigi samimiyeti goremiyorm. Bence o olmasa malatyaya bisey yapilmaz memurlar konusuyo hep onu
    0
    0
    Yanıtla
  • Öznur Hanım Malatya'ya ne yapmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem Durmaz (5 yıl önce)faruk kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Bende aynı düşüncedeyim, çakır aday olursa bu sefer kesinlikle oyumu vermiyeceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • faruk kardeşim biz ailecek yani baya bi oy var hepimizin ortak kararı vekillikte MHP başkanlıkta Reis. hocam sende Reise oyunu esirgeme. MHP bir milletvekili garantiledi malatyada.
    0
    0
    Yanıtla