SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Partilerin Yeri Belirlendi

A- A+ PAYLAŞ

12 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasında AKP ilk sırada, CHP 4.sırada, MHP ise 12.sırada yer alacak.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından, parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kura çekiminde, AKP oy pusulasının ilk sırasında yer aldı. Ana muhalefet partisi CHP 4.sırada, MHP ise 12.sırada oy pusulasında yer alacak.

Oy pusulasındaki sıralama şöyle:

"1- Adalet ve Kalkınma Partisi
2- Demokrat Parti
3- Eşitlik ve Demokrasi Partisi
4- Cumhuriyet Halk Partisi
5- Emek Partisi
6- Millet Partisi
7- Liberal Demokrat Parti
8- Saadet Partisi
9- Hak ve Eşitlik Partisi
10- Halkın Sesi Partisi
11- Alternatif Parti
12- Milliyetçi Hareket Partisi
13- Özgürlük ve Dayanışma Partisi
14- Halkın Yükselişi Partisi
15- Yurt Parti
16- Doğru Yol Partisi
17- Türkiye Partisi
18- Genç Parti
19- Bağımsız Türkiye Partisi
20- Hak ve Özgürlükler Partisi
21- Türkiye Komünist Partisi
22- Milliyetçi Muhafazakar Parti
23- Büyük Birlik Partisi
24- Demokratik Sol Parti".

Seçime katılmasına karar verilen İşçi Partisi, Yeni Parti ve Barış Demokrasi Partisi seçime katılmayacaklarını bildirdikleri için oy pusulasında yer almadılar. Böylelikle seçime 24 siyasi parti katılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız