SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Partimiz Önemli Yere Gelecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:34:26
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP'li belediyelerin Türkiye'de destan yazdıklarını söyledi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmanoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte CHP Genel Merkezi tarafından başlatılan ‘Kardeş Şehirler ’ projesi kapsamında Trabzon’a geldi. Bu kapsamda Trabzon’da bir otelde CHP İl Başkanı Güzide Uzun ve Yönetim Kurulu'nun organizasyonu ile bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya, partililer, İstanbul ve Trabzon’dan belediye meclis üyeleri ile basın mensupları katıldı.

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun'un açılış konuşmasının ardından toplantıda ilk söz alan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba aldı. Ağbaba, Trabzon dendiğinde akla Trabzonspor geldiğini belirterek, "Trabzon deyince akla Trabzonspor geliyor. Trabzonspor denince çok farklı şeyler geliyor. Biz kendi durumumuzu Trabzonspor’a benzetiyorum. Trabzonspor sadece Trabzonlular'a mal edilemez. Ezilenlerin, haksızlığa uğrayanların, masumların, yoksulların ve kendini ifade edemeyenlerin takımıdır. Edirne’den Hakkari’ye kadar Türkiye’nin her yerinde Trabzonspor taraftarı var. Büyük takımların karşısında herkesin biraz da Trabzonsporlu olduğunu biliyorum” dedi. 

İki proje için Trabzon’da olduklarını belirten Ağbaba, "Geçtiğimiz dönemde başlattığımız kardeş projemiz var. Türkiye’nin bütün belediyelerini kardeş yapıyoruz. İmkanları büyük olan belediyeler ile imkanları daha az olan belediyeler kardeş yapıyoruz. Türkiye’nin her yerinde CHP Belediyeleri destan yazıyor. CHP'li belediyelerin elinin değdiği her yerde çiçek açıyor ve ışıl ışıl parlıyor. Trabzonlu Belediye Başkanları'nı bizlere verdikleri içinde Trabzonlular'a teşekkür ediyorum. Beylikdüzü Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu sadece Beylikdüzü'nün değil artık Düzköy'un de artık abisi kardeşidir" şeklinde konuştu.

"ÖN SEÇİMLER PARTİMİZE ÖNEMLİ BİR AKTİVİTE KATTI"

Kendilerini diğer siyasi partilerden ayıran bir özellikleri bulunduğunu belirten Ağbaba, "Tüm Türkiye'deki 57 ilde adaylarımızı ön seçimle belirledik. Bu seçimler partimize önemli bir aktivite kattı. Dün Kartal'da seçim starti verdik. Ön seçimden aldığımız rüzgarla partimiz çok önemli yerlere gelecek. 7 Haziran'dan sonra CHP'nin iktidar olacağını hep birlikte göreceğiz" diye konuştu. 

Demokrasilerde esasın iktidarların sandıkta değişmesi olduğunu vurgulayan Ağbaba, şunları söyledi:

"7 Haziran seçimlerinde iktidar sandıkta değişecektir. 29 Mart'dan sonra Türkiye'de akıl almaz olaylar oldu. Adliyenin basılması ve bir savcımızın katedilmesi, elektrik kesintileri oldu. Türkiye'de ciddi olaylar yaşandı. CHP Bütün Türkiye'de ön seçimlerini tamamlamış ve bir rüzgar esmeye başlamıştı. Bunların anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Kafamızda soru işaretleri olduğunu söylemek isterim. Algı oluşturmada karşımızda usta bir iktidar partisi var. Bizim başlatmış olduğumuzu 'Milletçe Alkışlıyoruz' reklamlarımıza atılan başlıkları gördüğümüzde gülmemek elde değil. CHP'nin terör eylemi yaptığını iddia edene gazeteler var. 'Milletçe Alkışlıyoruz' sloganıyla bir darbe ve kaos ortamı oluşturulmaya çalışıldığını iddia ediyorlar. Spordan bile darbe eyleme çıkartıyorlar. Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. AK Parti sandıkla geldi ama sandıkla gitmeye pek niyetli gözükmüyor."

"VOLKAN CANALİOĞLU BİZİM PARTİMİZDE ÖNEMLİ BİR MARKADIR"

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde aday gösterilmeyen Volkan Canalioğlu'nun CHP için önemli bir marka olduğunu belirten Ağbaba, "Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'da Volkan Canalioğlu'nun çok önemsiyor. Volkan bey şu anda partimizin milletvekili ve parti meclis üyesi, konumu devam edecek. Bunun dışındaki söylemler bir dedikodudan ibaret. Genel Merkez örgüte rağmen bir şey yapmaz. Trabzon'un talebini gerçekleştirdi tüm Türkiye'de olduğu gibi. Volkan Canalioğlu, hepimizin abi dediği baş tacı ettiği bir arkadaştır. Tabi ki CHP ile ilgili çalışmaları olacak. Şu anda da sanıyorum başka bir ilde çalışmalarını sürdürüyor" dedi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise son 5 yıl da 178 defa denetlendiğini ifade ederek, “Ülkenin CHP’ye çok ihtiyacı var. Burada belediye başkanlığı söz konusu olunca ben 74’de 17 yaşında belediyeci oldum. Bakırköy CHP Gençlik kolları başkanıyken. O günden bugüne aralıksız yurt içinde ve yurt dışında hizmet etmeye çalıştım. Belediyecilik ve şehircilik doktoruyum. Yurt içinde ve yurt dışında ülkemizi temsil ediyoruz. O günden bugüne bizi en çok ayrıştıran yönetim bu yönetim olmuştur" ifadesini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU TRABZON’DAKİ ÖN SEÇİMLERE DEĞİNDİ

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon’daki ön seçim sürecine değinerek, “Ön seçimle gelmiş biriyim. Burada da ön seçimin nasıl kardeşlik oluşturduğunu gören birisiyim. Yarışın bu şekilde yapılmasını, demokrasiyi güçlendireceği gibi bağları da güçlendirir. Beylikdüzü’nde de ön seçim yaşadım. Orada da her kökenden insan vardı. Bir Trabzonlu kimlik seçildi. Orada yine Erzincanlı, Malatyalı ve Tuncelili vardı. Ben seçildim. Sandığın vicdanı değerlidir" dedi. 

"Trabzon değişirse Türkiye değişir" diyerek sözlerine devam eden İmamoğlu, "Trabzon’un her anını takip etmiş biriyim. Trabzon’un gerçek dokusundan beslenerek yine sahil kenti olan Beylikdüzü’ne bu dokuyu yansıtmak için çalışıyorum. İnsanların bir birine selam vermekten uzak durduğu bir kentleşme oldu. Ben Trabzonlu bir hemşireniz olarak İstanbul’a bu ruhu taşıma çabasında olan biri olarak şunu gözlemledim. Trabzon eski Trabzon değil. Nedir eksik olan. Bana göre toplumun bir birinden ayrıştırılması. Bir birinden uzaklaşması, toplumda ki bir takım unsurların çağdaşlaşma diye altını çizdiğimiz, o uygarlaşma adımlarından her birinden uzaklaşmamız bugün geldiğimiz noktada şehirleri de soğutmuştur. İnsanların bir birine selam vermediği toplumun yaşadığı şehircilik anlayışı oluştu. Bu anlamda Trabzon’da da sıkıntı vardır. Trabzon’da yaşam sıkıntısı vardır. Özgür iradesinin yansımadığı şehir vardır. Böyle devam ederse bu ilden eskisi kadar sanatçının, yazarın, yetenekli sporcuların çıkmayacağını düşünüyorum. Trabzon’da hayatın değişmesi lazım. Trabzon değişirse Türkiye değişir” ifadelerini kullandı. 

Toplantının ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir'e seramik kavanoz takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız