SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Partimizin Oy Oranı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:21:04
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Erdoğan, ''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, tezimiz bu. Ayrımcılığı biz istemiyoruz, bölücülüğü biz istemiyoruz'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Şehit Kamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada, 12 Haziran 2011 seçiminde, demokrasi adına, ülke adına, millet adına muazzam bir zafer elde ettiklerini, AK Parti'nin Gaziantep'te yüzde 62 gibi çok yüksek bir oranla güven tazelediğini söyledi. 

''Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bunun dışında bir şeyi biz tanımıyoruz'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, tezimiz bu. Bu tezimizi sonuna kadar savunacağız. Ayrımcılığı biz istemiyoruz, bölücülüğü biz istemiyoruz. Bununla beraber geleceğe yürüyeceğiz bir ve beraber.

'Tek bayrak' dedik. Nedir tek bayrak? Bizim bayrağımız şehidimizin kanından rengini almıştır. Birinci özelliği bu. İkinci özelliği, bağımsızlığıdır. O bağımsızlığın ifadesi hilaldir. Yıldızımız, bizim her şehidimiz yıldızımızdır. Oradan da onu almıştır. Bayrağımızın tanımı bu. Kan, bağımsızlık, şehit. Bununla bütünleşmiş ve bayrağımız ortaya çıkmıştır. Kim bu bayrağımıza karşı çıkıyorsa biz karşısındayız. Biz onlarla beraber olamayız ve bu vatan toprakları içerisinde de aykırı bir şey, ses bizimle beraber yürüyemez. Üçüncüsü 'tek vatan' dedik. 780 bin kilometrekarelik vatan toprakları bizim vatanımızdır. Bu vatanımızın üzerinde de biz kimseye operasyon yaptırmayız. AK Parti iktidarı bunun teminatıdır.'' 

Gereği neyse yaparız 

Suriye'nin kendileri için sadece dış politikadan ibaret bir mesele olmadığını ve olamayacağını belirten Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Orada bizim kardeşlerimiz, akrabalarımız var. Şam'da, Halep'te, İdlip'te, Hama'da yaşanan her kriz, doğrudan doğruya Şanlıurfa'yı, Gaziantep'i, Hatay'ı, Kilis'i, Mardin'i ilgilendirir. Aynı şekilde Şam'ın, Halep'in, İdlip'in, Hama'nın istikrarı, Şanlıurfa'nın, Gaziantep'in, Hatay'ın, Kilis'in, Mardin'in istikrarıdır. Bu bakımdan Suriye, bizim iç işlerimiz kadar önemli bir meseledir. Bizim bütün çabamız, bütün uğraşımız, bu coğrafyanın tam anlamıyla bir barış coğrafyasına, huzur deryasına dönüşmesidir. Kardeşlerim, binlerce, onbinlerce kilometre öteden gelip Irak'a girenler bu dünyada haklı oluyorsa biz 910 kilometre sınırımız olan Suriye'de eli bağlı, tribünde seyirci olamayız. Gereği neyse bunu yapmamız lazım ve yaparız.'' 

''Partimizin geldiği nokta yüzde 53,6'' 

Türkiye'ye, Gaziantep'e çok çok güzel sevinçler ve başarılar yaşattıklarına işaret eden Erdoğan, ''Allah'ın izniyle, milletimizin desteğiyle Türkiye için daha büyük hedeflere de birlikte ulaşacağız'' dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bakınız bir kamuoyu araştırması yapan firma, bizim yaptırdığımız bir araştırma değil, 28 ilde bir araştırma yaptırmış. Ve yaptırdığı araştırmada netice şu. Şu andaki durumda partimizin geldiği nokta yüzde 53,6, durumumuz bu. Ana muhalefet partisinin durumu ise yüzde 21,7. Onun durumu bu. MHP'nin durumu 12,3, diğer partinin durumu da 7,2. Ve şu anda aralık ayının neticesi. Tabii süreç devam ediyor. Ama bunlar bizi rehavete sevk etmemeli. Çünkü biz Sayın Bahçeli'yi mahcup etmemeliyiz. Ne yapacağız? Çok çalışacağız.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız