SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Partinin Tümünü Çağırmış'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, 11 aylık görev süresi içerisinde yaptıkları, ve önümüzdeki süreçte planladıkları çalışmalarını anlattığı ve Üniversitenin Malatya'dan nasıl görünmdüğü ve nasıl bir üniversite istediği konularında görüş alış verişinde bulunmak üzere basın ve medya temsilcileri ile bir araya geldi. Açık yüzme havuzu sosyal tesislerinde yapılan görüş alış-verişi toplantısına İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Saraç ve çok sayıda basın- medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Soru- yanıt şeklinde geçen görüş alışverişi toplantısının açılışında kısa bir konuşma yapan Rektör Prof.Dr. Çelik; "Bu toplantıyı Malatya'dan üniversite nasıl görünüyor, basınımız bizler için ne düşünüyor ve bizden beklentileri neler? Soruları varsa onları cevaplamak için düzenledik. Bu toplatıda sizler konuşacaksınız, bizler sizlere cevap vereceğiz" dedi.

"Üniversite ile ilgili haber yapamıyoruz, yetkililere ulaşamıyoruz. Bu durum ise başta üniversitenin tanıtımı olmak üzere büyük sıkıntı yaratıyor. Buna bir çare bulunamaz mı?" sorusu üzerine, kendisinin fazla konuşmayı sevmediğini, ancak hizmet yapma konusunda çaba gösterdiğine dikkat çeken Rektör Çelik, "Prensibim, fazla konuşmadan iş yapmaktır. Çünkü bilim adamı fazla konuşmaz ve bilim üretir. Sonra bir bilim adamının Rektörden gazeteye yazı yazması TV''de program yapması için izin alması benim için çok anlamsız. İsteyen bilim adamımız gazeteye yazı da yazar, TV'de program da yapar." ifadelerini kullandı.

HASTANELERLE İŞBİRLİĞİ
Rektör, daha sonra ildeki devlet hastaneleriyle yapılan işbirliğine değinerek, "Malatya'daki devlet hastanelerinin yetkileriyle başhekimleriyle bir araya geldik. Aynı hizmeti yaptığımızı dile getirip, hizmette kaliteyi artırmayı hedefledik. Hangi hastanemizde ne var, eksiğimiz fazlamız var. Bunları masaya yatırdık ve ilk semeresini Sağlık Müdürlüğü kanalıyla Malatya Devlet ve Beydağı Devlet'den 25 hemşire Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yeni görevlendirilmesiyle aldık. Aynı şekilde biz de onlara teknik anlamda destek olma kararı aldık" dedi.

YENİ DOĞAN MESELESİ
Yeni doğan çocuk ünitesi konusunda Malatya'da büyük bir eksiklik yaşandığını söyleyen Çelik, bir basın mensubunun "Bu sıkıntı, alt yapısı olmayan hastanelerden kaynaklanmıyor mu?" sorusuna Prof. Dr. Çelik; " Araştırma hastanesi olarak alt yapısını hazırlamadan ünitelerini -bölümlerini, personelini ve teknik donanımını sağlamadan öyle yeni doğan ünitesini açamayız" diye yanıtlayınca, aynı basın mensubunun "İyi ama Merkez de açılıyor ve siz üniversite olarak seyrediyorsunuz. En azından ruhsat verenleri-yetkilileri uyaramaz mısınız?" sorusunu "Türkiye'nin bazı gerçekleri vardır. Bu gerçekleri de göz ardı etmemelisiniz." diye yanıtladı.

26 BİN ÖĞRENCİ
Rektör Çelik, "Şu anda 17 bin 800 öğrencimiz var. Eylül ayında açılacak yeni bölümlerle alacağımız öğrencilerle birlikte öğrenci sayımızı 26 bine çıkarmayı planladık. Ayrıca uzaktan eğitim ile 6.000 öğrenciye eğitim verebilmek için kolları sıvadık. Üniversite konusunda biliyorsunuz Anadolu Üniversitesi tekel oluşturmuş durumda. Biz de benzeri bir eğitim ile ileriki süreçte üniversitemize önemli katkı sağlayacak eğitim sistemini kuracağız." şeklinde konuştu.

KİMİN DÖNEMİNDE FAZLAYMIŞ!
Rektör Çelik, ayrılan öğretim üyeleri konusuna da değinerek "11 aylık rektörlüğüm süresince 3 doktor emekli oldu. 4'ü özel hastanelere gitti. 6'sı ise Muğla Tıp Fakültesi'ne gitti. Halbuki, diğer 8 yıllık dönemde 190 doktor ayrılmış buradan, yani yılda 25 uzman ayrılmış. Kıyaslayın süreyi, kimin döneminde doktorlar daha fazla gitmiş?" diye sordu.

AKP YEMEĞİ
Rektör Çelik, "Kişisel olarak Üniversiteden ve sosyal tesislerinden herkesin yararlandığı bir yer olmasını istiyorum. Üniversitenin konumunu bilmeyen bir arkadaşımız, burada belediye başkanlarına bir yemek vereceğim demiş ve yer kendisine tahsis edilmiş. O da bağlı bulunduğu partinin tümünü davet etmiş Bu üniversitenin ayıbı değil, üniversitenin konumunu-ortamını bilmeyen kişilerindir." diye konuştu.

Rektörlük yaptığı 11 ayda 11 aylık dönemde 190'a yakın sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdiğini belirten Prof. Dr. Çelik; "Ben bunları yeterli görmüyorum. Zamanla birçok eksikler giderilecek" ifadelerini kullandı.

"MARDİN'E YÜZ BASAR.."
Prof. Dr. Çelik, "Yeni kurulan Mardin Artuklu Üniversitesi'ne bakın. 9 Fakültesi var. Bu fakültelerin ikisini süryaniler üçünü işadamları yapmış. Devlet sadece ikisini yapmış. Bizim Malatyalı zenginlerimiz Mardin'dekine yüz basar bakın, ama MİAD 250.000 TL yardım sözü verdi. Bizde TBMM üstün hizmet ödülüne aday gösterilen bir işadamı derneğinden daha çok şeyler beklediğimizi kendilerine ilettik. Geçenlerde işadamlarının katıldığı bir toplantıda üniversiteye yardım kampanyası gündeme geldi ve bir işadamı 100.000 TL ile açmıştı yardım kampanyasını. O toplantıda 345.000 TL toplandı. Kampanyayı başlatan işadamı Çorum'lu idi."dedi

Görüş alışverişi toplantısı; öğrenci toplulukların dağıtılması, mezuniyet sonrası eğitim devam ettirilmesi gibi konuların karşılıklı olarak görüşülmesi ile sona erdi.

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız