SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Partiye Değil Adaya Oy Verin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:24:00
A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Hulisi Porgalı, yerel seçimlerde partiye değil adaya oy verilmesi gerektiğini ifade edip, “Yerel yönetimlerde adaylar ve kişiler önemlidir. Parti ve Başbakan gelip yönetmeyecek. Bizler gelip yöneteceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Yeşilyurt Belediye Başkanlığı adayı Hulisi Porgalı, beraberinde CHP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Banu Sevil ve CHP Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer ile birlikte Yeşilyurt ilçesine bağlı Öncü Köyü’nü ziyaret etti.

Köylüler ile tek tek tokalaşıp sıkıntılarını soran Porgalı, kendine gösterilen yoğun ilgiden de memnun kaldı.

Köy Muhtarı Basri Yener’in evinde köy halkı ile bir toplantı yapıp sıkıntılarını dinleyen Porgalı, “Adıyaman’dan hizmet alamadınız. Malatya’ya bağlandınız Malatya’dan da hizmet alamadınız. Artık sıra içinizden birinde. Sizin bir evladınız buraya aday” şeklinde konuştu.

Köylülerden destek isteyen Porgalı, “Bana destek verirseniz, benim kapım sizlere her zaman açıktır. Biz sizin evinize nasıl rahat rahat girdiysek, kendi evimizmiş gibi. Sizlerde bizim evimize kapımıza rahat rahat gelebilirsiniz” dedi.

“Seçilip seçmek için gelmedim, ben burada kendi toprağımın insanını ziyaret geldim” diyen Porgalı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Seçilsek de seçilmezsek de Malatyalılar her zaman başımın tacıdır. Bir işiniz, bir sıkıntınız olduğu zaman yerimiz yurdumuz belli. İstediğiniz zaman gelir misafirim olursunuz. Ben sadece seçilip, seçmek için gelmedim. Ben burada kendi aşiretimi, kendi toprağımın insanını gördüm. Çok mutlu oldum, gurur duydum. Sizlerin desteğine ihtiyacım var. Sizden biri olarak sizlerden bunu istemeye hakkım olduğunu düşünüyorum.”

Yerel seçimlerde partiye değil de adaya oy verilmesi gerektiğine vurgu yapan Hulisi Porgalı, “Yerel yönetimlerde adaylar ve kişiler önemlidir. Parti gelip yönetmeyecek, Başbakan gelip yönetmeyecek. Bizler gelip yöneteceğiz” dedi.

Porgalı, köylünün ayağına hizmeti götüreceklerini belirterek, “Bundan sonra daha sık geleceğiz. Her geldiğimizde de sorunlarınızı dinleyeceğiz. Sizlerde gelip sıkıntılarınızı anlatacaksınız. Her konuda sizlerin yanında olup sorunlarınıza çözüm arayacağız. Buralar sizlere atalarınız ve dedelerinizin emanetidir. Sorumluluklarınız çok büyük. Çocuklarınız var, köyünüzü terk edip gidemezsiniz. O yüzden bizlerin hizmeti sizin ayağınıza getirmesi lazım, bizim size gelmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Porgalı’ya destek sözü veren ve kendisi ile gurur duyduklarını dile getiren Öncü Köyü muhtarı Basri Yener ise, “Biz bir aileyiz. Sizinle gurur duyuyoruz. Biz sizin yanınızda olup, sizi boş göndermeyeceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız