SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Partiye Değil Kişiye Oy Verin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:01:38
A- A+ PAYLAŞ

Siyasi partilerin yönetici olmadığını ve partiye değil de adaya oy verilmesi gerektiğini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan adayı Hulisi Porgalı, “Sizlerden tek istediğim iyi düşünün ve oyunuzu sağlıklı kullanın” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan adayı Hulisi Porgalı Tepeköy, Samanköy, Suluköy ve Sütlüce Köylerini ziyaret etti. Gittiği bütün köylerde köy halkı Porgalı’yı oldukça coşkulu ve kalabalık bir grup ile karşıladı. Köy halkı ile kendisi için verilen yemekte bir araya gelen ve sohbet eden Porgalı partiye değil adaya oy verin dedi.

Yerel seçim sürecini değerlendiren Porgalı, partiye değil adaya oy verilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşların bu konuda duyarlı davranmasını istedi. Porgalı, “Bu bir parti seçimi değil, bu bir yerel seçim. Burayı yönetecek insanlar lazım. Nasıl ki, bir muhtar seçtiğinizde tanıdığınız bildiğiniz kişilerin muhtar olmasını istiyorsanız, yerel yönetimlerde böyledir. Belediye başkanları yöneticilerdir. O yüzden partiye değil, kişiye ve şahsa oy verin” diye konuştu. 

Vatandaşlardan oy verecekleri belediye başkanlarını araştırıp, projelerini inceleyip, ona göre karar vermelerini isteyen Porgalı, “Sizlerde oy vereceğiniz belediye başkan adaylarını araştırıp, soruşturun ona göre karar verin. Bizler 4-5 aydır sahalardayız, köy köy, mahalle mahalle, ev ev geziyoruz. Çalışmalarımızı, projelerimizi anlatıp, kendimizi tanıtıyoruz. Sizlerden tek istediğim iyi düşünün ve oyunuzu sağlıklı kullanın” şeklinde konuştu.

Başta su sorunu olmak üzere sorunlarını anlatan ve sorunlarının çözümü noktasında Porgalı’dan yardım isteyen köylüler ise “Bizim köyümüzün bir suyu var ama pek sağlıklı değil, tahlilleri düşük çıkıyor. Bizim öncelikli olarak sıkıntılarımız bunlar. Göreve geldiğiniz zaman sizlerden çözüm bekliyoruz” dediler.

Porgalı, köylülerin su ile ilgili sıkıntılarını dinledikten sonra kimseyi sudan mahrum etmeyeceklerini belirterek, yönetime geldikleri takdirde köylünün, vatandaşın sorunları için kolları sıvayacaklarını belirterek, “Su da hava gibi Allah’ın bahşettiği bir nimettir. Bizlerde sizler gibi insanız. Biz hiç kimseyi sudan mahrum edemeyiz. Sağlık çok önemli bir şey ve suyun önemi kıymeti de bilinmekte. Bizler yönetime geldiğimizde sizleri eski borulardan kurtarıp sağlıklı ve temiz bir şekilde suyu her bölgeye ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız