SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Partiyi Destekledim Ancak.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:51
'Partiyi Destekledim Ancak..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kasaplar Odası’nın genel kurulunda mevcut başkan Alaattin Çalışkan yeniden seçildi.

Kasaplar Odası’nın 2014 yılı genel kurulu Esnaf Sarayı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in yaptığı genel kurula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile birlikte çok sayıda esnaf odası başkanı ve Kasaplar Odası üyeleri katıldı.

Tek liste ile yeniden Kasaplar Odası Başkanlığına seçilen Alaattin Çalışkan, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek, katılımdan dolayı teşekkür etti.

Genel kurulda konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Hepiniz oda başkanlarımızı tanıyorsunuz, bizlerde esnafımızı tanıyorum. Odalarda hiçbir menfaat beklemeden görev yapmaya çalışıyoruz. Hiçbir zaman sizlere yalan söylemeden görevimizi yürütüyoruz. Tabi ki esnafımızın büyük sıkıntıları var. Tabi ki esnafın karşısında marketler var. Bu marketler Yasasının biran önce çıkartılması lazım. Bunu biliyoruz. Her zaman sizin emrinizde olacağız. Gücümüzün yettiği kadar bunu yapacağız.

Pazar Ruhsatı ücretinin 600 TL’ye çıkartılması ve bütün işyerleri için aynı rakamın uygulanmak istenmesinin adil bir karar olmadığını belirten Keskin şöyle konuştu:

“Başından sonuna kadar yanlış bir karar. Eskiden Belediye Meclis üyelerine yetki verilmişti, onlar taban ile tavanı ayırmışlardı, esnaf ve sanatkar kesimine işyeri sahiplerine Pazar Ruhsatı ücreti, konumuna, işine ve gücüne göre ayarlanmıştı. Bakanlar Kurulu kararı ile alınan yanlış karar ile market ile Beydağı’ndaki bir kasap dükkanı ve berber dükkanı aynı kefeye konmuştur. Bu konunun sonuna kadar mücadelesini vereceğiz. Bakanlar kurulu yargıya gidecekse söz veriyoruz, yargıya götüreceğiz. Ben AK Parti’yi destekledim, ancak yanlışlarını hiçbir zaman desteklemedim. Esnafa yönelik yapılan yanlışlarda AK Parti’nin karşısında dimdik durdum eğilmedim. Bundan sonrada eğilmeyeceğim. Bu konuyu Bakanlarıma götüreceğim. TESK Genel Başkanımız tarafından konuyla ilgili olarak bir çalışma yürütülüyor. Bu konuyu bakanlarımız ve başbakanımızla çözeceğiz. En sonunda olmazsa konuyu sayın başbakanımıza kadar götüreceğim. Bir marketi getireceksiniz, bir kasabımla, bir berberimle bir yapacaksınız, Bakanlar Kurulu kararı alacaksınız, esnaf ne kazanıyor, yıl boyu 600 TL’ parayı Pazar günleri kazanacak mı, insan elini vicdanınıza koyun, böyle bir şey olur mu? Siz kalkıp Koç’tan da aynı parayı alacaksınız, Sabancı’dan da aynı parayı alacaksınız, diğer marketlerde aynı parayı alacaksınız. Çocuğunun nafakasını zor kazanan bir esnaftan Pazar günü 2 saat işyerini açtı diye 600 TL para alacaksınız. Allah’tan korkun. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Ama ‘biz sizi ezeriz, biz istediğimizi yaparız’ derseler, bu esnafı karşılarında görürler.”

Keskin, “Ben siyasi partilerle buraya gelmedim. Ben esnafın gücüyle buraya geldim. Ancak sizin gücünüz beni götürür. Ne zaman bana ‘yok’ derseniz dururum. Ama başka birilerini sözü ile, birilerinin kendilerini çok güçlü olarak görerek kapı kapı gezerek, esnafımı sıkıştırarak, ailesine giderek baskı yaparak, insanların boynunu bükerek, amcasını dayısını götürerek, bunu yaparak oy toplayanlara esnafımız sandıkta dersini verdi. Esnafın hakkını sonuna kadar korumak benim boynumun borcu. Basın burada; televizyon köşelerinde oturup Şevket Keskin’i eleştirmeyin, Şevket Keskin bu memlekete ne kötülük yapmış, ‘Şevket Keskin’i bu memleketten götüreceğiz’ diyorlar. Sizin gücünüz yetmez. Ancak Şevket Keskin’i bir esnafımız götürür, birde Allah götürür” diye konuştu.

Kasaplar Odası’nın tek liste ile yapılan genel kurulunda Alaattin Çalışkan (küçük fotoda oy kullanan) yeniden başkan seçilirken yönetim kuruluna Bilal Perçin, Mehmet Porgalı, Nevzat Acet, Hamit Narinç, İbrahim Akın ve Fikret Çekici getirilirken, Denetim Kuruluna ise Abdullah Yeşilgil, Recai Tekedere ve Evren Bahşi seçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız