SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Partiyi Karıştırmak İçin Adımı Ortaya Attılar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:37:49
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da yaptığı açıklamada, “Başbakanlık görevi için beni destekleyenler oldu. Ancak ben sıcak bakmadım. Bazı kişiler partiyi karıştırmak için benim adımı ortaya attılar” dedi. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa Teşkilatı tarafından Merinos Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen 34. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantıda ülke gündemini değerlendiren Arınç, muhalefetin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na göndermede bulundu. Muhalefetin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun şimdi nerede olduğunu bilmediğini ifade eden Arınç, “Bana arkadaşların ‘ne bekliyorsun’ diye sordular. Danışman ve bürokrat arkadaşlarım vardı, ‘Herkes tahminini yazsın bende yazacağım, seçimden sonra açacağız’ dedim. Seçimden sonra açtık, Ekmeleddin, Ekameddin veya bir başka isim, ona yüzde 40 demiştim, Demirtaş’a yüzde 8 vermiştim. Bizimki de yüzde 52 civarında olur diye düşünmüştüm. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şimdi nerede olduğunu bilmiyorum, çok sesi çıkmıyor. O tarihlerde büyük bir iddiası vardı, 'Ben yüzde 60 oy alacağım' diyordu, duymuştunuz, gülmüştünüz değil mi?” dedi.

Seçimlerde ikinci tura kalmaları halinde oylarının 6 puan artacağını belirten Arınç, “Eğer ikinci tura kalsaydı yüzde 58'i bulurduk. Yine cumhurbaşkanı seçilirdik, oyumuz 6 puan artardı. Nerden biliyorsun, biz gelecek oyları adımız gibi biliriz. Eğer Tayyip Erdoğan'ı birinci turda oy vermeyenler, ikinci tura kaldığı taktirde ikinci tercihlerini rahatlıkla kullanacaklardı. Ama biz gönlümüze sinen işi başarmış olduk ilk turda. Hiç tartışmasız, itirazsız birinci turda bileğinin hakkı ile kazandı” şeklinde konuştu.

“SİYASİ HAYATIMI BİTİRECEĞİMİ SÖYLEDİĞİMDE KIZANLAR OLDU”

Başbakanlık için Ahmet Davutoğlu isminin belirlenme sürecinden de bahseden Arınç, “Bazı arkadaşlarımız sayın Başbakanın Cumhurbaşkanı olursa onun yerine en azından 2015 seçimlerine kadar bendenizin başbakan olmasını, hükümetin benim tarafımdan kurulmasını arzu ettiler. Bu çok tabi bir şeydir. Teşkilatlarımız ‘olursa seviniriz’ dediler, bu da tabi bir şeydir. Ben 2015'de aktif siyasi hayatımı bitireceğimi söylediğimde bana kızanlar oldu, niyetin böyle olsa da söyle arkadaş. Arkadaşlar, akıl işin sonunu görmektir. Siyasette böyle bir şeydir. İşin nasıl gelişeceğini, nasıl sonuçlanacağını az çok bilirseniz siz siyasetçi olursunuz yoksa harala gürele bu iş olmaz” diye konuştu.

“ABDULLAH GÜL BİZİM KARDEŞİMİZ”

Erbakan’ın yanında staj yaptığını ifade eden Arınç, “İstişareler yaptık, büyük kongre yapmalıyız ama ne zaman yapmalıyız. Cumhurbaşkanlığı resmen 28’inde başladığına karar verince arada bir boşluk olmaması açısından 15 günlük süreyi de düşünerek 27’sinde büyük kongre yapmaya karar verdik. E peki Abdullah Gül ne olacak? Abdullah Gül ne olacak diye bir şey yok, o bizim kardeşimiz. Partimizi kurduğumuz, başbakan yaptığımız, 7 sene onurla Türkiye’yi cumhurbaşkanı olarak temsil etmiş bir büyük insandır. Bizim 15 gün içinde kongre yapmamız lazımdı, buna ittifakla karar verdik. Çünkü İslam tarihinde de görüldüğü gibi, bizim tarihimizde de görüldüğü gibi siyaset boşluk kabul etmez. Peygamberimizin vefatından sonra yaşanan olayları hatırlayın. Boşluk olmaması lazım, dağılma olur, insanlar dedikodular, gıybetler peşinde koşarlar, herkesin nefsi kabarabilir. Abdulllah Gül'ü, sayın cumhurbaşkanımızı sevmek ayrı bir konu, partimizin geleceği ayrı bir konu. Dolayısıyla biz önce davamızı, partimizi, sonra da şahısları bu hesabın içine koymak zorundayız” dedi.

“GÜL’ÜN 2015’E KADAR BAŞBAKAN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Genel başkan olacak kişinin aynı zamanda milletvekili olması gerektiğinin altını çizen Arınç, “Sayın Abdullah Gül’ü ‘gel genel başkan yapıyoruz seni desek bile 2015’e kadar başbakan olması mümkün değil. Kimseyi kırmamak lazım. Genel başkanın başbakan olması gerekiyor. Bizde HDP gibi eşbaşkanlık yok. Kanuna koyduk ama onlar için koyduk. Bir köyde iki muhtar olmaz. Bizim sistemimizde seçilen bir kişi olur, 7 yıl sorumluluk onda olur. Ayrıca 2015'e az zaman kaldı, Ocak'tan sonrası seçim haberiniz olsun” diye konuştu. 

“DAVUTOĞLU BAŞBAKAN OLMAYI FAZLASIYLA HAK EDİYOR”

Başbakanlık için kendisinin bir düşüncesinin olmadığını ifade eden Bülent Arınç, “Buna rağmen pek çok arkadaşımızın, ‘Bülent Bey partiyi toparlar, böyle başarılı olur, şöyle başarılı olur’ dediklerini de biliyorum. Bunlar bizi çok sevindirmez, üzmez de ama gerçekleri kabul etmemiz lazım. Dolayısıyla bu şartlar içinde sayın Davutoğlu'nun ismi hepimizin de gönlünden geçen bir isim oldu. Sayın Davutoğlu da güçlü bir başbakan olmayı fazlasıyla hak ediyor. Bu arada insanlar biraz sevdiklerinden, biraz da ‘yav şu parti karışsa da biraz heyecanlansa, ortalık neşelense’ diyerekten benim ismimi, başkalarının ismini ortaya attılar ama sonuçta halkın dediği, hakkın dediği oldu” dedi. 

“3 MİLYONLUK ŞEHİR BAKANSIZ KALMAMASI LAZIM”

Bakanlıktan gideceği söylenen sadece kendisi olmadığını, Faruk Çelik’in de böyle yazıldığını hatırlatan Arınç, “Faruk Çelik kardeşimiz için de saçma sapan, hiçbir aslı astarı olmayan şeyler yazıldı. Sanki ikimiz de bakanlıktan gideceğiz, Bursa bakansız kalacak. Siyaseten bunu anlayabilirim, 3 milyonluk bir şehrin bakansız kalmaması lazım. Böyle dedikodular çoğalınca bazı arkadaşlarımızın endişelendiğini hissettim. Bunun farklı yorumlanacak yönleri de var, ‘biz zaten söylemiyor muyduk, bu adam da fazla ileri gitmişti, neler konuşuyordu, bu laflarla kim bunu bakan yapar’. Şimdi herkes birbirine bakmasın, Bursa'nın velisi çok ama delisi de çok” şeklinde konuştu. 

“BEN DE DAHİL TAYYİP ERDOĞAN DA DAHİL, HİÇ KİMSEYE DİYET BORCUMUZ YOK”

Hiç kimseye diyet borçlarının olmadığını ifade eden Arınç, “Birisi bir yazı yazdı, bir söz söyledi, belki de bizi kastetti, tam bilemiyorum, ‘bizim şuna buna bir diyet borcumuz yoktur’ dedi. Ama bu sözü şöyle açmak lazım, bizim, ben de dahil, Tayyip Erdoğan da dahil, Recep Altepe de dahil, hiç kimseye diyet borcumuz yok. Bizim iki şeye karşı vefa borcumuz var, şükür borcumuz var. Bir kuvvet ve güç sahibi olan Allah’a dua ve şükür borcumuz var. Bize izzet veren, bize cesaret veren, barajları yıkıp bizi ayakta tutan tek güç, Allah’ın bize verdiği nusrettir, güç ve kuvvettir. Her yaptığımız işin arkasından rabbimize şükretmemiz lazım. Hesabımızı yapacağız, istişare yapacağız, sonra da ya Rabbi, davamızı yerlerde süründürme diyeceğiz. 9 seçim başarısı en az 9 kere şükür etmemiz gerektiğini gösteriyor” dedi. 

“BU MİLLET HİÇ GÖRMEDEN BİZE İNANDI”

Milletin hiç görmeden kendilerine inandığını ifade eden Arınç, “Bu millet hiç görmeden bize inandı, hiç denemeden bizi seçti. Her türlü zorluğa rağmen arkamızda durdu. Şu aziz milletimiz var ya, eli öpülecek bir millettir. Onun sayesinde ne başarılar kazandık. Sayın başbakanımız 3 dönem şartına uyacağız’ dediği zaman Cumhurbaşkanı olmasaydı aktif siyasete veda edecekti. ‘siz giderseniz bu parti ne olur’ deyince ‘Fani şahıslar üzerine bina etmeyin’ dedi, ‘Farz edin ki liderimiz ölmüş desinler’ dedi. Allah geçinden versin ama takdiri ilahi bir gün tecelli edecek. Hz. Peygamber de öldüğü zaman insanlar kabul edemedi. İnsanları teskin etmemiz lazım. Farz edin ki liderimiz öldü desinler, bunu herkesin düşünmesi lazım. O yüzden bu dava kimseye diyet borcu taşımaz, ben dahil olmak üzere. Ben siyaseti doya doya yaşadım. Türkiye’nin her yerinde benim hatıram var. Siyasetçilere şunu sormanız lazım, ‘senin hatıran var mı?” diye konuştu.

Siyaseti doya doya ve layıkı ile yapmak gerektiğini ifade eden Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Ben bütün ilçeleri dolaştım. Sen bakansın ne işin var diyorlar, bizim işimiz bu kardeşim. Halka selam vermezseniz, teşekkür etmezseniz, ara sıra oturmazsanız, çayını içmezseniz, taziyesinde bulunmazsanız, düğününe en azından telefonla ulaşıp ‘Allah mesut etsin’ demezsiniz, senden siyasetçi olmaz. Yani arkadaşımız belki sadece sayın Tayyip Erdoğan’a bizim diyet borcumuz var diye düşünerek yazmış olabilir veya hepimizi içine katmış olarak da bu sözü kullanmış olabilir. Bana göre doğrusu, bir Allah’a sürekli şükür borcumuz var, ikincisi de milletimize, bizi güçlü kılan, bizi yüzde 50'lere çıkaran, 52 ile cumhurbaşkanı yapan doğulusu ile batısıyla, köylüsüyle kentlisiyle 78 milyon insanımıza teşekkür borcumuz var.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız