SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Paşa da Dolandırılmış

A- A+ PAYLAŞ
 
Balyoz Planı davasından tutuklu yargılanan 6. Kolordu eski Komutanı Korgeneral Nejat Bek'in de kontör dolandırıcılarının kurbanı olduğu ortaya çıktı
 
Balyoz Planı davasında tutuklu yargılanan Adana 6. Kolordu eski Komutanı Korgeneral Nejat Bek'in (61) iki yıl önce kontör dolandırıcılığı kurbanı olduğu ortaya çıktı. Bek'in kendisini komiser olarak tanıtan bir kişi tarafından "Telefon hattınızdan Ergenekon'la kötü amaçlı konuşmalar yapılmış. Bu kişileri yakalamaya çalışıyoruz" denilerek 2 bin 600 liralık kontörünün dolandırıldığı öğrenildi. Bek'in şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada konuşmanın Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden yapıldığı belirlenince suç duyurusu dilekçesi ve belgelerin Akçakale Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildiği belirtildi.
 
"HATTINIZ ERGENEKON'LA GÖRÜŞMELERDE KULLANILMIŞ"
 
Habertürk'ün haberine göre, Adana 6. Kolordu Komutanlığı sırasında Korgeneral Nejat Bek'i, iddiaya göre, 8 Kasım 2009'da cep telefonundan kendisini Ankara Emniyet Müdürlüğü istihbarat biriminde görevli komiser olarak tanıtan bir kişi aradı. Bu kişi, telefonda Korgeneral Bek'e, "Hattınız 10 kez kopyalanmış. Bu hat, değişik illerde Ergenekon örgütüyle kötü amaçlı konuşmalarda kullanılmış. Bu işleri yapan kişilerin izlerini sürüyoruz, bunları yakalayabilmemiz için acilen kontöre ihtiyacımız var" dedi. Korgeneral Bek de, sahte komisere inanıp toplam da 2 bin 600 liralık kontör alıp şifrelerini kendisini arayan sahte komisere bildirdi. Kısa süre sonra dolandırıldığını anlayan Korgeneral Bek, Emniyet Müdürlüğü'ne ve Cumhuriyet Savcılığı'na avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.
 
DOLANDIRICI ŞANLIURFA'DAN ARAMIŞ
 
Yapılan araştırmada, Bek'i dolandıran kişinin kullandığı cep telefonunun R.G. adına kayıtlı olduğu, bu kişinin de yaklaşık 10 yıl önce İngiltere'ye gidip yerleştiği ve orada yaşadığı belirlendi. Hattın sahte belgelerle alınma olasılığı bulunması üzerine GSM firmasından getirtilen görüşme kayıtlarında hatla Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden görüşme yapıldığı saptandı. Bu bilgiler üzerine Adana Cumhuriyet Savcılığı, suçun Adana sınırları içinde işlenmemesi nedeniyle yetkisizlik kararı vererek suç duyurusu dilekçesini ve belgeleri Akçakale Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Korgeneral Bek'in dolandırılmasıyla ilgili Akçakale Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatıldığı öğrenilirken; Bek'in avukatı Hülya Acemoğlu ise konuyla ilgili bilgi veremeyeceğini söyledi.
 
ARANIRKEN BAKANLA TOKALAŞMIŞTI
 
14 Şubat 2011'de Balyoz Planı Davası kapsamında tutuklanan Korgeneral Nejat Bek, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 27 Temmuz 2010'da şehit edilen 4 polis memuru için Adana Valiliği önünde düzenlenen cenaze törenine katılmıştı. O sırada yakalama kararıyla aranan Korgeneral Bek, törene katılan dönemin İçişleri Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile tokalaşmıştı. Yakalama kararı bulunan Bek ile Bakan Atalay'ın tokalaşması uzun süre konuşulmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız