SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Paşa: ''Hiç Kimsenin Şüphesi Olmasın ki...''

A- A+ PAYLAŞ

2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, bazı kesimlerin insan hakları, özgürlük, demokrasi, barış gibi lafların arkasına sığınarak terör örgütünün sözcülüğünü yaptığını belirterek, "Anlamak istemeyenlere bir kere daha açıklıkla ifade ediyorum, biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Malatya Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen 18 Mart Şehitler Günü törenine katılan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, burada şehit mezarlarına karanfil bırakırken, terör örgütüne destek verenlere sert bir tepki gösterdi.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Orgeneral Hasan Iğsız, "Yeri gelmişken ifade etmek istiyorum, aziz şehitlerimizin huzurunda minnet ve şükranla eğiliyoruz. Ama bu yeterli değil. Şehitlerimizin gittiği yolda, neredeyiz diye bir muhasebe yapmamız gerekiyor. Acaba o istikamette ne derece kararlı gidiyoruz, bunun muhasebesinin yapılması gerekiyor. Günümüzde baktığımızda bazı insanlar, hepimizin benimsediği bazı evrensel kavramların içini boşaltarak veya çarpıtarak sunmaya çalışmakta. Bu kapsam içerisinde insan hakları, özgürlük, demokrasi, barış gibi lafların arkasına sığınarak terör örgütünün sözcülüğünü yapmaktadırlar. Anlamak istemeyenlere bir kere daha açıklıkla ifade ediyorum, biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

Bu arada törende günün anlam ve önemine ilişkin olarak konuşan 2. Ordu Komutanlığı'nda görevli Kurmay Albay Ömer Faruk Küçük ise, "Son zamanlarda, kanla yoğrularak kurulmuş ülkemizde bazı kişiler, bayrak, vatan ve millet sevgisine dayalı ve vatandaşın tümünü kapsayan Atatürk milliyetçiliği yerine, etnik, dinsel ve bölgesel milliyetçilik yaparak ülkeyi bölmeye çalışıyorlar. Özellikle belirtmek isterim ki, Türk Silahlı Kuvvetleri, büyük fedakarlıklar sonucu kurulan ve Atatürk milliyetçiliğine dayalı laik, demokratik ve soysal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi her türlü çağdışı ve bölücü zihniyete karşı yüce milletimizle birlikte korumaya kararlıdır" ifadelerini kaydetti.

Şehitlikte düzenlenen törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, 2. Ordu Hareket Kurmay Yar Başkanı Tuğgeneral Yaşar Bal, askeri erkan, Emniyet mensupları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda şehit yakınları katıldılar.

Tören, şehit mezarlarına karanfil bırakılmasını ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız