SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pastörün İddiaları

A- A+ PAYLAŞ

Ankara Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek, Malatya’daki saldırının ardından Protestanlara yönelik tehditlerin arttığını iddia etti. Özbek "Malatya’da Protestan olanlar ve misyonerlerden yardım alanlar listesi hazırlanmış. Kentteki cemaatimiz yarı yarıya azaldı" dedi.

TÜRKİYE Protestan Kiliseler Birliği eski Başkanı ve Ankara Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek, "Malatya’daki kilisemiz üyeleriyle, toplantılarımıza katılanların fotoğraflarından ve isimlerinden oluşan bir liste elden ele dolaşıyor" iddiasında bulundu.

TEHDİTLER BAŞLADI İhsan Özbek, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, "Malatya’daki bir arkadaşımız, ’Protestan olanlar ve misyonerlerden yardım alanlar’ adı altında hazırlanmış bir listenin varlığından bizi haberdar etti. Bizim kilisemize mensup 3 genç kızımızı da bu listenin dağıtılmasının ardından ’Sen misyonerlerden para alıyormuşsun’ diye tehdit etmeye başlamışlar" diye konuştu. Özbek, 30 olan cemaat sayısının olayın ardından 15’e düştüğünü, onların da Malatya’daki olumsuz havaya rağmen kentlerini terk etmeyi düşünmediklerin vurguladı.

BOĞAZ KESME İŞARETİ İhsan Özbek, "Malatya’daki olayın ardından sokakta bizi tanıyan insanlar, elleriyle boğaz kesme işareti yapıyor. Hem yerli hem de yabancı protestanlara yönelik tehditlerin arttığını gözlemliyoruz. Gerek internet yoluyla gerekse de telefonla taciz ediliyoruz" diye konuştu.

KORUMA VERİLDİ AMA HABERİ YOK Özbek, 24 Nisan’da Ankara Valiliği’ne özel koruma verilmesi için başvuruda bulunduğunu ve henüz bir yanıt alamadığını söyledi. Ankara Valiliği ise Özbek’in açıklamalarıyla ilgili olarak Hürriyet’in yönelttiği soruya, "Kendisine çağrılı koruma verilmesiyle ilgili gerekli direktif Ankara Emniyeti’ne verilmiştir" cevabını verdi.

Özbek bu gelişmeyi, "Çağrılı koruma verildiğini sizden öğrendim. Kimse bana bu saat itibariyle bir bilgi vermedi. Üstelik bizim talebimiz yakın koruma. Ben boğazım kesilirken, polisi arayıp yardım mı isteyeceğim?" diye değerlendirdi.

RADYO ÖNÜNDE 2 ŞÜPHELİ Öte yandan Türkiye Protestanlarının yayın organları arasında bulunan Radyo Shema’ya şüpheli iki kişinin keşif amacıyla geldiği tespit edildi. Malatya’daki saldırının ardından güvenliği arttırılan radyonun kameralarına yakalanan şüpheli iki kişinin, radyonun girişini fotoğraflarını çektiği görüldü. Radyo çalışanlarını müdahalesi sonucu hızla radyonun bulunduğu kattan koşarak uzaklaşan şüphelilerin görüntüleri, Ankara Emniyeti’ne teslim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız