SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Patlak Eski Şebekeden.."

0
Güncellendi - 2017-08-15 05:57:00
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ, geçtiğimiz hafta sonunda Eskimalatya Cumhuriyet Meydanı'ndaki su patlağının eski hatta meydana geldiğini, kısa bir süre önce yapılan yeni hatta herhangi bir arıza olmadığını bildirdi.

MASKİ'ye ait bir kamyonetin de, su patlağının yolaçtığı zemin gevşemesi nedeniyle oluşan çukura gömüldüğü olayla ilgili olarak MASKİ'den şu açıklama yapıldı:

"Eski Malatya da 12.08.2017 cumartesi günü meydana gelen arıza, kullanım ömrünü yitirmiş 200 çaplı eski ACB hattımızda meydana gelmiştir. Söz konusu haberde belirtildiği gibi yeni yapılan şebeke hattında oluşmamıştır. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak yaptığımız Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarımızdaki amacımız kullanım ömrünü tamamlamış bu eski boruların tamamını 100 yıl dayanıklı DUKTİL borularla yenileyerek altyapı ağını güçlendirmek. Ayrıca suyumuzu ölçülebilir hale getirip kayıp kaçak su kullanımını takip ederek en az seviyeye indirmek. Eski Malatya DMA projemiz tamamlandığında eski ACB hattı iptal edilmiş olacak. Böylece eski boru hatlarından kaynaklı meydana gelen arızalar son bulacak. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmaların kalitesinde şüphe uyandıracak herhangi bir durum söz konusu değildir. Yaptığımız çalışmalarda 100 yıl dayanıklı DUKTİL borular kullanarak sağlam altyapı inşa ediyor, gelecek nesillere sağlam gelecek bırakıyoruz. Habere konu olan boru patlaması, yeni hat çalışmalarımızdan kaynaklı değildir. Bölgedeki eski ACB hattına ait olan boru patlamış bunun sonunda söz konusu hadise gerçekleşmiştir."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • nusret (6 yıl önce)
    Bostanbaşında yaplan içme suyu kazıların standart değil orada bir daire kurum yetkilisi yokmu 40 santimle abone bağlıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Bir yer bitmeden baska bir yere baslarsaniz isin icinden cikamasiniz her sey yarim kalir
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (6 yıl önce)
    Bu sorumluluk sahibi açıklama için teşekkürler, kamunun zamanında ve eğrisiyle doğrusuyla dürüstçe bilgilendirilmesi çok önemli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail demir (6 yıl önce)
    yeşilyurt pislik içinde ne süpürme var ne temizlik tozdan boğuluyoruz sayın maski yetkileri lütfen gelin bir bakın sokaklara o döşenen borular üsütümüze yuvarlanıyor eşilen uzun çukurlara arabalarımızın tekeri içine giriyor altını vuruyor
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa t. (6 yıl önce)
    banazıda lağımdan su içiyoruz maskici arkadaşlar bir an önce bitirin yeni demir boruları hizmet için teşekkür ederiz doğal gazcı müdürlerede burdan şikayette bulunuyorum sizde süpürün kapımızı annemiz babalarımız yaşlı temizleyemiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali elmas (6 yıl önce)
    BİZİM SUYUMUZ BİZE YETERDE ARTARDA YEŞİLYURDUMUZDAN YANİ ÇIRMIKTIDAN NE İSTİYORSUNUZ BU YAZ GÜN ALLAHTAN KORKUN YOLLAR TOZ TOPRAK,SU YOK TEMİZLİK YOK ,HER TARAF BOKUYLA OYNUYOR AYIPTIR GÜNAHTIR BU BİZ E NEYİN ZULMUDUR ANLAYALIM.. SAYIN AHMET ÇAKIR SAYIN HACİ UĞUR POLAT SAYIN MASKİ YÖNETİCİLERİ.
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (6 yıl önce)
    kaç aydır uğraşıyorsunuz daha bitiremediniz.her yer delik deşik.eşilen bir yer üç ayda tamamlanmıyor.
    0
    0
    Yanıtla