SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Patlamadan 2-3 Saniye Önce.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:51:19
A- A+ PAYLAŞ

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanarak helikopterle Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne getirilen 16 yaşındaki Caner Delisu, patlama anını ve yaşadıklarını anlattı. 

Suruç’ta meydana gelen patlama esnasında yaralanan ve olay sonrasında Suruç Devlet Hastanesi’ne ardından da Şanlıurfa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 16 yaşındaki Caner Delisu, daha sonra hava ambulansı ile Şanlıurfa’dan alınarak Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne getirildi. Bacağında kırık bulunan Delisu, yaklaşık olarak 2 saat süren ameliyatın ardından ortopedi polikliniğine alındı.

“YABANCI HİÇ KİMSEYİ FARK ETMEDİM”

Olay anında yaşanılanları anlatan Caner Delisu, “Sloganlar atılmaya başlandı, sonra basın açıklaması gerçekleştirildi, patlamadan 2 ile 3 saniye önce, 2-3 adam koşuşturmaya başladı. Daha sonra gözlerim karardı ve gözlerimi açtığımda yerdeydim, her yerden kapkara dumanlar çıkıyordu. Sağda solda ölenlerin cesetleri vardı. Sonra kalkmaya çalıştım ayağım kırılmıştı, kırıldığını hissetmiyordum, kırık ayağımla koşmak istedim ve yere düştüm. Ardından beni bir binaya soktular, orada tedavi uyguladılar. Aramızda yabancı hiç kimseyi fark etmedim. Sıradan bir gündü, herkes birbiriyle sıcak bir şekilde sohbet ediyordu, çay içiyorduk, eğleniyorduk. Her şey bir anda oldu, kimse bunu tahmin edemezdi. Orada genellikle tanıdığımız insanlar vardı. Sürekli görüşmüyor olsak da sosyal medya üzerinden tanıştığımız insanlar vardı” dedi.

Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Delisu, 5 gün sonra ailesinin yaşadığı İstanbul’a döneceğini söyledi. Öte yandan, Caner Delisu’nun ailesine haber vermeden Suruç’a gittiği öğrenildi.

Caner Delisu’yu ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da, terörün çirkin yüzünü bir kez daha gördüklerini ifade etti. Başkan Kiraz, “16 yaşında Caner isimli bir çocuk. Genç bu olayda bacaklarından yaralanmış ve dün akşam itibariyle araştırma hastanesine gelmiş, burada tedavi görüyor. Bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz. Türkiye gerçekten 2 gündür bir kaos ortamı yaşıyor. Dolayısıyla Suruç’ta patlayan bombadan sonra terörün çirkin yüzünü bir kez daha gördük. Terör nereden gelirse gelsin, kim tarafından yapılırsa yapılsın lanetlenmelidir. Bir kez daha bu olayı şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız