SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Patlamanın Sırrı Çözülemedi

A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçe merkezi ile yaklaşık 8 kilometre çapındaki bir alanda "şiddetle" hissedilen patlamanın nedeni, polis ve jandarmanın tüm araştırmalarına karşın saptanamadı.

Darende ilçe merkezi ile çevresindeki bazı köylerde de "şiddetle" hissedilen, bazı evlerin camlarının kırılmasına neden olan patlama, Çarşamba günü saat 13.00 sıralarında meydana gelmişti.

Vatandaşlarda paniğe neden olan patlamayla ilgili jandarma ve polis tarafından yapılan araştırmalarda herhangi bir bulguya ulaşılamadığı bildirildi. Çevredeki taş ve mermer ocaklarında o saatlerde patlayıcı ile çalışma yapılmadığı belirlendi.

Bu arada, bazı vatandaşlar patlamanın olduğu dakikalarda iki askeri jet uçağının bölgede uçtuğunu belirtirken, patlamanın bu uçaklardan kaynaklanıp kaynaklanmadığı konusunda da ilgili makamlardan bir açıklama gelmedi. Vatandaşlar, bu uçaklardan birinin "bomba düşürmüş" olabileceğini konuşurken, yıllar önce Malatya kent merkezi üzerinde "ses duvarını" aşan savaş uçaklarının yarattığı "patlama" etkisinin özellikle Sıtmapınarı bölgesinde birçok evin camının kırılmasına neden olduğunu hatırlayanlar, Darende'deki olayın da bu şekilde meydana gelmiş olabileceği iddiasını ortaya atarken, 7. Ana Jet Üssü'nden bu konuda herhangi bir bilgi alınamadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız