SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Patlamayı Yasadışı Örgüt Üstlendi

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya gezisindeki güzergahında çöp kutusunda meydana gelen patlamayı yasadışı bir örgütün üstlendiği bildirildi.

ÖRGÜT ÜSTLENMİŞ
Erdoğan'ın, havaalanından kente gelişinde ve dönüşünde kullandığı güzergahta yeralan Şeker Stadı karşısındaki bir sokağın girişinde yeralan çöp konteynerında, Başbakan AKP il kongresinde iken, saat 14.45 sıralarında patlama olmuştu. Vali Halil İbrahim Daşöz, basit düzenekli bir patlayıcının infilak ettiğini, araştırmanın sürdüğünü bildirmişti. Bu olaydan yaklaşık 40 dakika sonra Başbakan, söz konusu güzergahtan havaalanına dönmüştü.

Patlamayı, yasadışı Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP)/ Kürdistan adlı örgütün üstlendiği, Atılım Dergisi'nin internet sitesinde yeraldı. Derginin haberinde, eylemle ilgili olarak örgüt tarafından "e-posta" ile gönderilen açıklamaya da yer verildi. Haberde ayrıca, aynı örgütün sabah saatlerinde de Çevreyolu'na bombalı pankart astığı iddiasında bulunulurken, bu konuda resmi makamlardan bir açıklama olmadı.

POLİSTEN PATLAMA AÇIKLAMASI..
Öte yandan, çöp kutusundaki patlamayla ilgili olarak "Patlama Olayı" başlığıyla Polis Asayiş Bülteni'nde yeralan açıklamada ise, "12.07.2006 günü saat:14.45 sıralarında yukarıda belirtilen adreste meydana gelen patlama olayı ile ilgili olay yerine intikal eden kısım ekibimizce yapılan inceleme neticesinde, siyah ve pembe poşet parçaları, teneke parçaları, tüp şeklinde plastik parça, toz madde, şeffaf plastik kova parçası ve bu parçalara ait kapak parçaları, plastik eldiven parçası, izole bant parçası elde edilerek incelenmek üzere muhafaza altına alınmış olup, olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir.." denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız