SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Patlıcan Arttı, Bot Düştü

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğü, Şubat ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Bölgede en fazla fiyat artışı patlıcanda, en fazla fiyat düşüşü kadın botunda oldu.

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'yi kapsayan istatistik bölgesine ilişkin Şubat rakamları şöyle:

"TÜFE’de aylık değişim % 0,71 olarak gerçekleşti.
2011 yılı Şubat ayında 2003=100 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi’nde bir önceki aya göre % 0,71'lik artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre % 1,36 bir önceki yılın aynı ayına göre % 5,44 on iki aylık ortalamalara göre % 8,42 artış gerçekleşmiştir.

Ana harcama grupları itibariyle en yüksek aylık artış Gıda ve Alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşmiştir.
Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış % 2,92 ile Gıda ve Alkolsüz İçecekler grubunda gerçekleşmiştir. Şubat ayında endekste yer alan gruplardan, ulaştırma % 1,46, Çeşitli Mal ve Hizmetler % 1,20, Mobilya, Ev Aletleri ve Ev Bakım Hizmetleri % 0,79, Eğlence ve Kültür % 0,56, Lokanta ve Oteller % 0,55, Haberleşme %0,45, Konut, Su, Elektrik, Gaz ve diğer yakıtlar % 0,05'lik artış gerçekleşirken; Giyim ve Ayakkabı % -6,38, Sağlıkta % -0,02'lik düşüş gerçekleşmiştir. Alkollü İçecekler ve Tütün ile Eğitim ana harcama gruplarında ise değişim olmamıştır.

Yıllık bazda TÜFE’nin en çok arttığı harcama grubu Lokanta ve Oteller grubu oldu.
Bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE’de en yüksek artış % 14,06 ile Lokanta ve Oteller grubunda gerçekleşmiştir. Çeşitli Mal ve Hizmetler (% 10,71),Eğitim (% 7,40), Konut, Su, Elektrik, Gaz ve diğer yakıtlar (% 6,86), Ulaştırma (% 6,24), Gıda ve Alkolsüz İçecekler (% 5,56), Mobilya, Ev Aletleri ve Ev Bakım Hizmetleri(% 3,77) Giyim ve Ayakkabı(% 3,58) artışın yüksek olduğu diğer harcama gruplarıdır.

En yüksek fiyat artışı gösteren madde Patlıcan olmuştur.
Patlıcanın ortalama fiyatı bir önceki aya göre % 67,80 artarken, Mandalina % 58,63, Biber sivri % 52,78 , Salatalık % 48,34, Şarap % 12,26 oranında artmıştır.

En fazla fiyat düşüşü gösteren madde Bot (Kadın için) olmuştur.
Bot(Kadın için) ortalama fiyatı bir önceki aya göre % -20,68 oranında azalırken, Çizme(Kadın İçin) % -15,75, Kazak(Kadın için) % -13,87, Kaban Anorak(Erkek için) % -12,42, Sweatshirt (Çocuk için) fiyatı % -10,98 oranında azalmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız