SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Patriot Füzesi İçin mi?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:43:49
A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Malatya 7'nci Ana Jet Üssü Erhaç Havaalanı bitişiğindeki hazineye ait arazinin havaalanına verilmesi teklifi görüşülürken, "Patriot füze rampası için mi istendiği" sorusu gündeme getirilirken, bu talebin Patriot'la ilgisi olmadığı bildirildi. 

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi Toplantısı'nda, Milli Savunma Bakanlığı'ndan gönderilen ve Vali Vasip Şahin tarafından İl Genel Meclisi’ne iletilen, 7’nci Ana Jet Üssü Erhaç Havaalanı bitişiğindeki hazineye ait 340 numaralı parselin hava alanına verilmesi teklifi ele alındı. Teklif, İmar Komisyonu'nda görüşülmek üzere havale edildi. Bu teklif ile, Türkiye’de 3 yerde konuşlandırılması gündeme gelen ve 2 adetinin de Malatya’da kurulması planlanan "Patriot füze rampası için mi istendiği" sorusu gündeme getirilirken, Naci Şavata, talebin Patriot'la ilgisi olmadığını, buraya inşaat yapılacak olması nedeniyle arsanın talep edildiğini öğrendiklerini söyledi.

Bu arada, İl Genel Meclisi'nde İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı tahmini bütçesi fasıl fasıl görüşülürken, 2013 yılının tahmini genel bütçesinin 50 milyon TL olmasının yetersiz olacağı tartışıldı.

CHP Grup Başkanvekili Mustafa Mengüç, ayrılan bütçenin yetersiz olduğundan söz ederken, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Ali Doğan da, "İhtiyaçlar bitmez. İmkanlara göre bütçe ayrılmıştır. Yıllar önce bu bütçe de ayrılamıyordu, bu kadar hizmet de yapılamıyordu" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, toplantıda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün, engelli sporcuların antrenman ve müsabakalara gitmeleri için bir minibüs alınması talebi de okundu.

İl Genel Meclisi Başkanı Şavata, Bakanlığın 'bir minibüs siz alın ki, bir minibüs de biz alalım' dediğini kaydederek, yaptığı oylamada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün İl Özel İdaresi bütçesinden sözü edilen minibüsün alınmasına karar verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız