SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Patriotlar Niye Yakalayamamış?

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:19:27
Patriotlar Niye Yakalayamamış?
A- A+ PAYLAŞ

Suriye'nin attığı füzenin Hatay Reyhanlı'da bir askeri birliğin yakınına düşmesinin ardından, bu ülkeden gelebilecek saldırılara karşı Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'e yerleştirilen Patriot füze bataryalarının, Suriye'den gelen füzeyi saptayamadığı, bu nedenle de önleyemediği belirtilirken, olay Malatya Kürecik'te kurulu Füze Radar Üssü'nü bir kez daha gündeme getirdi. Patriot bataryalarının, aslında Türkiye'nin sınır illerini değil, ABD'nin kurduğu, NATO'ya hizmet verdiği ifade edilen Malatya-Kürecik Füze Radarı'nın yanı sıra Adana-İncirlik'i korumaya yönelik olduğu öne sürüldü.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI..

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'den atılan ve Reyhanlı'daki Hudut Bölüğü'nün 200 metre yakınına düşen füzeyle ilgili, resmi internet sitesinde şu açıklamayı yaptı:

"Suriye Ordusu ile Muhalif Gruplar arasında meydana gelen çatışmalar devam ederken, Suriye Ordusu tarafından Muhaliflere yapılan ağır silah atışları esnasında, bir adet roket / füze, Hatay / Reyhanlı ilçesi merkezinin hemen doğusunda yer alan Cüdeyde mahallesi yakınına düşmüştür.

Olayda herhangi bir can kaybı olmamış, bununla birlikte roket / füzenin patlaması sonucu meydana gelen cam kırıklarından beş vatandaşımızın hafif şekilde yaralandığı bilgisi alınmıştır.

Söz konusu roket / füzenin düştüğü mevkii, 2’nci Hudut Alayı (Hatay) 2’nci Hudut Taburu (Narlıca) 4’üncü Hudut Bölüğünün (Reyhanlı) 200 metre kadar batısıdır. Bu nedenle, patlama sonucu etrafa yayılan taş ve toprak parçalarının tesiri ile anılan bölüğün ziyaretçi salonunun tavanı çökmüş, bina camları kırılmış, iki askerî aracın kaporta ve karasöründe hasar meydana gelmiştir. Merminin düştüğü yerde 15 metre genişliğinde, yedi metre derinliğinde bir çukur oluştuğu belirtilmiştir

Angajman kuralları çerçevesinde, Hatay / Yayladağı Dağardı Hudut Karakolunda konuşlu iki adet 155 mm Fırtına Obüsü ile 25 Mart 2015 saat 05.25’te, Suriye’de Rejime ait bir topçu mevziîne atış yapılarak karşılık verilmiştir.

Alınan Tedbirler

Gelişmeler dikkatle takip edilmekte olup, topraklarımıza mermi düşmesi durumunda, angajman kuralları çerçevesinde misliyle mukabelede bulunulmasına devam edilecektir."

"200 KM'DEN GELEN FÜZEYİ GÖRMEDİ UYUDU!.."

Olayla ilgili olarak, Hürriyet'te Uğur Ergan imzasıyla yayınlanan "200 km'den gelen Suriye füzesini görmedi uyudu" başlıklı haberde, 3 kentte konuşlandırılan NATO Partiot füze bataryalarının devreye girmemesiyle ilgili iddialara yer verildi. Habere göre, Suriye füzesine karşı devreye girmeyen Patriotlarla ilgili olarak yetkililer, “Füze, Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te konuşlu Patriot füzesavarları radar kapsama alanları dışında kalan bir bölgeye düşmüş” yanıtını verdiler.

"KÜRECİK VE İNCİRLİK İÇİN!.."

Hürriyet'in haberinin son bölümünde, emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş'un değerlendirmesine yer verilerek, "SURİYE füzesinin Patriot’lar tarafından yakalanamamasını Hürriyet’e değerlendiren emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, “Bu durum Hatay’a da Patriot yerleştirilmesinin şart olduğunu gözler önüne serdi ki bunu ben sürekli söyledim, söylemeye devam edeceğim” dedi. Karakuş, şunları söyledi: “Patriot’lar her şeyi yakalar diye bir şey yok. Atılan füze görüş alanına girmemiş olabilir ya da menzili yetmez. Ancak Türkiye’de Patriot’ların yerleştirildiği şehirlere bakarsak, şunu görürüz: Konuşlandırıldıkları yerler birilerinin menfaatlerine uygun yerler. Yani Kürecik’i, İncirlik’i koruyorlar. Hatay en riskli bölge. Hatay’a Patriot bataryası yerleştirilmesi şarttır.” denildi.

hurriyet.com.tr'deki haberin tamamını, aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28557428.asp 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız