SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Patronları Yine Değişti!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:25:50
Patronları Yine Değişti!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin değişik birimlerinde çalışan işçilerin patronu yine değişti. Daha önce özel bir şirkette görünen işçiler, geçtiğimiz yılın son aylarında yapılan ihale ile Esenlik Şirketine geçiş yapmıştı. Yaklaşık 3 ay Esenlik Şirketi bünyesinde çalışan işçiler ilgili firmanın itirazı üzerine tekrar patronlarını değiştirmek zorunda kaldılar.  Malatya Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 600 işçiyi kapsayan hizmet alım ihalesi iptal edildi. 

12 Aralık 2013 tarihinde yapılan ihaleyi Malatya Belediyesi şirketlerinden Esenlik Ltd. Şti. kazanmıştı. Yaklaşık 600 kişiyi kapsayan ihaleye giren Mirel isimli firmanın Kamu İhale Kurumuna (KİK) yaptığı itirazı haklı bulunca belediyenin değişik birimlerinde çalışan işçiler, yaklaşık 3 ay önce Esenlikle yaptıkları sözleşme iptal edilerek söz konusu firmaya geçiş yaptılar. 

600 civarında personelin 9 aylık bir süreci kapsayan hizmet alım ihalesinin iptali ile Esenlik Şirketi ile olan sözleşmeleri geçersiz kaldığı için itirazı haklı görülen söz konusu şirket ile yeni sözleşme imzalamak zorunda kalan işçiler, "Bizler habersiz, bir o tarafa bir bu tarafa gidiyoruz. Her gidişimizde de en az 150- 200 lira evrak masrafımız oluyor. Bu mağduriyetimizi kim giderecek. 1 yıl içerisinde 3.kez firma değişti. Bizlerin sürekli firma değiştirmesi özlük haklarımız ve tazminat noktasında sıkıntı yaratıyor. Devamlı evrak düzenliyoruz. Düzenlediğimiz dosyanın masrafı 150-200 lirayı buluyor. Kimse bize bilgi aktarmıyor. Acaba gelecek ay aynı firmadan maaş alacak mıyız veya ihale devam ediyor mu? sorularını soruyoruz. Herkes aynı tedirginlikte ama işimizden oluruz korkusuyla kimse sesini de çıkaramıyor”  diyerek bu duruma bir son verilmesini istediler.

HABER: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız